Hoe Kan Je Zeker Zijn Dat Er Geld Valt Te Verdienen In Jouw Niche?

Een van de eerste beslissingen waar startende internet ondernemers vaak mee worstelen, is de keuze van het onderwerp van hun website of blog.

Veel mensen die een website willen starten, stellen zich de volgende vraag:

“Ik wil graag geld verdienen op internet, maar hoe weet ik of ik de juiste niche kies? Hoe kan ik zeker zijn dat ik geld kan verdienen met het onderwerp van mijn website?”

Als je een winstgevend internet bedrijf wil starten, heeft het geen zin om een website te starten over een onderwerp waar geen geld mee valt te verdienen.

Laten we dit eens verder onderzoeken.

Is Het Onderwerp Van Jouw Website Winstgevend?

In de loop der jaren is het beste advies voor startende internet ondernemers over hoe ze een winstgevend onderwerp kunnen kiezen, voortdurend geëvolueerd.

Het grote verschil vandaag is dat er in de meeste niches waar geld valt te verdienen, al mensen zijn die er geld verdienen.

Dit betekent dat er inderdaad al concurrentie is, maar het betekent ook dat je als startende internet ondernemer niet meer hoeft te raden in welke niches er geld wordt gespendeerd.

Wanneer er al geld wordt uitgegeven in de niche die jij wil betreden, is het belangrijk om uit te zoeken hoe jij jezelf kan positioneren zodat je opvalt en hoe je een superieur product kan aanbieden aan je potentiële klanten.

Mijn eerste tip om erachter te komen of er geld valt te verdienen in jouw niche, is dan ook:

Zijn er andere mensen of bedrijven die al geld verdienen in de niche die jij wil gaan betreden?

Dat is de eerste vraag die je jezelf moet stellen.

Je kan dit bijvoorbeeld uitzoeken door naar bol.com te gaan en te kijken welke producten er allemaal verkocht worden.

Google kan natuurlijk ook helpen.

Je kan op zoek gaan naar bestaande blogs, websites, e-commerce winkels of populaire social media kanalen of groepen (aangezien mensen op social media vaak praten over producten die ze gekocht hebben).

De beste tip die ik je kan geven in deze onderzoeksfase is om je in te beelden dat jij een potentiële klant bent.

Hoe zou jij als potentiële klant op zoek gaan naar het product dat je nodig hebt?

Deze denkoefening zal je op de juiste weg zetten.

Hoe Kan Jij Je Differentiëren In Jouw Niche?

Als je onderzoek bevestigt dat er geld valt te verdienen in de niche die je wil betreden, moet je beslissen hoe jij je wil positioneren in die niche.

Het is zeer belangrijk dat je de producten die al worden aangeboden, niet gewoon kopieert.

Je moet je differentiëren zodat potentiële klanten weten waarom ze bij jou moeten kopen in plaats van bij de concurrentie.

Dit brengt me bij de tweede belangrijke vraag die je jezelf moet stellen:

Wat is het unieke voordeel dat jij kan aanbieden in jouw niche zodat mensen besluiten om geld te besteden aan jouw producten?

Om deze tweede vraag te kunnen beantwoorden, raad ik je aan om goed na te denken over jezelf om je talenten en sterktes in kaart te brengen.

Het kan zijn dat je een veelgezochte vaardigheid bezit, dat je uiterst getalenteerd bent in iets, dat je een waardevolle kwalificatie verkregen hebt of dat je een specifieke ervaring hebt meegemaakt die je unieke inzichten heeft bijgebracht.

Als je een probleem hebt opgelost, een doel hebt bereikt of een zware beproeving hebt overwonnen en andere mensen willen dit ook kunnen, dan bevind je je in de uitstekende positie om een product te creëren waar andere mensen geld voor zullen willen betalen.

Als je een niche hebt gevonden waar er geld wordt uitgegeven en je bent er achter gekomen hoe je jezelf of je bedrijf in die niche gaat positioneren gebaseerd op je talenten, sterktes en ervaringen, dan wordt de rest van het proces systematisch.

Realiseer Je Eerste Verkopen Met Een Basis Product

Jouw taak bestaat er dan in om een minimaal verkoopsproces op te zetten en op die manier uit te testen of het onderwerp van jouw website winstgevend is.

Ik bedoel hiermee dat je een aanbieding moet creëren in een product formaat dat je snel kan maken, bijvoorbeeld coaching via de telefoon, freelance werk of een kleine, eenvoudige versie van je product.

De bedoeling van dit experiment is om je eerste verkopen te realiseren.

Niets is belangrijker dan het realiseren van je eerste verkopen als je wil weten of er geld valt te verdienen met jouw internet bedrijf.

Als je al 5 tot 10 klanten kan vinden die jouw basis product kopen, betekent dit je er een succesvol internet bedrijf van kan maken door op te schalen (meer bezoekers op je website, meer producten en dus meer klanten).

Uiteindelijk is dit de enige manier om een definitief antwoord te krijgen op de vraag of er geld valt te verdienen met jouw website.

Je zal het moeten uitproberen door een basis product aan te bieden in jouw markt en te kijken of mensen jouw product willen kopen.

Zo zal je ontdekken of jouw website winstgevend kan zijn en je geld kan verdienen op internet in jouw niche.

De belangrijkste tip hierbij is om je te concentreren op de problemen die mensen hebben en waar ze geld aan uitgeven om deze problemen op te lossen.

Ik ben benieuwd om te horen in welke niche jij geld wil gaan verdienen via het internet.

Laat me zeker weten in de comments onder dit blogbericht op welke niche jij je focust en hoe vlot het gaat om klanten te vinden en geld te verdienen!


Laat een reactie achter