Passief Inkomen Verdienen Met Een Blogartikel

Wauw, is dat geen aanlokkelijke titel voor een blogartikel?

Wil niet iedereen een passief inkomen verdienen?

Is dat niet de heilige graal, het beloofde land en de ultieme droom van elke internetondernemer en blogger?

Nou, misschien niet, maar laten we eerlijk wezen: we willen allemaal een passief inkomen en we zijn allemaal geïnteresseerd om te horen hoe je een passief inkomen kan creëren.

Ik toch alleszins.

100% Passief, Is Dat Mogelijk?

Wanneer je begint te experimenteren met verschillende manieren om geld te verdienen op internet, zal je ontdekken dat de meeste verdienmodellen NIET echt passief zijn.

Sterker nog, ik moet het eerste verdienmodel nog tegenkomen dat echt volledig 100% passief is zodat het geld blijft binnenkomen zonder dat je er nog iets voor hoeft te doen.

Toegegeven, er zijn systemen die weinig onderhoud vragen eens je ze hebt opgezet.

Je kan zelfs online ondernemingen op poten zetten waarvan je het dagdagelijkse onderhoud kan outsourcen.

Maar uiteindelijk zal je zelf toch ook nog iets moeten doen om er voor te zorgen dat alles gesmeerd blijft lopen.

Je zal van tijd tot tijd moeten inchecken om te controleren of je medewerkers doen wat ze moeten doen.

Misschien heb je geen medewerkers. Misschien verdien je online geld als affiliate marketeer via pay-per-click Google Adwords campagnes die je van thuis uit opzet.

Uiteindelijk moet ook de beste affiliate marketeer van tijd tot tijd zijn advertentie campagnes checken. Dit kan dus ook bezwaarlijk een volledig passief inkomen genoemd worden.

Bloggen creëert op zich geen passief inkomen – verre van voor de meeste bloggers.

De bloggers die geld verdienen met hun blog, doen bepaalde dingen om geld te kunnen verdienen. Als ze geen blogartikelen schrijven en geen producten aanprijzen, zullen ze geen geld verdienen.

Constant In Verandering

Het is eigenlijk onmogelijk om volledig passief inkomen te genereren omdat de wereld constant verandert.

Je klanten en andere bloggers in jouw niche zijn dynamisch en daarom moet je zelf dus ook steeds mee evolueren als je geld wil blijven verdienen op internet.

Dat sluit 100% passief inkomen dus uit.

Om te kunnen reageren op een voortdurend veranderende omgeving, moet je zelf ook constant veranderen.

Het vraagt een inspanning om te veranderen.

Daarom is het zo moeilijk om online verdienmodellen te vinden die 100% passief zijn.

Hoe Kan Je Met Een Blogartikel Passief Inkomen Creëren?

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen op internet.

In dit blogartikel heb ik een overzicht gemaakt van de 4 meest voorkomende verdienmodellen op internet en ze vergeleken wat betreft de volgende criteria:

1) Opstarttijd: hoe lang duurt het vooraleer je een deftig inkomen verdient?

2) Passief inkomen: kan je een systeem opzetten om op automatische piloot geld te verdienen of vereist het veel werk om je inkomsten te onderhouden?

3) Omzet per bezoeker: hoeveel verdien je gemiddeld aan elke bezoeker die op jouw website terecht komt?

4) Bezoekersaantal: hoeveel bezoekers per maand zal je nodig hebben om een deftig inkomen te verdienen?

Onderstaande figuur geeft het resultaat weer:

Geld verdienen op internet

De grootte van de bollen geeft weer in welke mate het verdienmodel geschikt is om passief inkomen te verdienen.

Passief Inkomen En Affiliate Marketing

Je kan zien dat affiliate marketing zeer geschikt is om passief inkomen te verdienen (adverteren misschien nog meer, maar dan moet je toch een manier vinden om content te blijven creëren opdat er bezoekers blijven komen naar je website).

Btw: lees dit blogartikel zeker eens als je nog niet goed op de hoogte bent wat affiliate marketing juist is.

Kort samengevat komt het erop neer dat je een commissie verdient door een product van iemand anders aan te prijzen.

