Alles wat je moet weten om te beginnen met affiliate marketing

beginnen met affiliate marketingWil je beginnen met affiliate marketing, maar weet je niet goed wat het inhoudt en hoe je ermee kan starten?

Je hebt gehoord dat je geld kan verdienen door producten te promoten.

Je nieuwste schoenen, de reissite die je hebt gebruikt om een citytrip te boeken, een technologisch gadget dat je hebt gekocht, …

Wel, dit is inderdaad mogelijk.

Je kan geld verdienen op internet door producten die jij goed vindt aan te bevelen aan anderen.

Dit staat bekend als affiliate marketing. Het is één van de populairste manieren om geld te verdienen op internet.

Het kan erg lucratief zijn. Er zijn bloggers die er meerdere duizenden euro’s per maand mee verdienen.

In de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard leer je van A tot Z hoe ook jij succesvol kan worden met affiliate marketing.

In dit blogartikel zal ik je laten zien hoe het mogelijk is om geld te verdienen door producten te promoten zonder dat je zelf je eigen producten moet maken.

Je gaat alles ontdekken om te kunnen beginnen met affiliate marketing, zelfs al ben je een complete beginner.

Laten we aan de slag gaan!

Wat is affiliate marketing?

Voordat ik laat zien hoe affiliate marketing juist werkt, wil ik eerst duidelijk uitleggen wat affiliate marketing inhoudt voor bloggers.

Simpel gezegd: als blogger promoot je op je blog producten of diensten van anderen en verdien je een commissie als er een verkoop wordt gerealiseerd.

Denk aan traditionele verkopers die een commissie krijgen voor elke verkoop die ze doen.

Dit komt sterk overeen met affiliate marketing, met het verschil dat je bij affiliate marketing producten of diensten promoot op je blog en niet offline.

Als je een blog hebt, zijn er zeker een heel aantal producten of diensten die je leuk vindt, die je eerder hebt gebruikt en die rechtstreeks verband houden met het onderwerp van jouw blog.

Je kan deze producten promoten op je blog door ze aan te bevelen aan je doelgroep.

Wanneer je je aanmeldt bij een affiliate netwerk om een product te promoten, ontvang je een speciale affiliate link die jouw unieke trackingcode bevat.

Telkens wanneer je een product op jouw blog promoot, moet je die affiliate link gebruiken om een bezoeker van jouw blog naar de verkoopspagina van het product te leiden.

Wanneer die bezoeker een aankoop doet, verdien jij een commissie omdat de affiliate link jouw trackingcode bevat en de verkoop aan jou wordt toegeschreven.

Op die manier wordt je dus betaald om producten op je blog te promoten.

Waarom beginnen met affiliate marketing?

Zoals eerder al gezegd, kan je veel geld verdienen met affiliate marketing.

Er zijn bloggers die duizenden euro’s per maand verdienen gewoon door producten of diensten van anderen online te promoten via hun blog.

Dat is echter niet de enige reden waarom affiliate marketing zo’n fantastisch verdienmodel is.

1. Affiliate marketing is een van de beste vormen van passief inkomen

Nadat je een artikel op je blog hebt geschreven, is het voor altijd beschikbaar. Je artikel kan gevonden worden door mensen die zoeken in Google of via andere kanalen zoals social media.

Dit betekent dat je nog geld kan verdienen met de affiliate links in jouw blogartikel lang nadat je het gepubliceerd hebt.

Lees ook: Passief inkomen verdienen met een blogartikel.

2. Je hoeft geen eigen producten of diensten te creëren

Het enige dat je moet doen om de producten en diensten van andere bedrijven te promoten, is je aanmelden bij een affiliate programma en jouw affiliate link delen met jouw bloglezers.

Wanneer die dan kopen, verdien jij geld!

Je moet je hierbij geen zorgen maken over het stockeren van voorraad, het omgaan met klanten of andere stress die normaal komt kijken bij het verkopen van een eigen product.

3. Je hebt geen jarenlange ervaring nodig

Je hoeft niet de beste blogger ter wereld te zijn of een expert om geld te kunnen verdienen met affiliate marketing.

