Wil je geld verdienen op internet? Dit zijn de 4 populairste manieren!

Geld verdienen op internet is fantastisch!

Met je laptop en een goede internet verbinding kan je van overal ter wereld geld verdienen op internet.

Je kan zelfs geld verdienen met je tablet of smartphone terwijl je Netflix ligt te kijken in de zetel.

Wil jij ook geld verdienen op internet?

Natuurlijk! Daarom ben je hier terecht gekomen!

Je kan op heel veel verschillende manieren geld verdienen op internet.

Van freelancen tot e-commerce, bloggen tot online lesgeven, er zijn talloze opties waaruit je kan kiezen.

Je hoeft je niet te beperken tot één verdienmodel. Je kan er meerdere toepassen om verschillende bronnen van inkomsten te creëren.

Met dit blogartikel wil ik je laten zien wat er allemaal mogelijk is om geld te verdienen op internet zodat jij er ook mee kan starten.

Hoe geld verdienen op internet?

Als je aan de slag wilt gaan om extra geld te verdienen via internet, zijn er heel veel mogelijkheiden.

Het is belangrijk dat je de verschillen tussen de mogelijke verdienmodellen begrijpt en ervoor zorgt dat de manier waarop je van plan bent om geld te verdienen past bij hoe je jouw online business wil runnen.

Je moet je van in het begin realiseren dat er geen verdienmodel bestaat waarmee je zonder moeite op korte termijn veel geld kan verdienen op internet.

Maar er zijn verschillen in de hoeveelheid tijd of geld die je moet investeren vooraleer je geld kan verdienen.

Bij sommige verdienmodellen zal dit iets sneller gaan, waar het bij andere een langere tijd zal duren.

Er zijn verdienmodellen die je toestaan om je huidige job te behouden en je online business na je werkuren uit te bouwen.

Met sommige verdienmodellen kan je zo veel verdienen dat je je baan kan opzeggen. Met andere verdienmodellen zal je hoogstens je maandelijkse telefoonrekening kunnen betalen.

Bepaalde verdienmodellen zijn geschikt om geld te verdienen op internet zonder dat je gebonden bent aan een bepaalde locatie en je dus vrij bent om de wereld rond te reizen.

De keuze van het meest geschikte verdienmodel hangt dus ook af van de reden waarom jij geld wil verdienen op internet.

Laten we eens kijken wat de populairste online verdienmodellen zijn zodat je zelf kan bepalen welk verdienmodel het beste geschikt is voor de manier waarop jij geld wil verdienen op internet.

Geld verdienen op internet: de 4 populairste opties

De 4 meest voorkomende verdienmodellen om geld te verdienen op internet zijn:

1) Het verkopen van diensten

2) Het verkopen van producten

3) Affiliate marketing

4) Het plaatsen van advertenties

In dit artikel ga ik elk van deze verdienmodellen verder behandelen, maar laten we ze eerst eens met elkaar vergelijken aan de hand van 4 criteria die elke startende internet ondernemer zou moeten in overweging nemen, namelijk:

1) Opstarttijd: hoe lang duurt het vooraleer je een deftig inkomen verdient?

2) Passief inkomen: kan je een systeem opzetten om op automatische piloot geld te verdienen of vereist het veel werk om je inkomsten te onderhouden?

3) Omzet per bezoeker: hoeveel verdien je gemiddeld aan elke bezoeker die op jouw website terecht komt?

4) Bezoekersaantal: hoeveel bezoekers per maand zal je nodig hebben om het inkomen dat je voor ogen hebt, te verdienen?

In onderstaande figuur heb ik elk van de 4 verdienmodellen aangeduid op een diagonale lijn die het verdienen van een fatsoenlijk inkomen voorstelt – wat dit concreet ook moge betekenen voor jou. Linksonder in de figuur komt overeen met weinig inkomsten. Rechtsboven met veel inkomsten.

De kleur van de cirkels geeft de opstarttijd weer en de grootte van de cirkels geeft weer in welke mate het verdienmodel geschikt is om passief inkomen te verdienen.

Als we het verkopen van diensten als voorbeeld beschouwen, kan je zien dat dit verdienmodel de hoogste gemiddelde omzet per bezoeker heeft, het laagste aantal bezoekers nodig heeft om een deftig inkomen te kunnen verdienen, een korte opstarttijd heeft en niet geschikt is om passief inkomen te creëren.

De figuur toont ook hoe de andere verdienmodellen scoren op deze criteria:

Geld verdienen op internet

Dit geeft een duidelijk overzicht hoe elk verdienmodel scoort op basis van de criteria die ik hierboven vermeld heb. Geld verdienen op internet is dus mogelijk op verschillende manieren en elk verdienmodel heeft bepaalde implicaties voor jouw online business.

