De beste affiliate netwerken in België en Nederland

affiliate netwerkWil je geld verdienen met affiliate marketing en vraag je je af welk affiliate netwerk je het beste kan gebruiken?

Als je ambities hebt om met affiliate marketing aan de slag te gaan, moet je een goed plan van aanpak hebben.

Je moet bijvoorbeeld een goed beeld hebben welke producten je wil gaan promoten en op welke manier je dit wil gaan doen.

Om het beste resultaat te kunnen behalen, is het aangeraden om je op een bepaalde niche te richten.

Bij dergelijke onderwerpen is immers de concurrentie een stuk minder hevig, waardoor je sneller met jouw website kunt ranken.

Behalve een goed idee moet je ook een domeinnaam en webhosting regelen.

Dit gaat gelukkig razendsnel online en je hebt hierbij de keuze uit meerdere bedrijven. Bekende bedrijven waarbij je je domeinnaam en webhosting kunt regelen, zijn onder meer Combell, Neostrada en Vimexx.

Heb je eenmaal je domeinnaam en webhosting geregeld? Dan kan je starten met het opbouwen van jouw website.

Met behulp van WordPress is dit een fluitje van een cent.

Hoe je een affiliate website met WordPress opbouwt, kan je lezen in het volgende blogartikel: 10 stappen om een eigen affiliate website te maken.

In dit artikel wil ik dieper ingaan op de partij die je absoluut nodig hebt om geld te kunnen verdienen met affiliate marketing, namelijk een affiliate netwerk.

Ik zal uitleggen wat een affiliate netwerk is, hoe een dergelijk netwerk werkt en wat de beste affiliate netwerken zijn in België en Nederland.

Bij het benoemen van de affiliate netwerken zal ik een onderscheid maken tussen België en Nederland.

Niet alle partijen zijn namelijk in beide landen actief, waardoor je in België dus andere keuzes hebt dan in Nederland.

Ben je benieuwd geworden naar de verschillende mogelijkheden? Lees dan zeker verder en download hieronder mijn gratis boek en emailcursus over affiliate marketing!

Je moet enkel je naam en emailadres invullen en dan kan je meteen mijn boek downloaden waarin ik alles uit de doeken doe om geld te verdienen met affiliate marketing!

Je krijgt dan ook een begeleidende emailcursus om alle stappen zelf ook uit te kunnen voeren en ik ben altijd beschikbaar voor verdere vragen.

Wat is een affiliate netwerk?

Als je geld wil verdienen met een affiliate website, ga je bepaalde producten promoten via jouw website.

Maar, hoe kom je aan die producten?

Juist, daarvoor heb je een affiliate netwerk nodig. Een affiliate netwerk is in principe dé plek waar vraag en aanbod bij elkaar komt.

Op een affiliate netwerk zijn twee verschillende partijen aanwezig:

  • Adverteerders: deze bedrijven zoeken manieren om hun producten te (laten) verkopen.

  • Affiliates: deze personen/bloggers/ondernemers/bedrijven promoten de producten van de adverteerders in ruil voor een commissie bij een succesvolle verkoop.

Op een affiliate netwerk kunnen dus zowel adverteerders als affiliates zich aanmelden.

Als affiliate kan je vervolgens een keuze maken tussen verschillende adverteerders. Het voordeel is dat je op deze manier zelf kunt bepalen welke producten je gaat promoten.

Als je eenmaal een samenwerking met een adverteerder hebt, krijg je van hen ook advertentiemateriaal voorgeschoteld. Hoe dit exact in zijn werk gaat, leg ik verder in dit artikel nog verder uit.

Een affiliate netwerk is dus een plek waar vraag en aanbod bij elkaar komen.

Dit kan je in feite vergelijken met de ouderwetse markt. Handelaren komen daar naar toe om producten te verkopen en consumenten gaan naar de markt toe om producten te kopen.

Bij een affiliate netwerk stellen adverteerders producten beschikbaar, waarna de affiliates deze producten kunnen gaan promoten.

Vraag en aanbod komen bij een affiliate netwerk bij elkaar en dat biedt veelal een garantie voor succes.