Je moet gewoon je niche goed kennen en weten met welke problemen je doelgroep worstelt en welke dromen ze koesteren.

Als je je doelgroep goed begrijpt, weet je naar wat voor producten of diensten ze op zoek zijn.

4. Je kan beginnen met affiliate marketing als complete beginner

Voor beginnende bloggers die op zoek zijn naar manieren om geld te verdienen met hun blog, kan het overweldigend zijn om uit te zoeken waar ze moeten beginnen.

Affiliate marketing is een gemakkelijke manier om geld te beginnen verdienen op internet.

Het is een eenvoudig verdienmodel dat gemakkelijk te implementeren is en geen voorkennis vereist.

4 Stappen om te beginnen met affiliate marketing

Nu dat je weet hoe het werkt, zal ik je uitleggen wat de stappen zijn om te beginnen met geld verdienen met affiliate marketing.

1. Kies een affiliate netwerk

Allereerst moet je producten of diensten vinden die je wil gaan promoten. Deze producten of diensten moeten aansluiten bij jouw niche en relevant zijn voor jouw lezers.

“Waar kan ik die producten vinden?” vraag je je misschien af.

Je moet je hiervoor aanmelden bij een affiliate netwerk waar je kan kiezen tussen verschillende producten van verschillende bedrijven die je kan promoten.

Er zijn verschillende affiliate netwerken waar je producten kan vinden om aan de slag te gaan met affiliate marketing.

Bol.com heeft een zeer populair partnerprogramma waar je je kan aanmelden om geld te verdienen door het promoten van hun producten.

De commissie die je verdient bij bol.com is niet zo heel hoog, maar toch zijn er heel veel affiliates die producten van bol.com promoten omdat de webshop zo’n uitgebreid scala aan producten heeft.

Voor elke niche zijn er wel relevante producten te vinden om te promoten.

PayPro is dan weer een affiliate netwerk dat zich focust op digitale producten. De commissie die je verdient op een digitaal product is typisch een heel stuk hoger dan bij een fysiek product.

Daisycon is ook een heel groot affiliate netwerk. Je vindt hier massa’s producten van online dienstverleners en webshops.

Daarnaast zijn er nog vele mogelijkheden.

Lees hiervoor mijn artikel waar ik een overzicht geef van de populairste affiliate netwerken voor bloggers in België en Nederland: De beste affiliate netwerken in België en Nederland.

2. Meld je aan bij een affiliate netwerk

Zodra je een paar goede producten hebt gevonden die relevant zijn voor je blog en je lezers, moet je je aanmelden bij het affiliate netwerk.

Bij de meeste affiliate netwerken is het aanmeldingsproces heel eenvoudig. Je moet er alleen voor zorgen dat je een doelgroep hebt die relevant is voor de producten en diensten die ze aanbieden.

Hoe meer lezers je hebt, hoe meer geld je kan verdienen met affiliate marketing.

Het is daarom dus belangrijk dat je producten kiest die aansluiten bij je blog zodat je er veel gerelateerde artikelen over kan schrijven.

3. Promoot je affiliate links

Je wil niet overkomen als een blogger die producten wil verkopen enkel en alleen maar om geld te kunnen verdienen.

Het doel is om geld te verdienen, maar het is belangrijk om enkel producten aan te prijzen waar je zelf in gelooft, die je zelf hebt gebruikt en waar je achter staat.

Anders zal je er niet in slagen om een goede band op te bouwen met je lezerspubliek om op lange termijn geld te kunnen verdienen.

Dus staar je niet blind op het geld dat je wil verdienen. Blijf beseffen dat je lezers je enkel trouw zullen blijven als je waardevolle informatie blijft aanbieden.

De enige manier om geld te verdienen met affiliate marketing is als je lezers geïnteresseerd zijn in de producten en diensten die jij aanraadt.

Dit zal enkel blijven duren als je vertrouwen opbouwt. Je lezers zullen je enkel blijven vertrouwen als ze aanvoelen dat je hen waardeert door hen geen verkoopspraatjes te verkopen.

Ok, dat gezegd zijnde, laten we eens kijken op welke manieren je geld kan verdienen door producten aan te bevelen die waardevol zijn voor je lezerspubliek.

