Affiliate Marketing Voor Beginners

We hebben allemaal al wel eens advertenties gezien als:

“Verdien zonder moeite bakken geld op internet”

“Verdien een fulltime inkomen door 4 uur per week van thuis te werken”

“Wees je eigen baas en beslis zelf waar en wanneer je werkt”.

Ik weet niet wat jij denkt bij het lezen van zulke beweringen, maar bij mij schoten vroeger woorden als “oplichterij” of “te mooi om waar te zijn” door het hoofd bij het lezen van zulke advertenties.

Ondanks alle wantrouwen dat er bestaat ten opzichte van affiliate marketing, heb ik sindsdien echter ontdekt dat je er echt geld mee kan verdienen, dat het je geen fortuin kost om zelf een affiliate website te bouwen en dat je absoluut geen mensen hoeft op te lichten om er geld mee te verdienen.

In dit artikel zal ik een overzicht geven van het affiliate marketing proces zodat je een duidelijk beeld krijgt hoe het allemaal werkt.

Ik zal ook een voorbeeld geven dat je als referentiekader kan gebruiken.

Als affiliate marketing iets nieuws is voor jou, is het belangrijk om niet overweldigd te raken.

Ik zal dit artikel dus afsluiten met een overzicht van wat je meteen kan doen om gestart te geraken.

Laten we er meteen invliegen zodat je kan ontdekken dat affiliate marketing een geweldige manier is om geld te verdienen op internet.

De Verschillende Stappen Van Affiliate Marketing

1. Kies een onderwerp

De eerste stap bestaat erin een onderwerp te kiezen dat jij interessant vindt en dat ook veel marktpotentieel heeft.

Bedenk een onderwerp dat jij boeiend vindt en vraag je af of er veel producten in deze niche bestaan en of er veel mensen bereid zijn om te betalen voor deze producten.

Het is niet zo moeilijk om een goede niche te vinden door een beetje marktonderzoek te doen.

Het is belangrijk om zeker te weten of er geld valt te verdienen in jouw niche.

2. Vind producten om te promoten

Zodra je een niche gekozen hebt, is de tweede stap om producten te vinden die je kan promoten om geld te verdienen.

Er zijn websites (de zogenaamde affiliate netwerken) waar je talloze producten kan vinden om te promoten. Ik ben grote fan van het affiliate netwerk PayPro.

Je kan op deze affiliate netwerken zoeken per thema zodat je gemakkelijk de producten kan vinden die aansluiten bij jouw niche.

Als je een paar van deze producten gekozen hebt, kan je via de website van het affiliate netwerk een affiliate link krijgen.

3. Bouw een website

De volgende stap is het bouwen van een website.

Ik dacht vroeger dat dit zeer verwarrend en moeilijk zou zijn, maar dat is het echt niet. WordPress maakt het super eenvoudig voor iedereen om een goede website te bouwen.

4. Vul je website met relevante inhoud

Vul je website met inhoud die nuttig is voor de mensen die geïnteresseerd zijn in jouw niche en plaats jouw affiliate links op een paar goed gekozen locaties op je website.

Wanneer iemand die geïnteresseerd is in de inhoud van jouw website dan klikt op jouw affiliate link, wordt hij doorverwezen naar de verkoopspagina van een product dat hij misschien ook wel interessant vindt.

Als hij het product dan koopt, krijg jij een commissie omdat je de klant hebt doorverwezen. Op die manier kan je geld verdienen op internet.

5. Promoot je website

Wanneer je de vorige stappen hebt uitgevoerd, moet je enkel nog je website promoten zodat er meer mensen op je website terecht komen en jij meer kans hebt dat je geld verdient omdat ze de producten kopen die jij hen aanraadt.

Er zijn heel veel verschillende internet marketing strategieën om bezoekers op je website te krijgen, maar je moet je hier niet meteen van bij de start zorgen over maken.

Het belangrijkste is om te beginnen en stap 1 tot 4 uit te voeren vooralleer je je te veel zorgen maakt over het krijgen van genoeg bezoekers op je website.

Laat me een voorbeeld geven dat dit affiliate marketing proces illustreert.

Voorbeeld: Gewichtsverlies

Stel dat je veel weet over afvallen en diëten en je hier graag geld mee zou verdienen op internet.

Marktonderzoek zal je leren dat er een grote markt bestaat die zeer geinteresseerd is in het onderwerp gewichtsverlies.

Er zijn dus veel mensen die online op zoek zijn naar manieren om gewicht te verliezen.

