Meer Bezoekers Krijgen Op Je Website? Ontdek De Beste Strategieën!

Meer bezoekers krijgen op je websiteBezoekers krijgen is essentieel voor jouw website of blog.

Bezoekers zijn als de bloedtoevoer naar jouw website. Zonder bezoekers zal je niet veel geld verdienen op internet.

Veel bloggers en internet ondernemers worstelen hiermee.

Er zijn er die al jaren aan het bouwen zijn aan hun internet bedrijf, maar nog altijd niet genoeg bezoekers krijgen om hun internet bedrijf rendabel te maken.

Maar geen nood! Er is een oplossing.

Als je weet op welke manieren je meer bezoekers kan aantrekken, kan je deze strategieën implementeren en zal je meer geld verdienen op internet.

Dat is precies wat ik met dit artikel wil doen.

Dit artikel geeft een overzicht van de effectiefste internet marketing technieken om meer bezoekers aan te trekken.

Het zijn allemaal bewezen technieken. Het enige dat jij nog moet doen, is ze toepassen op jouw website.

Het is aan jou om actie te ondernemen door ze te implementeren in plaats van te blijven zoeken naar het “wondermiddel” dat je automatisch een vloedgolf van bezoekers zal brengen zonder dat je er moeite voor moet doen.

Bezoekers Krijgen Is Als Het Leggen Van Een Puzzel

Bezoekers krijgen op je website is als het leggen van een grote puzzel. Het begin is moeilijk, maar meestal voel je wel aan hoe je best kan starten (hint: begin met de hoeken en de randen van de puzzel). Eens je een aantal stukken hebt gelegd, gaat het steeds vlotter en geraak je op dreef.

In het begin ben je misschien overweldigd, verward en onzeker. Dat is ok.

De strategieën die ik overloop in dit artikel, zijn eenvoudig, maar zeer doeltreffend. Je hebt er waarschijnlijk al over gehoord of gelezen en je kent waarschijnlijk wel een aantal websites die ze succesvol toepassen om bezoekers te krijgen op hun website.

Als er een wondermiddel bestaat, dan is het het toepassen van de kennis die je al hebt (of op het punt staat om te leren door het lezen van dit artikel).

Verwacht dat je in het begin een aantal vaakvoorkomende fouten zal maken zoals elke startende internet ondernemer en dat je daar van zal leren. Blijf actie ondernemen en technieken uittesten. Stap voor stap zal je meer bezoekers krijgen op je website.

8 Manieren Om Meer Bezoekers Op Je Website Te Krijgen

Strategieën, strategieën, strategieën … op het internet kan je eindeloos veel strategieën vinden om meer bezoekers te krijgen op je website of blog.

Als je een Google zoekopdracht doet, vind je meer strategieën dan je brein kan verwerken.

Het probleem is dus niet een gebrek aan strategieën, maar een gebrek aan actie.

De onderstaande internet marketing strategieën zullen je niet helpen om meer bezoekers te krijgen als je ze niet toepast.

Kies dus een strategie die jou aanspreekt en begin die te implementeren.

Focus op één strategie, pas die toe in jouw internet bedrijf en evalueer de resultaten.

Kies dan een andere strategie en doe hetzelfde.

Vroeg of laat zal je een of meerdere strategieën ontdekken die heel goed werken en veel bezoekers op jouw website brengen.

1. Inhoud

Het heeft weinig zin om bezoekers op je website te krijgen als de informatie die ze daar aantreffen hen niet aanspreekt en ze meteen weer weg zijn. Het allerbelangrijkste om meer bezoekers te krijgen is dus de inhoud van je website.

Kort samengevat zal je meer bezoekers krijgen op je website als jouw website problemen oplost voor jouw bezoekers, hen inspireert, hen doet lachen en vermaakt of een combinatie hiervan.

2. Reacties schrijven

Je kan ook bezoekers krijgen door waardevolle reacties te schrijven op andere gerelateerde blogs, zeker als je je focust op blogs die al veel bezoekers krijgen en je de eerste bent om te reageren op een nieuw artikel.

Als lezers van jouw waardevolle reactie meer over jou te weten willen komen, zullen ze klikken op jouw naam en op jouw website terecht komen.

Het is ook een goeie manier om contact te leggen met andere bloggers en website eigenaars.

Iedere blogger leest de reacties die op zijn blog worden geschreven, behalve misschien de echt grote bloggers die honderden reacties krijgen op een nieuw artikel. Maar ik heb het gevoel dat ook zij op zijn minst een snelle blik werpen op de reacties.