Product reviews

Vandaag de dag gaan heel veel mensen op internet op zoek naar reviews voordat ze besluiten om een product te kopen.

Als ze positieve reviews lezen, zullen ze sneller geneigd zijn om het product aan te schaffen.

Daar ligt de kracht van product reviews!

Als je producten wil promoten die je persoonlijk hebt gebruikt, dan is het schrijven van product reviews een zeer effectieve manier om mensen ertoe aan te zetten om te kopen.

Je review moet wel volledig eerlijk zijn, zelfs als je er geld mee kan verdienen.

Vergeet niet dat je het vertrouwen van je lezerspubliek niet wil schaden.

Als je dus zegt dat een product geweldig is, maar je lezers vinden het product rommel, dan gaan ze je in de toekomst niet meer vertrouwen.

Aan elk product valt wel iets te verbeteren, dus wees eerlijk en vermeld deze zaken ook.

Vertel jouw persoonlijk verhaal en ervaring met het product. Beschrijf duidelijk waarom je het product aanraadt en hoe het jou geholpen heeft.

Plaats je affiliate link een paar keer duidelijk in je blogartikel – bijvoorbeeld één keer in het begin en één keer op het einde van het artikel.

Product vergelijkingen

Dit is een andere geweldige manier om te beginnen met affiliate marketing.

Product vergelijkingen zijn redelijk gelijkaardig aan product reviews. Vergelijkingen behandelen echter twee of meer vergelijkbare producten, daar waar een review zich typisch op één product focust.

Het mooie aan product vergelijkingen is dat ze klanten helpen die in de war zijn en niet weten welk product ze moeten kiezen als er verschillende opties zijn.

Jij kan hen dan helpen om de juiste keuze te maken.

Wederom: wees eerlijk en laat je niet verleiden om het ene product te verkiezen boven het andere alleen maar omdat het een hogere commissie uitbetaald.

Voorzie je lezerspubliek van alle nodige informatie om een vergelijking te kunnen maken en laat hen dan zelf de beslissing nemen.

Super tip: de WordPress plugin van Affiliate Held is super handig om producten te vergelijken en het overzicht op je affiliate website up to date te houden.

Deze plugin gaat je veel tijd besparen en er ook voor zorgen dat je meer commissies gaat verdienen.

Als je op een makkelijke manier prachtige productweergaves wil toevoegen aan je affiliate website, je conversies wil verhogen door prijzen te vergelijken van verschillende webwinkels of gewoon tijd wil besparen door automatisch updates van je affiliate producten, dan is deze Affiliate Held plugin zeker iets voor jou.

Affiliate Held is een WordPress plugin die alle relevante productdata synchroniseert en toont op je affiliate website. Denk aan prijzen, voorraad, beoordelingen, afbeeldingen en zelfs je affiliate links.

Ga zeker eens kijken op de Affiliate Held website. De eigenaars, Jari Dohmen en Dennis van de Ven, leggen er super duidelijk uit wat hun krachtige plugin allemaal voor jou kan doen.

Tutorials

Het schrijven van een tutorial voor een product of dienst die je zelf gebruikt, is een van de eenvoudigste manieren om te beginnen met affiliate marketing.

Het vereist misschien wat meer tijd om een goede tutorial te schrijven in vergelijking met een review, maar ze zijn vaak doeltreffender om verkopen te realiseren.

Deze tutorials zijn blogberichten of video’s waarin je stap-voor-stap laat zien hoe je iets moet doen of gebruiken.

Als je bijvoorbeeld tuingereedschap promoot, kan je een video of blogbericht maken waarin je toont hoe het best te gebruiken.

Aan het einde van je video of artikel kan je dan laten weten via jouw affiliate link waar ze het product kunnen kopen.

Tools pagina

Dit is waarschijnlijk de meest genegeerde manier om te beginnen met affiliate marketing.

Een tools pagina is een van de meest bezochte pagina’s op blogs en websites. Dit komt omdat mensen altijd op zoek zijn naar tools die anderen gebruiken en hen ook kunnen helpen om vergelijkbare resultaten te bekomen.

Als je bijvoorbeeld digitale producten en online marketing tools promoot, kan je een tools pagina maken waar je al deze producten met een korte uitleg onder elkaar zet.

