Wil jij affiliate worden? 10 dingen die je moet weten om succesvol te worden

affiliate wordenOm affiliate te worden heb je enkel een laptop en internetverbinding nodig.

Het is dus voor iedereen mogelijk.

De opstartkosten om te beginnen met affiliate marketing zijn heel laag. De enigste investering die je moet doen, is het regelen van een domeinnaam en webhosting.

Reken hiervoor op een 100 euro per jaar.

Deze opstartkosten zijn minimaal als je het vergelijkt met wat je nodig hebt om een echt bedrijf op te starten. Veel startende ondernemers moeten hiervoor een lening aangaan bij een bank of een kapitaalinjectie zien te bekomen bij investeerders.

Dit is allemaal niet nodig om affiliate te worden en geld te verdienen met affiliate marketing.

Je kan dus begrijpen dat er veel mensen zijn die affiliate willen worden.

Toch slaagt een groot deel daarvan er nooit in om iets te verdienen met affiliate marketing.

Hoe komt dit?

Op zich klinkt het toch niet zo moelijk om geld te verdienen met affiliate marketing?!

Je start een website waarop je artikelen publiceert waarin je je affiliate links verwerkt. Als je lezers dan op deze links klikken en het product aanschaffen, verdien jij een commissie.

Simpel toch?!

Logisch dat er velen zich geroepen voelen om affiliate te worden.

Toch slaagt slechts een minderheid er in om succesvol te worden met affiliate marketing.

In dit artikel ga ik met jou de 10 belangrijkste lessen delen die je moet weten als je affiliate wil worden.

Ik heb deze lessen ontdekt doordat ik zelf al jaren met affiliate marketing bezig ben, en ook lid ben van de grootste affiliate marketing community van België en Nederland, namelijk de community van Jacko Meijaard rond zijn product de Affiliate Marketing Revolutie.

Lees ook mijn review van dit product en deze community.

Als je van in het begin met deze 10 tips rekening houdt, zal je veel sneller succesvol kunnen worden.

1. Heb realistische verwachtingen

Allereerst is het belangrijk om realistische verwachtingen te hebben als je start met affiliate marketing.

Het blijft me verbazen hoeveel startende affiate marketeers denken dat ze al na een paar dagen of weken geld gaan verdienen hoewel ze nog maar een paar artikelen op hun website hebben gepubliceerd.

Laat me duidelijk zijn: affiliate marketing is geen methode om zonder moeite super snel rijk te worden.

Ja, het vergt bijna geen opstartkosten en je kan het deeltijds van thuis uit doen, maar je zal er wel tijd en moeite in moeten steken vooraleer je er geld mee gaat verdienen.

Het is realistisch om te verwachten dat je geld gaat verdienen na een drietal maanden.

Dit veronderstelt dat je in die drie maanden goeie artikelen plaatst op je website voor de juiste zoekwoorden.

Voor iedere startende affiliate marketeer is dit verschillend: soms duurt het wat langer, soms lukt het ook sneller.

Dit hangt af van veel factoren, waaronder de niche die je uitkiest, maar de belangrijkste factor is uiteraard de tijd en moeite die je er zelf in investeert om aan je affiliate website te werken.

Op het forum van de Affiliate Marketing Revolutie kan je hier een interessant bericht lezen waar verschillende community leden aangeven hoelang het voor hen geduurd heeft vooraleer ze hun eerste commissie hebben verdiend.

2. Leer werken met WordPress

Om affiliate te worden, moet je een eigen online platform bouwen waar je je affiliate links kan delen. Ik raad aan om een eigen website of blog op te zetten.

Je kan je affiliate links ook delen op social media platformen zoals Facebook, Instragram, Twitter en andere, of een Youtube kanaal opzetten, maar volgens mij is het veel beter om een eigen website te hebben als thuisbasis en social media en Youtube dan te gebruiken als marketing kanalen om je website te promoten en onder de aandacht te brengen.

WordpressEr zijn verschillende tools om een eigen website te maken, maar ik raad absoluut aan om WordPress te gebruiken.

Het overgrote deel van alle websites zijn gemaakt met WordPress. Het is heel gebruiksvriendelijk, maar als je er volledig onbekend mee bent, is er natuurlijk wel een leercurve.

Er is echter enorm veel informatie te vinden over hoe je een eigen website kan bouwen en vormgeven met WordPress.

Om te beginnen, kan je bijvoorbeeld mijn artikel lezen over het maken van een website met WordPress: Stappenplan om een website met WordPress te maken.

3. Leer hoe je zoekwoorden onderzoek uitvoert

Als je nog in de startblokken staat, is het misschien nog niet volledig duidelijk wat zoekwoorden onderzoek juist inhoudt.