Het schrijven van reacties op gerelateerde blogs is een effectieve strategie om bezoekers te krijgen wanneer je nog maar net bent gestart met jouw website.

Naarmate je internet bedrijf zich verder ontwikkelt, zou je ook andere internet marketing strategieën moeten toepassen om bezoekers te krijgen.

3. Gastbloggen

Gastbloggen kan het bezoekersaantal op jouw website drastisch verhogen.

Hoogstwaarschijnlijk volg je een aantal gerelateerde blogs die je interessant vindt. Gastbloggen komt er dan op neer om de eigenaar van zo’n blog te contacteren en te vragen of je een artikel mag schrijven als gastblogger.

Als je groen licht krijgt, schrijf je een waardevol artikel en wordt het gepubliceerd.

Lezers die je gastblog interessant vinden, zullen meer over je te weten willen komen en op je website terecht komen.

4. Forums

Jouw niche heeft vast en zeker ook een aantal forums die veel bezoekers krijgen. Dit zijn geweldige plaatsen om jouw naamsbekendheid te vergroten.

Je strategie op forums zou moeten zijn om anderen te helpen. Je moet nooit je website rechtstreeks vermelden in je berichten. Plaats gewoon een link naar je website in je handtekening bij je berichten. Zo goed als alle forums laten dit toe.

Google is je vriend om forums te vinden. Zoek op “jouw niche + forum”. Kies een forum dat veel leden heeft en waar veel activiteit is. Anders is het jouw tijd niet waard en zal het niet veel bezoekers naar jouw website opleveren.

5. Social media

Focus je energie op Facebook, Twitter en/of Instagram. Dat zijn de social media netwerken waar de meeste mensen rondhangen, dus dat is ook waar jij zou moeten zijn.

Er zijn nog een hele hoop andere social media netwerken, maar ik zou daar geen tijd in steken. Je gaat veel minder bezoekers krijgen van de minder bekende social media netwerken.

Houd het eenvoudig. Beschouw social media als een plek om een praatje te maken en mensen te leren kennen.

Met social media kan je geweldig veel bezoekers krijgen op je website, maar om het te doen slagen, moet je wel iets interessants of leuks produceren dat mensen willen delen met hun netwerk.

6. Netwerken

Je kan ook bezoekers krijgen door te netwerken met andere bloggers en website eigenaars. Vind andere mensen in jouw niche waarin je oprecht geïnteresseerd bent. Maak een praatje met hen via social media, email of misschien via Skype of telefoon.

Misschien vind je zo wel een aantal andere bloggers met wie je zou kunnen samenwerken. Je zou ze bijvoorbeeld een vraag kunnen stellen en hun antwoorden dan verwerken in een artikel dat je schrijft op je eigen website.

Als je een blog hebt over beleggen zou je aan andere bloggers in jouw niche kunnen vragen wat hun Nr.1 tip is over beleggen.

Die andere bloggers zullen het geweldig vinden dat je hen vermeld in een artikel op jouw website en je lezers zullen de verschillende standpunten in je artikel heel interessant vinden.

7. Advertenties

Met Google Adwords en Facebook Ads kan je snel gerichte bezoekers krijgen op je website. Het nadeel is natuurlijk wel dat je er voor moet betalen.

Google Adwords plaats de advertentie voor je internet bedrijf van boven in Google wanneer mensen zoeken op gerelateerde zoekwoorden. Je moet hierbij goed nadenken voor welke zoekwoorden je je advertentie wil laten verschijnen in Google zodat zoveel mogelijk mensen klikken op je advertentie.

Met Facebook Ads kan je jouw advertentie zeer gericht laten zien op de Facebook wall van mensen die beantwoorden aan jouw doelgroep.

8. Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie komt erop neer dat je je website optimaliseert voor bepaalde zoekwoorden waar mensen op zoeken in Google.

Het is de bedoeling om zo hoog mogelijk in Google te komen zodat meer mensen op jouw website klikken.

Bezoekers krijgen door zoekmachine optimalisatie duurt meestal een beetje langer dan de bovenstaande internet marketing strategieën. Het is meer een lange termijn strategie waar je zeker op moet focussen om meer en meer gratis bezoekers uit Google te krijgen. Het duurt een beetje langer, maar het is het absoluut waard.

Gratis Eboek

Wil jij ook geld verdienen met je eigen blog? De beste manier om dit te realiseren is om een duidelijk stappenplan te volgen.

Laat hieronder je naam en emailadres achter om mijn gratis eboek te downloaden waarin ik de 5 stappen uit de doeken doe om geld te kunnen verdienen met een eigen blog.


Laat een reactie achter