In plaats dat lezers naar afzonderlijke blogberichten moeten zoeken, kunnen ze rechtstreeks naar jouw tools pagina gaan.

Bekijk ook eens mijn tools pagina als je wil weten welke tools ik gebruik en ook aanraad als je geld wil verdienen op internet.

Affiliate links in je blogartikelen

Dit is veruit de subtielste manier om te beginnen met geld verdienen met affiliate marketing.

Met deze tactiek praat je niet rechtstreeks over een specifiek product of dienst, maar over een onderwerp in het algemeen en deel je vervolgens affiliate links naar producten of diensten die gerelateerd zijn aan dat onderwerp.

Welke manier je ook kiest om te beginnen met affiliate marketing, zorg er altijd voor dat je een geschikte disclaimer toevoegt aan je blogberichten.

Je moet je lezers namelijk altijd op de hoogte brengen dat ze mogelijks op affiliate links klikken in je blogartikelen.

4. Verdien geld

Dit is het gedeelte waar je het meest nieuwsgierig naar bent, toch?

Hoe wordt je nu juist betaald als je producten promoot als affiliate?

Ik zal uitleggen aan de hand van een eenvoudig voorbeeld hoe je geld op je bank ziet verschijnen door affiliate marketing.

Wanneer je je aanmeldt bij een affiliate netwerk, ontvang je een unieke ID en een specifieke link die je kan gebruiken bij het promoten van producten van het affiliate netwerk.

Dit is de affiliate link die je deelt op je blog of via andere marketingkanalen.

De affiliate link bevat jouw ID als affilate en bevat ook een ID van het product dat je promoot.

Wanneer mensen op deze link klikken, houdt de software van het affiliate netwerk dit bij.

Als de klant dan overgaat tot een aankoop, verdien jij als affiliate een commissie omdat jij de klant hebt doorverwezen.

Het affiliate netwerk houdt bij hoeveel je verdient en jij kan dan aangeven om het door te storten naar jouw rekening:

Lees ook: De beste tips om veel geld te verdienen met affiliate marketing.

Affiliate marketing terminologie

Voordat je erin vliegt, wil ik je nog een lijst geven met een korte uitleg van de belangrijkste affiliate marketing termen die je gegarandeerd zal tegenkomen als je start met affiliate marketing.

Affiliate: dit is de persoon (jij) die producten of diensten van een bedrijf promoot in ruil voor een commissie.

Affiliate link: dit is een unieke URL die aan elke affiliate wordt gegeven om hem te identificeren als de bron van een aankoop.

Affiliate netwerk: dit is een online marktplaats waar bedrijven hun producten en diensten vermelden die affiliates kunnen promoten.

Commissie: dit is een percentage van de totale verkoop betaald aan de affiliate als beloning voor het doorverwijzen van een koper.

Cookie: in de context van affiliate marketing, wordt een cookie gebruikt om een unieke ID aan de koper toe te wijzen en een affiliate te identificeren die de koper heeft doorverwezen.

Klant: dit is de persoon die het product of de dienst van het bedrijf koopt.

Referral: dit is wanneer een persoon de site van een verkoper bezoekt door op een link op de site van een affiliate te klikken.

Voila, nu weet je hoe je geld kan verdienen door producten of diensten te promoten. Affiliate marketing is een volledig legitieme en zeer haalbare manier om geld te verdienen op internet.

Het is zeer geschikt voor bloggers om hun eerste geld online te verdienen.

Begin dus vandaag nog met het zoeken naar goede producten om te promoten via je blog.

Stap Voor Stap Instructievideo’s

affiliate marketing revolutieIk ben resultaten beginnen zien nadat ik de cursus Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard had gevolgd.

Het is een stap voor stap videotraining waarin hij je exact laat zien hoe je kan beginnen met affiliate marketing.

Het enige dat je hoeft te doen is de stappen te volgen en na te doen voor jouw eigen blog.

Ik raad je deze training ten zeerste aan als je ook echt wil beginnen met affiliate marketing.

>> Begin NU met de Affiliate Marketing Revolutie <<

Reacties

Laat een reactie achter