Laten we eens wat dieper ingaan op elk van de 4 meest voorkomende manieren om geld te verdienen op internet.

1. Diensten verkopen

Je kan geld verdienen op internet door diensten te verkopen. Dit is misschien wel het meest voorkomende online verdienmodel.

Dit wordt soms ook wel freelancing of consulting genoemd.

Een aantal voorbeelden van diensten die online worden verkocht, zijn grafisch design, het bouwen van websites, copywriting, software ontwikkeling, coaching, marketing, …

Zoals ik al zei, is een hoge omzet per klant een van de belangrijkste kenmerken van dit verdienmodel. De meeste freelancers hebben slechts een handvol klanten per maand en verdienen daar een deftig inkomen mee.

Dit betekent dat je vergeleken met de andere verdienmodellen niet zoveel bezoekers moet krijgen op je website om je gewenste inkomen te verdienen (verondersteld dat alle andere factoren gelijk zijn).

Het verkopen van diensten is een van de snelste manieren om geld te beginnen verdienen op internet, zeker als je al waardevolle vaardigheden hebt ontwikkeld tijdens een traditionele baan.

Het enige dat je moet doen, is een website creëren waarop je je diensten aanbiedt, dit meedelen aan de buitenwereld en dan kan je binnen een korte tijd beginnen werken met je eerste klanten en geld verdienen op internet.

Aan de andere kant kan het verkopen van diensten, voor de nodige stress zorgen. Als je gewend bent om jouw tijd om te ruilen voor geld, zal je misschien geneigd zijn om niet veel tijd vrijaf te nemen en zal je je vastgeketend aan je bedrijf beginnen voelen.

Met het verkopen van diensten verdien je je inkomen niet op een passieve manier.

Veel startende internet ondernemers die beginnen met het verkopen van diensten, gaan na een tijd op zoek naar andere verdienmodellen waar ze niet hun tijd moeten inruilen voor geld, bijvoorbeeld het verkopen van producten.

2. Producten verkopen

Ten tweede kan je geld verdienen op internet door het verkopen van producten. Dit verwijst zowel naar het verkopen van digitale producten (informatieproducten) als het verkopen van fysieke producten.

Wanneer je producten verkoopt, zal je gemiddeld gezien minder geld verdienen per klant dan wanneer je diensten verkoopt. Dit betekent dat je meer bezoekers naar je website zal moeten krijgen om je gewenste inkomen te verdienen.

De opstarttijd is meestal ook langer als je geld wil verdienen door producten te verkopen in vergelijking met het verkopen van diensten aangezien je tijd nodig hebt om een product te ontwikkelen.

Nadat je een product hebt ontwikkeld, moet je een website bouwen en bezoekers aantrekken die geïnteresseerd zijn in jouw product.

Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van betalende internet marketing technieken zoals Google Adwords om snel bezoekers naar je website te trekken.

Of je kan vertrouwen op een langere termijn strategie zoals organische groei via zoekmachine optimalisatie (SEO).

Een voordeel van het verkopen van producten vergeleken met het verkopen van diensten is dat dit verdienmodel zich beter leent om passief inkomen te verdienen.

3. Affiliate marketing

Ten derde kan je geld verdienen op internet via affiliate marketing. Affiliate marketing is een verdienmodel waar je een commissie krijgt uitbetaald wanneer je een bezoeker doorverwijst naar een andere website en die daar iets koopt.

Met affiliate marketing zal je minder geld verdienen per bezoeker dan wanneer je producten of diensten verkoopt.

Als affiliate partner verdien je een commissie bij elke aankoop die je realiseert. Deze commissie is afhankelijk van het type product en kan variëren van 5% tot 90%. De commissie die je als affiliate krijgt bij digitale informatieproducten ligt meestal veel hoger dan bij fysieke producten.

Om genoeg geld te verdienen als affiliate marketeer, zal je meer bezoekers naar je website moeten krijgen dan wanneer je eigen producten of diensten zou verkopen.

Veel affiliate marketeers bouwen dan ook meer dan één website (sommige bouwen honderden kleine websites) om genoeg mensen te bereiken en een goed inkomen te verdienen.

Het zal je ook tijd en moeite kosten om geld te verdienen met affiliate marketing, maar je moet geen eigen product maken om te verkopen, dus deze tijd spaar je uit.

Verwacht je eraan dat het je wel een aantal maanden zal kosten vooraleer je er in zal slagen om je eerste geld te verdienen met affiliate marketing.

