Hoe Een Blog Starten? Ondek Alles Dat Je Moet Weten

Wil jij een blog starten, maar heb je geen idee waar te beginnen?

Ik krijg hier heel vaak vragen over van mensen die een eigen blog willen starten.

In dit artikel ontdek je alles dat je moet weten om een eigen blog te beginnen.

Met deze informatie kan ook jij zonder problemen een populaire blog starten!

Vooraleer ik de verschillende stappen uit de doeken doe om je eigen blog op te zetten, wil ik eerst even een stap terug zetten en een doorslaggevend element aanhalen om van je blog een succes te maken.

Doorslaggevend Om Een Populaire Blog Te Starten

Een succesvolle blog starten is als het aanleren van eender welke vaardigheid, bijvoorbeeld het leren bespelen van een muziekinstrument.

Om beter te worden in het bespelen van je instrument moet je regelmatig oefenen en moet je jezelf uitdagen met moeilijkere muziekstukken om je vaardigheid te vergroten.

Precies hetzelfde kan gezegd worden over bloggen. Alle bloggers die ik ken die regelmatig tijd maken om nieuwe blogartikelen te schrijven en die zich ook uitdagen om hun grenzen te verleggen, boeken allemaal vooruitgang met hun blog.

Ze trekken meer bezoekers aan naar hun blog.

Hun blog wordt gelezen door meer mensen.

Er ontstaat meer interactie op hun blog.

Als er een verdienmodel is gekoppeld aan hun blog, converteren de bezoekers beter in klanten en verdienen ze dus meer geld met hun blog.

De bloggers die al een jaar bezig zijn zonder enige groei zijn zoals de muziekstudenten die niet genoeg oefenen of telkens weer dezelfde stukken spelen en zich afvragen waarom ze niet beter worden. Dit is een van de meest voorkomende fouten bij het starten van een blog.

Het allerbelangrijkste dat je altijd in je achterhoofd moet houden, is dat je niet kan mislukken als je consequent de tijd maakt om te oefenen en altijd op zoek gaat om de grenzen van je kennis en kunnen te verleggen.

Het kan zijn dat het zes maanden duurt, of een jaar, of misschien zelfs langer … maar uiteindelijk zal je het punt bereiken waar alles op zijn plaats valt en je het aantal lezers begint te bereiken of de hoeveelheid geld begint te verdienen dat je oorspronkelijk als doelstelling had vooropgesteld.

Een Blog Starten: De Eerste Stappen

Vooraleer te kunnen beginnen met bloggen, moet je een paar keuzes maken: het kiezen van een hosting provider waar je je blog kan plaatsen, een domeinnaam die het adres van je blog aangeeft en het content management platform waarop je blog draait.

Het maken van de juiste keuzes in het begin, bespaart je een hoop kopzorgen in de toekomst. Er zijn slechts een paar belangrijke dingen die je nodig hebt om te kunnen beginnen met bloggen.

Je domeinnaam kies je natuurlijk zelf. Als hosting provider en content management systeem gebruik ik de volgende en ik raad ze jou ook aan:

– Hosting provider: Nucleus

– Content management system (hiermee bouw je je blog): WordPress

Als je deze twee gebruikt, kan ik je uit eigen ervaring garanderen dat je gesteld bent voor jaren en je je hier verder geen zorgen over moet maken.

Ok, nu heb je alles dat je nodig hebt om te beginnen met bloggen: een domeinnaam, een hosting pakket en een WordPress installatie op je website.

Het leven moet voorlopig niet ingewikkelder worden!

Wat Zijn Dan De Volgende Stappen?

Met WordPress heb je heel veel mogelijkheden om je blog in te richten naar jouw smaak. Lees dit stappenplan om je WordPress website in te stellen zoals jij wil.

Op deze website is veel meer informatie te vinden over allerlei onderwerpen zoals email marketing, affiliate marketing, zoekmachine optimalisatie, verdienmodellen, … maar in dit inleidende artikel wil ik de zaken zo eenvoudig mogelijk houden om het voor jou zo duidelijk mogelijk te maken.

Op dit moment zijn er waarschijnlijk al een hele hoop vragen die in je naar boven komen:

– Op welke onderwerpen moet mijn blog zich focussen?

– Hoe publiceer ik een artikel op mijn blog?

– Welke unieke invalshoeken kan ik toepassen in mijn artikels?

– Wat is een WordPress plugin?

– Hoe zorg ik er voor dat mensen mijn website vinden en mijn artikels lezen?

– Heb ik wel iets waardevols te vertellen dat mensen de moeite waard vinden om te lezen?

– Hoe kan ik geld verdienen met mijn blog?

In eerste instantie is mijn antwoord op al deze vragen: hou het eenvoudig!

Als je nog geen blog online hebt, is een blog starten absoluut de eerste stap die je moet zetten. Maak je over al die andere vragen nog niet te veel zorgen. Laat ze je zeker niet tegenhouden om te starten!

Het mooie aan bloggen is dat je op eender welke moment van richting kan veranderen en het design, de inhoud, de marketing strategie, … van je blog kan aanpassen. Niets is voor altijd!