Je kan dan naar een affiliate marketing netwerk zoals PayPro gaan om producten te vinden die aansluiten bij deze markt. Kies een aantal producten die je goed vindt en die je jezelf ziet promoten.

De volgende stap is het bouwen van een website.

Om een website te bouwen, moet je een hosting provider kiezen (dit is een plek op het internet waar je je website zet), een domeinnaam vastleggen (dit is het adres van je website) en een content management systeem zoals WordPress installeren (dit is het systeem waarop je website draait).

Dit klinkt ingewikkelder dan het in werkelijkheid is. In dit artikel leg ik je stap voor stap uit hoe jij je eerste website kan bouwen.

Als je krap bij kas zit, kan je een gratis thema zoeken dat het uiterlijk van je website bepaalt.

Als je wat meer geld te spenderen hebt, kan je een professioneel thema laten ontwerpen voor jouw website.

Vervolgens moet je je website vullen met relevante inhoud.

Schrijf dus een aantal interessante artikelen over gewichtsverlies met nuttige tips om snel en zonder veel moeite af te vallen.

Als laatste stap moet je je website dan promoten via bijvoorbeeld zoekmachine optimalisatie, social media of advertenties.

Je kan verschillende internet marketing technieken toepassen om je website te promoten en meer bezoekers aan te trekken.

Als je bijvoorbeeld graag schrijft, kan je zoekmachine optimalisatie (SEO) toepassen op je artikelen zodat ze beter vindbaar zijn in Google.

SEO is een techniek om aan te geven dat de inhoud op jouw website relevant is voor bepaalde zoektermen en zodoende bovenaan in Google verschijnt.

Voorkom Dat Je Overweldigd Raakt

Het is niet abnormaal dat je je een beetje overweldigd voelt als je het affiliate marketing proces voor de eerste keer leert kennen.

Affiliate marketing omvat wel een aantal verschillende stappen, maar je moet ook niet alles ineens proberen te doen.

Het beste is om je affiliate marketing business stap voor stap op te bouwen.

Als je het op die manier doet, zal je merken dat het niet zo moeilijk is om vooruitgang te blijven boeken.

Trouwens, de moeite die het kost om een affiliate marketing business op te bouwen, zou je moeten overtuigen dat het zeker geen oplichterij is. Als affiliate marketing een scam was, zou het zich vermommen als een super snelle en super eenvoudige oplossing om geld te verdienen op internet.

Affiliate marketing is een echte manier om een online onderneming op te bouwen en met een beetje hard werk kan je heel veel geld verdienen op internet.

Je moet jezelf dus niet overweldigen en verlammen door alles ineens te willen weten over affiliate marketing.

Er is te veel informatie over affiliate marketing om ineens te vatten.

Het belangrijkste is dat je daadwerkelijk van start gaat en de eerste stappen begint te zetten.

De Eerste Stappen

1) Surf eens naar het affiliate marketing netwerk PayPro en kijk eens rond welke niches en producten jou aanspreken.

Neem je tijd om al de verschillende niches eens te bekijken en een aantal producten wat meer in detail te bestuderen.

Op die manier zal je ontdekken welke niches jou het meeste aanspreken en welke producten je het liefst wil promoten.

2) Eens je een niche gevonden hebt en een aantal producten gekozen hebt om te promoten, is de volgende stap het opzetten van een eenvoudige website. Dit is gemakkelijker dan je denkt.

Je moet 3 keuzes maken bij het bouwen van een eigen website: de hosting provider waar je je website plaatst, de domeinnaam die het adres van je website aangeeft en het content management platform waarop je website draait.

Dit zijn misschien een aantal ingewikkelde woorden. Eigenlijk is het heel simpel. Lees zeker ook dit artikel over het bouwen van een eigen website.

3) Eens je je eigen website online hebt, ben je klaar om geld te verdienen op internet met affiliate marketing.

Er zijn dan allerlei verdere stappen die je kan doen om je affiliate marketing business verder uit te bouwen, maar daar moet je je nu nog niet al te veel zorgen over maken.

Kijk eerst eens rond in een affiliate marketing netwerk op zoek naar een interessante niche en producten om te promoten.

En start vervolgens met het bouwen van een eigen, eenvoudige website.

Dat zijn de eerste, essentiële bouwstenen op weg naar een succesvolle affiliate marketing business.

Download ook zeker hieronder mijn gratis eboek als je verder wil ontdekken hoe je geld kan verdienen met affiliate marketing.


Laat een reactie achter