Hoe werkt een affiliate netwerk?

affiliate netwerkDe werking van een affiliate netwerk is tamelijk simpel.

Het is essentieel om goed het verschil te begrijpen tussen de rol van de affiliates en van de adverteerders.

Laten we daarom eerst eens inzoomen op de rol van de adverteerders.

Adverteerder

Een adverteerder kan contact leggen met een affiliate netwerk voor een samenwerking.

Via het affiliate netwerk proberen de adverteerders om hun naamsbekendheid te vergroten én om meer producten te verkopen.

Het belangrijkste voordeel daarbij is dat ze zelf geen moeite hoeven te doen om meer verkopen te realiseren. De moeite wordt immers gedaan door de affiliates. Deze ondernemers promoten de producten en zorgen voor de toestroom van bezoekers naar de website van de adverteerder.

Een adverteerder kan zijn producten beschikbaar stellen door, in samenwerking met het affiliate netwerk, een campagne op te stellen.

Zo’n campagne bevat onder meer de producten die gepromoot kunnen worden, promotiemateriaal, de meetperiode en de commissie.

Affiliate

Als affiliate zijnde kan je je ook aanmelden bij een affiliate netwerk, waarna je alle verschillende campagnes met elkaar kunt vergelijken.

Hierbij moet je met name op de meetperiode en de commissie letten.

De commissie is het bedrag dat je per order verdient en de meetperiode is de duur waarin de tracking software de verwijzing onthoudt. De meetperiode bepaalt dus in principe de periode waarin de bezoeker de tijd heeft om zijn/haar aankoop te verrichten.

Wordt de aankoop binnen deze periode verricht? Dan krijg je daar als affiliate zijnde een commissie voor.

Een affiliate kan zich aanmelden voor een campagne, waarna alle administratie via het affiliate netwerk gaat verlopen.

Het affiliate netwerk houdt bij hoeveel orders je hebt weten te scoren en wat de bijbehorende commissie is.

Hoe hoog de commissie is, wordt door de adverteerder bepaald. In de meeste gevallen is dit een percentage van de orderwaarde, maar het kan ook een vast bedrag zijn.

Let hier dus ook goed op bij het vergelijken van de verschillende affiliate netwerken en bijbehorende campagnes.

De facturatie, administratie en uitbetaling wordt dus door het affiliate netwerk verzorgd. Zij factureren aan de adverteerder en betalen jou uit.

Als adverteerder zijnde moet je uiteraard wel een bepaald bedrag betalen voor de diensten van het affiliate netwerk.

Aan de andere kant brengt een affiliate campagne voor een adverteerder wel heel veel voordelen met zich mee.

Zo is het mogelijk om veel producten te verkopen, terwijl ze daar zelf weinig tot geen moeite voor hoeven te doen. Alle moeite wordt immers gedaan door de affiliate website, waarbij de eigenaar uiteraard een commissie krijgt per succesvolle order.

Al met al is een affiliate netwerk dus de plek waar vraag en aanbod bij elkaar komt.

Bij elke gemaakte order zijn er uiteindelijk twee tevreden partijen: de adverteerder (heeft weer een product verkocht) en de affiliate (heeft weer een commissie verdiend).

Ook het affiliate netwerk is blij, aangezien zij ook commissie opstrijken en een (vast) bedrag ontvangen voor de facturatie en dergelijke.

Verschillende affiliate netwerken

In de afgelopen jaren is de populariteit van affiliate marketing fors toegenomen.

Veel digitale ondernemers hebben ingezien dat het mogelijk is om veel geld te verdienen met affiliate marketing.

Anderzijds zien veel adverteerders ook in dat zij op deze manier veel producten kunnen verkopen, terwijl ze daar zelf weinig tot geen moeite voor hoeven te doen.

Deze combinatie heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat er óók meer affiliate netwerken opgericht zijn.

Zowel in Nederland als in België heb je de keuze uit meerdere affiliate netwerken. Hieronder geef ik een overzicht van de belangrijkste affiliate netwerken in Nederland en België.