Het zal vanzelfsprekend niet zo voor de hand liggend zijn om een blog over koken om te vormen in een blog over de laatste technologische snufjes.

Maar zelfs als je beslist om je eerste blog weg te gooien en een nieuwe blog op te starten, begin je niet terug van nul.

Integendeel zelfs! Je kan de enorme hoeveelheid kennis die je hebt opgedaan door te werken aan je eerste blog toepassen op je nieuwe blog.

Focus Op De Juiste Beloning

Maak je in het begin niet te veel zorgen over hoeveel geld je gaat verdienen met je blog.

Zorg er eerder voor dat je geniet van wat je doet en dat je schrijft over een onderwerp waarover je gepassioneerd bent!

Er zijn maar heel weinig bloggers die vanaf de eerste dag (of de eerste week, maand of half jaar) goed geld verdienen met hun blog, dus het heeft geen zin om dat vanaf de eerste dag jouw top prioriteit te maken.

Het belangrijkste is dat je bloggen een leuk tijdsverdrijf vindt! Als je graag met je blog bezig bent, zullen de bezoekers en klanten na een tijdje zeker komen.

Het allerbelangrijkste is dat je enthousiast bent over je blog – ook zonder dat je er geld mee verdient.

Gek genoeg, zal dat er net voor zorgen dat je er veel geld mee zal kunnen verdienen!

Geniet van elk bezoek aan je website, elke keer je een artikel toevoegt, elke keer je een reactie krijgt van een bezoeker op je artikel, elke keer een van je artikelen wordt gedeeld op social media, …

Ik vind het geweldig dat deze website mij een platform geeft waarop ik mijn ideeën, tips en plannen kan delen met een aandachtig plubliek van intelligente mensen (dat zijn jullie!).

Deze website staat me toe om anderen te helpen om geld te verdienen op internet.

Ik ben daar heel enthousiast over! Het houdt me ’s nachts wakker en het geeft me zo’n voldoening die geld alleen me nooit kan verschaffen!

Als je een succesvolle blogger wil zijn, dan moet je je passie op de eerste plaats zetten!

Start een blog die iets betekent voor jou – niet een waar je weinig om geeft, maar vooral geld mee wil verdienen!

De Belangrijkste Succesfactor Voor Een Populaire Blog?

De belangrijkste succesfactor om een populaire blog te starten is en blijf nog altijd: inhoud.

“Content is king!” zeggen ze in het Engels. Dit is nog altijd volledig waar!

Laat het me zo illustreren: als website design morgen zou verdwijnen en het internet terug zou vallen op enkel tekst, zouden mensen nog altijd surfen.

Maar als we de inhoud van websites zouden verliezen en het internet zou enkel een groot netwerk zijn van mooi ontworpen, lege omhulsels, dan zou het internet overbodig worden.

Wil je dus een succesvolle blog starten, dan moet je bovenal focussen op inhoud.

De sleutel tot succes is dat jouw informatie onder ogen komt van degenen die geven om wat jij te zeggen hebt.

Je moet er niet super intelligent voor zijn. Het is enkel vereist dat je er tijd en moeite in steekt en dat je er vertrouwen in hebt dat je harde werk zijn vruchten zal afwerpen.

Zoals ik al zei in het begin van dit artikel: je kan niet mislukken als je voortdurend oefent en daarbij de grenzen van je vaardigheden en kennis probeert te verleggen.

Ik heb dit artikel bewust “Hoe een blog starten? Alles dat je moet weten!” genoemd omdat deze informatie al genoeg zou moeten zijn om te kunnen beginnen met bloggen.

Je begrijpt nu al veel beter dan de meeste bloggers de echte prioriteiten waar je je op moet focussen bij het starten van een blog.

Waar ben je dus nog op aan het wachten?

Het is tijd om in actie te komen en te beginnen!

Een Eigen Blog Starten: Stappenplan

Wil je een eigen blog starten? Dat is een geweldig!

Als je na het lezen van dit artikel toch nog graag wat meer informatie hebt om je te helpen je eigen blog op te starten, heb ik goed nieuws voor jou: ik heb namelijk een eboek geschreven dat in detail de stappen uitlegt om  een eigen blog uit de grond te stampen en er geld mee te verdienen.

Het is een duidelijk stappenplan dat jou toont hoe jij de essentiële bouwstenen van een succesvolle blog kan implementeren.

Met dit stappenplan kan je je eigen blog starten en geld verdienen op internet.

Vul hieronder je naam en emailadres in en je kan dit eboek meteen gratis downloaden.

Daarnaast krijg je de eerste week ook een gratis emailcursus die je helpt om elke stap toe te passen. In de eerste week stuur ik je elke dag één mail die verder bouwt op de vorige zodat je op het einde van de week alle stappen kunt toepassen.

Daarna krijg je gemiddeld één mail per week met verdere tips over geld verdienen met bloggen als je op mijn mailinglijst blijft.

Maar vul nu eerst hieronder je naam en emailadres in als je een populaire blog wil opstarten!


Laat een reactie achter