Maar zoekwoorden onderzoek is een heel belangrijke sleutel om succesvol te worden met affiliate marketing. Als je affiliate wil worden, is het belangrijk dat je je hierin verdiept.

Om te kunnen starten, zal je eerst een niche moeten uitkiezen. Best kies je een onderwerp dat je interesseert en waarmee er geld valt te verdienen.

Daarna komt het erop aan om hier veel content over te publiceren op je website zodat die hoog in Google komt en er zo bezoekers op jouw website komen.

Met zoekwoorden onderzoek kan je bepalen over welke onderwerpen je artikelen gaat schrijven. Het beste zijn zoekwoorden waar er veel naar gezocht wordt in de zoekmachines, maar de concurrentie nog niet te hevig is. Er bestaan short en long tail zoekwoorden.

Ik leg het je allemaal uit in dit artikel: Het belang van zoekwoorden onderzoek.

Door artikelen te schrijven over de juiste zoekwoorden, zullen je artikelen sneller gevonden worden in Google, zal je snellers bezoekers krijgen op je website en zal je dus sneller geld verdienen met je affiliate links.

4. Leer over zoekmachine optimalisatie (SEO)

zoekmachine optimalisatieJe bent misschien nog niet zo bekend met SEO of zoekmachine optimalisatie, maar het is zeer belangrijk om te leren hoe je dit moet aanpakken.

Als je succesvol wil worden als affiliate, is het nodig om te weten hoe je jouw pagina’s met SEO kan optimaliseren voor de zoekmachines.

Denk hierbij niet aan allerlei trucjes waarmee je hoog in Google kan verschijnen.

Het gaat erom dat je geweldige content schrijft die heel waardevol is voor je lezers en waarvan Google gemakkelijk kan begrijpen waarover het gaat.

Om affiliate te worden, zal je veel content moeten publiceren op je website. Het is de bedoeling dat je hoog in Google verschijnt en er zo bezoekers naar je website komen.

Je zal enkel hoog in de zoekresultaten verschijnen als je website waardevolle content bevat.

Veel beginnende affiliate marketeers worstelen hier in het begin mee. Ze weten niet goed waarover ze moeten schrijven en hoe ze zoekmachine optimalisatie moeten toepassen.

Lees eens mijn twee artikelen die ik hierover heb geschreven: De beste SEO tips om snel hoger in Google te komen, en SEO tips voor bloggers.

Dan weet je alles dat je moet weten om te beginnen schrijven. Start vandaag nog en wordt al doende beter en beter.

5. Focus je niet meteen op bezoekers en commissies

Sterker nog, ik zou de eerste weken of paar maanden niet te veel aandacht besteden aan je bezoekersaantallen en al helemaal niet aan je commissies.

In het begin is het allerbelangrijkste dat je genoeg goede content op je website publiceert en dat je zorgt dat je website op die manier is gestructureerd dat eventuele bezoekers een aangename gebruikerservaring hebben.

Je gaat niet van de ene dag op de andere hoog ranken in Google met een nieuwe affiliate website.

Om affiliate te worden, moet je dus ook een dosis geduld aan de dag kunnen leggen. Het kost wat tijd om een nieuwe website te creëren die als waardevol en betrouwbaar wordt gezien door Google en je bezoekers.

Het duurt een tijdje vooraleer zoekmachines een nieuwe website hoog laten verschijnen in de zoekresultaten. Dit staat bekend als de “Google’s sandbox”.

Het is belangrijk dat je in het begin consistent verder werkt aan je website en nieuwe, interessante artikelen plaatst.

Na verloop van tijd zal je meer en meer bezoekers beginnen krijgen.

Sommige van die bezoekers gaan dan klikken op jouw affiliate links die in je artikelen vervat zitten.

En sommige daarvan gaan het affiliate product kopen waardoor jij je eerste commissies zal verdienen.

6. Publiceer waardevolle content

Als je affiliate wil worden, wil je geld verdienen met affiliate marketing.

Dat snap ik.

Maar overlaad je website niet te veel met advertenties en affiliate links om toch maar zoveel als mogelijk te kunnen verdienen.

Bezoekers komen op je website en blijven er hangen om je artikelen te lezen als je hen iets interessants te vertellen hebt.

Je moet hierbij dan zeker affiliate links in je artikelen verwerken naar relevante producten zodat je geld kan verdienen met affiliate marketing.

Maar overdrijf hier niet in.

In eerste instantie moet je waardevolle content op je website zetten zodat je bezoekers uit Google krijgt.

Plaats bijvoorbeeld ook artikelen op je website waar je geen affiliate links in verwerkt, maar die je geschreven hebt om mensen in je niche ergens mee te helpen.

Zo’n waardevolle pagina’s zullen hoog in Google verschijnen en zo indirect ook de posities van de pagina’s waar je wel geld mee verdient, verbeteren in de zoekresultaten.