Als je wil beginnen met geld verdienen met affiliate marketing, raad ik aan om een van deze affiliate netwerken te gebruiken.

Affiliate netwerken in Nederland

In Nederland heb je als affiliate behoorlijk veel keuze. Je kan kiezen voor typisch Nederlandse partijen, maar het is ook mogelijk om voor internationaal opererende affiliate netwerken te gaan.

In onderstaand rijtje heb ik de grootste en populairste netwerken op een rijtje gezet:

Het leuke aan deze affiliate netwerken is dat zij zich allemaal op een unieke manier weten te onderscheiden.

Hieronder geef ik daarom per affiliate netwerk een korte toelichting. Op basis daarvan kan je bepalen of het netwerk aansluit bij jouw affiliate website.

Daisycon: dit is het grootste netwerk binnen Nederland. Je kunt hier terecht voor vrijwel alle niches en onderwerpen. Vanuit Daisycon ligt de focus met name op online dienstverleners en webshops.

PayPro: ook PayPro is heel groot en populair in Nederland. Bij PayPro ben je aan het juiste adres voor cursussen, digitale content en e-books. De focus ligt volledig op digitale producten en dit netwerk is daardoor ideaal voor bloggers.

Plug&Pay: Plug&Pay is een affiliate netwerk dat deel uitmaakt van IMU, de Internet Marketing Unie, van Tonny Loorbach. Plug&Pay is een van de nieuwere affiliate marketing netwerken en heeft al een heel groot aanbod van kwalitatieve producten om te promoten. Plug&Pay richt zich ook vooral op digitale producten, zoals online trainingen en cursussen.

TradeDoubler: TradeDoubler richt zich ook op een breed publiek. Met ruim 180.000 affiliates en 2.000 adverteerders is dit ook een tamelijk groot netwerk te noemen. Men heeft geen specifieke specialisatie.

TradeTracker: TradeTracker is in grote lijnen te vergelijken met Daisycon. Ook dit affiliate netwerk richt zich op online dienstverleners en webshops. Bij TradeTracker heb je als affiliate ook heel veel keuze uit verschillende adverteerders en campagnes.

Bol.com: ook de bekendste website van Nederland heeft een eigen affiliate netwerk opgericht. Met dit netwerk ben je in staat om alle producten van Bol.com te promoten. Meld je aan bij het netwerk, laad de producten met software in je website en je kan beginnen om geld te verdienen met affiliate marketing.

Coolblue: net zoals Bol.com is het ook bij Coolblue mogelijk om alle producten te promoten. Eigenlijk alle producten binnen het assortiment van Coolblue kan je gaan promoten. Hierdoor is dit een uiterst interessante optie voor affiliate webshops en voor bloggers.

Awin: Awin is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste internationale netwerken. Dat is onder meer te danken aan de overname van verschillende affiliate netwerken. Het netwerk richt zich op zowel webshops als op online dienstverleners.

Wehkamp: net zoals bij Bol.com en Coolblue kan je ook het gehele assortiment van Wehkamp gaan promoten. Het assortiment van Wehkamp is tamelijk ruim te noemen, waardoor je ongetwijfeld wel geschikte producten kunt vinden.

GetyourGuide: heb je een reiswebsite? Dan kan GetyourGuide niet ontbreken. Dit affiliate netwerk richt zich compleet op uitjes en voordelige deals voor op vakantie. Je kunt onder andere musea, dagpassen en bezienswaardigheden gaan promoten.

Naar welk van bovengenoemde affiliate netwerken gaat jouw voorkeur uit?

Ik raad je aan om de verschillende netwerken goed met elkaar te vergelijken. Alleen op die manier kan je de juiste keuze maken.

Affiliate netwerken in België

Ook Belgische affiliates hebben meer dan voldoende keuze. In onderstaand rijtje kan je verschillende affiliate netwerken, die in België actief zijn, terugvinden:

Het moge duidelijk zijn dat het aanbod van affiliate netwerken in België een stuk kleiner is.

Dit heeft ook met de populariteit van affiliate marketing in België te maken. In België loopt men op dit vlak simpelweg iets achter op Nederland.

