Moet Je Een Expert In Je Niche Zijn Om Geld Te Verdienen Op Internet?

Veel mensen zijn er van overtuigd dat ze een expert in iets moeten zijn om geld te kunnen verdienen op internet.

Als je geld wil verdienen met een eigen blog, maar je denkt dat je jarenlange ervaring en bepaalde kwalificaties moet hebben, zal het moeilijk zijn om te starten.

Als je je job beu bent en zelf online geld wil verdienen, zal je je door deze overtuiging gevangen voelen aangezien je studies en je job waarschijnlijk het enige zijn waarvoor je kwalificaties en jarenlange ervaring hebt.

Het hangt er allemaal van af hoe je de term “expert” interpreteert.

Bij velen roept het meteen het gevoel op dat je bepaalde kwalificaties of diploma’s moet hebben om een expert genoemd te kunnen worden.

Maar het mooie aan het internet is dat het iedereen in staat stelt om ideeën en kennis te delen.

In het verleden moest je formele studies doorlopen om als legitieme leraar te worden beschouwd.

Tegenwoordig kan je geld verdienen op internet met het delen van je kennis, ervaring of expertise als je iets waardevols kan aanbieden aan je toehoorders – wat ook je achtergrond is.

Als jij mensen kan helpen om een resultaat te bereiken waarvoor ze geld willen betalen, dan heb je alles wat je nodig hebt om geld te verdienen op internet.

Expertise betekent in dit geval gewoon dat je weet hoe je iets moet doen zodat je het anderen kan aanleren of het in de plaats kan doen van mensen die het zelf niet kunnen of liever anderen betalen om het voor hen te doen.

Dit kan iets zijn dat je zelf hebt geleerd in de loop van je leven, zoals bijvoorbeeld hoe je bepaalde soorten voedsel kookt, of hoe je bepaalde websites kan gebruiken om goedkope reisdeals te vinden, of hoe je goede aandelen kan vinden om geld te verdienen op de beurs, …

Het is belangrijk om de expertise die je nodig hebt, niet te overschatten zodat je durft te starten.

Focus je op de problemen, behoeften en wensen van anderen die jij kan oplossen.

Voorbeelden

Een eigen blog is het ideale hulpmiddel om jouw kennis en expertise te delen met veel toehoorders.

Het kost weinig moeite en geld om een blog op te zetten en het aantal mensen die je ermee kan bereiken is quasi eindeloos.

affiliate marketing revolutieAffiliate marketing is dan een fantastische manier om niet alleen je kennis en expertise te delen, maar ook geld te verdienen met je eigen blog.

Ik heb dit systeem ontdekt via de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard.

Dit is een online video cursus waarin stap-voor-stap wordt uitgelegd en voorgedaan hoe je een eigen blog kan opzetten en geld kan verdienen via affiliate marketing.

Daarnaast heeft Jacko een eigen internet marketing forum waar zijn community tips uitwisselt en successen viert. Eind 2018 heeft hij de mijlpaal bereikt van 5000 leden. Ondertussen zijn het er zeker al weer een stuk meer. Ik spendeer er zelf ook veel tijd!

Op zijn website staan er hier een aantal succesvolle case studies opgelijst van mensen die de Affiliate Marketing Revolutie hebben toegepast:

  • Jelle heeft twee websites die hem elke maand passief geld opleveren (link).

  • Jan vertelt hoe hij nu zo’n honderd affiliate sales per maand doet en hoe zijn inkomsten elke maand blijft stijgen (link).

  • Hoe Janniek na het aanleren van het Affilate Marketing Revolutie systeem full time internet ondernemer is geworden en nu drie bedrijven heeft (link).

  • Hoe Piet Hein online vastgoed heeft opgebouwd wat elke maand maar blijft groeien (link).

Het is belangrijk om op te merken dat noch Jelle, Jan, Janniek of Piet Hein speciale kwalificaties had.

Ze hadden gewoon een oplossing voor bepaalde problemen en wilde anderen daarmee helpen.

Dit is uiteindelijk waar het op aan komt als je geld wil verdienen op internet met je eigen kennis en expertise.

Er zullen altijd beginners zijn die minder kennis en ervaring hebben dan jij en bereid zijn om te betalen als jij hen vooruit kan helpen.

Jouw Motivatie Is Belangrijk

Traditionele kwalificaties zijn dus niet zo belangrijk om geld te verdienen op internet. Wat wel van vitaal belang is, is dat je een probleem kan oplossen waarvoor mensen bereid zijn te betalen.

Als je gemotiveerd blijft om actie te ondernemen, dingen te proberen, bij te leren en te oefenen, zal dit uiteindelijk resulteren tot ervaring die er echt toe doet: echte resultaten.

Voor sommigen ligt het onderwerp waarmee ze online geld willen verdienen voor de hand omdat ze er zowiezo al heel veel tijd in steken en er vraag is naar oplossingen die zij kunnen aanreiken.

Voor hen is het dus een gemakkelijke keuze om hier een online business rond te bouwen.

Voor anderen zal het wat langer duren om een onderwerp te vinden dat ze zelf heel leuk vinden en waar ze oplossingen kunnen aanreiken waar anderen voor willen betalen.

Maar blijf in je achterhoofd houden dat expertise relatief is en altijd een perceptie is.

Je bent een expert in de ogen van anderen als je iets kan wat zij niet kunnen.

(Btw: ontdek in dit blogartikel hoe je zeker kan zijn dat er geld valt te verdienen in jouw niche.)


Laat een reactie achter