Op mijn website is bijvoorbeeld heel veel informatie te vinden waarmee ik mijn lezers wil helpen om te leren hoe ze geld kunnen verdienen op internet.

Hier en daar link ik naar een product dat ik zelf gebruikt heb en waar ik echt achter sta.

Uiteindelijk wil ik mijn lezers helpen om online geld te verdienen en dan vooral via affiliate marketing, ongeacht of ze een van de gerelateerde producten kopen of niet.

7. Richt je op koopgerichte zoekwoorden

Een heel nuttige tip is om je te focussen op zoekwoorden waarbij mensen al bijna op het punt staan om te kopen.

Ze kennen het product, zijn erover aan het nadenken om het aan te schaffen en hebben enkel nog een duwtje in de rug nodig om het product daadwerkelijk te kopen.

Review websites passen deze tip toe. Op dit soort websites worden allerlei producten gereviewd waarbij de voor- en eventuele nadelen worden aangehaald.

Mensen die erover nadenken om een product aan te schaffen, maar nog niet helemaal zeker zijn, gaan vaak op internet op zoek naar reviews.

Ze geven daarbij dan in Google de zoekterm “product review” of “product ervaringen” in.

Als jij voor dit soort zoektermen hoog in Google kan verschijnen en je schrijft een goede review, is de kans groot dat jij je lezer overtuigt om het product aan te schaffen via jouw affiliate link.

Je kan ook een artikel schrijven waarin je verschillende producten vergelijkt zoals bijvoorbeeld “De beste widgets van 2020”.

Mensen zijn op zoek naar de beste versie als ze iets willen kopen en er zijn verschillende opties.

Schotel ze een aantal echt goeie opties voor om ze dat duwtje in de rug te geven. Mensen gaan vaak op zoek naar zo’n artikelen aangezien je dan het werk om uit te zoeken wat de beste is al voor hen hebt gedaan.

8. Focus je op digitale producten

Focus je op het verkopen van digitale producten als deze voorhanden zijn in jouw niche in plaats van fysieke producten.

Digitale producten zijn e-books, trainingsprogramma’s, cursussen, memberships, …

De winstmarges en commissies die je kan verdienen met digitale producten zijn veel hoger dan bij fysieke producten.

Voor dezelfde inspanning kan je met digitale producten meer verdienen dan met fysieke producten.

Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op het affiliate netwerk PayPro waar veel digitale producten te vinden zijn om te promoten.

9. Verkoop je eigen product

Wat is er nog mooier dan het verkopen van een product van iemand anders of een ander bedrijf?

Het verkopen van je EIGEN product!

Je hebt vast en zeker kennis of ervaring die je kan verpakken in een e-book of trainingsprogramma om anderen iets aan te leren.

Door je eigen product te creëren (dit kost natuurlijk wel heel wat werk), heb je 100% controle en kan je andere affiliates jouw product laten verkopen.

Als je affiliate wil worden en nog moet beginnen of nog maar net gestart bent, raad ik niet aan om je al te focussen op het creëren van een eigen product. Maar het is iets waar je naar toe kan werken.

Focus je eerst op het creëren van content waarin je affiliate producten kan verkopen.

Je zal dan geleidelijkaan zien welke artikelen hoog scoren in Google en daar kan je misschien een eigen product rond bouwen.

10. Geeft niet op!

Degenen die er niet in slagen om geld te verdienen met affiliate marketing, zijn degenen die niet lang genoeg volhouden en onderweg opgeven.

Het maakt niet uit hoeveel fouten je onderweg maakt. Je moet blijven volhouden en voorbij het punt komen dat velen opgeven.

Omdat het verdienmodel van affiliate marketing vrij simpel is (je plaatst artikelen op je website met affiliate links en als bezoekers via die links een product kopen, verdien jij een commissie), verwachten veel beginnende affiliate marketeers dat je heel snel geld kan verdienen met affiliate marketing.

Het duurt in het begin echter een tijdje vooraleer er bezoekers op je website komen en vooraleer ze op je affiliate links gaan klikken.

Velen raken ontmoedigd als ze na een tijdje geen resultaten zien en gooien de handdoek in de ring.

Ik vind het altijd jammer als ik dit zie gebeuren, want ik weet dat als ze nog een tijdje volhouden, ze ook geld zullen verdienen met affiliate marketing.

Het kost tijd en moeite om een nieuwe affiliate website op gang te krijgen, maar eens je genoeg bezoekers krijgt, kan je op een passieve manier geld verdienen en verder opschalen.

Ik hoop dat deze 10 tips om een affiliate te worden nuttig zijn voor jou en ik wens je veel succes!

Laat in een reactie hieronder zeker weten als je ergens vragen over hebt of als ik je met iets verder kan helpen.

Laat een reactie achter