Dat is onder meer terug te zien in het consumentengedrag. Veel Belgen maken met veel plezier gebruik van Nederlandse webshops. Zij shoppen dus liever bij een Nederlandse webshops dan bij Belgische webshops.

Wat hier de exacte redenen van zijn, is mij niet bekend. Wel is het zo dat je je als Nederlandse webshop dus ook perfect op de Belgische markt kunt richten.

Affiliate netwerken vergelijken?

Als je succesvol met jouw affiliate website wilt zijn, moet je het juiste affiliate netwerk selecteren.

Om je daar een handje bij te helpen, heb ik hieronder een aantal tips voor jou op een rijtje gezet. Vergelijk in ieder geval de drie onderstaande punten en maak zodoende de juiste keuze:

  • Het aanbod van het affiliate netwerk, oftewel vergelijk de verschillende aangeboden campagnes goed met elkaar.
  • De meetperiode. Vergelijk de meetperiodes tussen de verschillende netwerken en campagnes. Een zo’n lang mogelijke meetperiode is het beste.
  • De commissie. Vergelijk ook goed de commissie tussen de verschillende netwerken en campagnes. Uiteraard is een zo’n hoog mogelijke commissie het beste.

Ik ben ervan overtuigd dat je op basis van deze drie punten de juiste keuze kunt maken. In dit artikel heb je ook kunnen vinden welke affiliate netwerken in België en Nederland actief zijn.

Ga dus direct aan de slag, start jouw eigen affiliate website op, meld je aan bij één van de netwerken en kies de gewenste campagne.

Veel succes met jouw affiliate website(s)!

Mijn favoriete affiliate marketing netwerk

Ik wil je in dit overzicht van de beste affiliate marketing netwerken van België en Nederland toch zeker ook mijn persoonlijke voorkeur meegeven.

Mijn twee favoriete affiliate marketing netwerken zijn absoluut PayPro en Plug&Pay omdat ik via mijn affiliate website vooral digitale cursussen promoot.

Ik probeer de cursussen altijd zelf uit en promoot enkel dingen waar ik zelf in geloof en die mij vooruit hebben geholpen.

Met PayPro werk ik al het langste. Zij zijn al meer dan 10 jaar actief in affiliate marketing en hebben een mooi aanbod van producten die je kan promoten.

Een groot voordeel van PayPro vind ik ook dat het ook een betaaldienst is. Dit betekent dat je nooit moet wachten om jouw commissies uitbetaald te krijgen, maar dat je dit gewoon kan opvragen.

Met Plug&Pay werk ik de laatste tijd ook meer en meer.

Tonny Loorbach ken ik al langer, dus ik was zeer geïnteresseerd toen zijn bedrijf – de IMU – ook een affiliate marketing netwerk lanceerde.

Het aanbod van producten om te promoten is echt indrukwekkend in Plug&Pay.

Als je geïnteresseerd bent om digitale producten te gaan promoten, moet je zeker eens een kijkje nemen in de Plug&Pay marketplace.

Affiliate Marketing Cursussen

Als je klaar bent om erin te vliegen, maar graag een duidelijk stappenplan volgt om zo snel mogelijk succesvol te worden, dan moet je zeker hier eens een kijkje nemen: de beste affiliate marketing cursussen.

In dit artikel geef ik een overzicht van de beste affiliate marketing cursussen die er zijn op de markt.

>> Ontdek de beste affiliate marketing cursussen voor beginners en gevorderden <<

Ik heb ze allemaal aangeschaft en in detail doorgenomen en toegepast omdat ik nog altijd wil bijleren over affiliate marketing.

In het artikel ga je de plus- en minpunten van elke affiliate marketing cursus ontdekken zodat je weet welke cursus het beste geschikt is voor jou.

Het volgen van een affiliate marketing cursus is een investering in jezelf en in jouw toekomstige succes.

Het biedt de mogelijkheid om sneller te groeien, waardevolle kennis op te doen en cruciale fouten te vermijden.

Als je serieus bent over het bereiken van succes met affiliate marketing, dan is het volgen van een goede cursus een logische en lonende stap.

Laat een reactie achter