Bij mij zelf heeft het nog langer geduurd. Lees mijn verhaal op mijn over mij pagina en ontdek hoe jij dezelfde fouten kan vermijden.

De aantrekkelijkste eigenschap van affiliate marketing is voor veel internet ondernemers dat je op een redelijk passieve manier geld kan verdienen.

Eens je bezoekers uit Google trekt omdat je veel waardevolle artikelen op je website hebt staan, kan je geld verdienen met affiliate marketing zonder dat je op die moment per se actief bezig bent met je website.

Als je je inkomsten uit affiliate marketing eenmaal hebt opgebouwd, kan je over het algemeen kiezen waar en wanneer je werkt omdat het werk dat nodig is om je websites te onderhouden zeer flexibel is.

Als dit verdienmodel je aanspreekt, raad ik je aan om zeker de Affiliate Marketing revolutie cursus van Jacko Meijaard eens te bekijken

*Omwille van 100% transparantie vind ik het belangrijk om te vermelden dat dit een affiliate link is. Als je er op klikt en de cursus aanschaft, verdien ik een commissie. Meer info vind je hier*

Ik ben erin geslaagd om mijn eerste geld met affiliate marketing te verdienen door deze cursus te volgen. Je kan hier mijn ervaring met de Affiliate Marketing Revolutie lezen zodat je goed geïnformeerd bent.

4. Adverteren

Ten vierde kan je geld verdienen op internet door te adverteren. Adverteren geeft de laagste omzet per bezoeker vergeleken met de andere, hierboven voorgestelde verdienmodellen.

Het bedrag dat je kan verdienen per impressie van een advertentie is grotendeels afhankelijk van jouw niche en het bezoekersaantal op jouw website.

Je zal dus indrukwekkende hoeveelheden bezoekers naar jouw website moeten krijgen om genoeg geld te kunnen verdienen met advertenties.

Toch is het mogelijk om als internet ondernemer geld te verdienen via advertenties, namelijk door Google Adsense advertenties op je website te integreren.

Om hier genoeg mee te verdienen, zal je ofwel goed moeten zijn in zoekmachine optimalisatie (SEO) of een andere internet marketing techniek om veel bezoekers naar je website te krijgen.

Aangezien je je niet moet bekommeren om het verkopen van producten of diensten, heeft adverteren potentieel om passief inkomen te genereren. Nochtans vergt het onderhoud van een website die genoeg bezoekers krijgt om dit verdienmodel levensvatbaar te maken, behoorlijk veel werk.

Combinatie van verdienmodellen

Je kan dus op verschillende manieren geld verdienen op internet. Het komt vaak voor dat websites een aantal verschillende verdienmodellen combineren.

Geld verdienen op internetAls jouw doel is om een zo passief mogelijk inkomen op te bouwen, maar je moet wel meteen wat geld verdienen, is het een goed idee om te starten met het verkopen van diensten en dan later over te stappen naar het verkopen van eigen producten of andermans producten via affiliate marketing.

Het contact met klanten waaraan je je diensten verkoopt, geeft je ook de kans om marktonderzoek te doen voor producten die je later wil maken en verkopen.

Meteen een product beginnen maken zonder eerst een band op te bouwen met je potentiële doelgroep, zou kunnen resulteren in een grote verspilling van je tijd en moeite.

Geld verdienen op internet: stappenplan

De beste manier om geld te gaan verdienen op internet is om het bouwen van een succesvolle online business op te delen in kleine, bevattelijke stappen.

Er is onnoemelijk veel informatie te vinden over geld verdienen op internet.

Maar geen nood, ik heb het harde werk voor jou al gedaan: ik heb massa’s informatie doorgenomen en verschillende programma’s gekocht.

Uiteindelijk zijn er 5 stappen die je moet doorlopen om er in te slagen om geld te verdienen op internet.

Ik heb deze stappen neergeschreven in een eboek. Het is een duidelijk stappenplan dat jou toont hoe jij de essentiële bouwstenen van een succesvolle online business kan implementeren.

Vul hieronder je naam en emailadres in en je kan dit eboek meteen gratis downloaden.

Daarnaast krijg je de eerste week ook een gratis emailcursus die je helpt om elke stap toe te passen. In de eerste week stuur ik je elke dag één mail die verder bouwt op de vorige zodat je op het einde van de week alle stappen kunt toepassen.

Daarna krijg je gemiddeld één mail per week met verdere tips over geld verdienen op internet als je op mijn mailinglijst blijft.

Maar vul nu eerst hieronder je naam en emailadres in als je wil beginnen met geld verdienen op internet!

Ik ben er klaar voor om jouw de weg te wijzen! It’s going to be fun!


Reacties

Laat een reactie achter