Ik verdien geld met deze blog via affiliate marketing en heb me daar in gespecialiseerd. Als het goed gedaan wordt, kan je bijna volledig passief geld verdienen met affiliate marketing op een blog.

Ik zeg bewust bijna volledig passief inkomen omdat je nog steeds dingen zal moeten doen om geld te blijven laten binnenkomen.

Je zal blogartikelen moeten blijven schrijven om je blog actief te houden. Zonder nieuwe updates op je blog zal de stroom van bezoekers uit Google geleidelijkaan opdrogen.

Het kan zijn dat het lang duurt vooraleer het bezoekersaantal uit Google afneemt, vooral voor blogs die een sterke autoriteit hebben en hoge rankings in Google, maar uiteindelijk zal een blog die niet geupdate wordt, uitdoven …

Dat denk ik toch … Ik vraag me af of een blog zoals www.internetsuccesgids.nl ooit zou uitdoven gezien de overvloed aan nuttige blogartikelen over internet marketing.

Ik denk dat de zoekmachines nog heel lang bezoekers zouden sturen naar deze website ook al zou die vanaf nu niet meer worden geupdate.

Hoe Mijn Systeem Werkt

Op deze blog schrijf ik artikelen over internet marketing.

Meer specifiek focus ik vooral op hoe je met een blog en mailinglijst geld kan verdienen via affiliate marketing.

Het doel van mijn blog is om jou ook in staat te stellen om geld te verdienen door affiliate producten aan te raden via jouw blog en mailinglijst.

Je zal ook ervaren hoe geweldig dit voelt als je hierin slaagt.

Ik zou het geweldig vinden als ik jou kan helpen om je eerste verkoop via affiliate marketing te realiseren!

Daarom schrijf ik artikelen over:

Wanneer het relevant is, verwijs ik in die blogartikelen naar een product of cursus die voor mij enorm waardevol is geweest en waarvan ik overtuigd ben dat die jou ook gaat helpen.

Het heeft me ook een hele tijd gekost om in de overvloed aan informatie die er op het internet te vinden is, een systeem te vinden dat echt werkt en dat bij mij past.  

Als je dus geïnteresseerd bent om via affiliate marketing geld te verdienen met een eigen blog, kan ik je zeker verder op weg helpen zodat je veel voorkomende fouten kan vermijden en sneller je doel kan bereiken.

Stappenplan

Mijn systeem gaat alsvolgt:

  1. Het begint allemaal met het schrijven van interessante blogartikelen gerelateerd aan jouw niche. Het is de bedoeling om jouw lezer te inspireren, entertainen of educeren.

    Op het einde van zo’n artikel plaats je dan een affiliate link naar een gerelateerd product of dienst die jouw lezer ook vooruit zal helpen.

  2. Na het schrijven van zo’n blogartikel, stuur je een broadcast email naar je mailinglijst. Het uitsturen van deze email, gecombineerd met de extra interesse die nieuwe blogartikelen krijgen net nadat ze zijn verschenen, zal eerste affiliate verkopen genereren.

  3. Je voegt deze email ook toe aan de email sequentie in jouw autoresponder. Op die manier zal iedereen die zich inschrijft op jouw mailinglijst, deze email op een gegeven moment aankrijgen.

    Dit zorgt voor passief inkomen. Lang nadat je het artikel geschreven hebt, zal je autoresponder er nog lezers naartoe brengen en zullen er nog verkopen gerealiseerd worden. 

  4. Als je een aantal zaken juist doet wat betreft zoekmachine optimalisatie, zal het blogartikel ook geïndexeerd worden in Google. Je zal dan in de toekomst nog bezoekers krijgen vanuit Google. Dit zal verder voor passief inkomen zorgen.

  5. Om naar meer verkopen te realiseren, kan je in andere blogartikelen verwijzen naar het blogartikel dat succesvol affiliate producten aanraadt.

Dit is een geweldig systeem om zo goed als passief inkomen te verdienen met een blog.

Om dit succesvol te kunnen toepassen, moet je natuurlijk wel al een blog hebben die hoog genoeg scoort in Google en een mailinglijst met genoeg lezers.

 


Laat een reactie achter