Online business ideeën voor beginners: welke business past het beste bij jou?

online business ideeJe wil een online business starten, maar je hebt geen idee wat voor soort online business je zou moeten starten?

Misschien weet je zelfs niet zo goed of je wel een online business zou willen starten?

Het is heel normaal dat je twijfels hebt bij het overlopen van verschillende online business ideeën voor beginners, net als wanneer je iets voor de eerste keer gaat uitproberen.

Eigenaar zijn van een online business kan een uitdaging zijn, maar het is ook een van de beste manieren om financiële vrijheid te creëren.

Daarnaast biedt een online business nog tal van andere voordelen.

Als je een eigen online business hebt, heb je controle over jouw eigen tijd. Het betekent dat je je eigen baas bent en dat je je tijd kan besteden zoals je zelf wil.

Je hoeft je niet uit te sloven om de droom van iemand anders te realiseren, maar je kan aan je eigen droom bouwen. Dit gevoel van vrijheid is ongeëvenaard.

Als online ondernemer kan je meer geld verdienen. Je bent niet gelimiteerd door het salaris dat je verdient.

Je harde werk en je business inzicht bepalen hoeveel inkomen je verdient. De sky is the limit als je het goed aanpakt.

Wanneer je van werknemer naar ondernemer gaat, kan je ervoor gaan om je droomleven te realiseren. Je mag je eigen schema bepalen, je eigen geld beheersen, je eigen ding doen.

Een online business is ideaal voor iedereen die op zoek is naar vrijheid. Of je nu vrij wil zijn van een baas, meer vrije tijd wil hebben om met je gezin door te brengen, of locatievrijheid wil (zodat je van overal ter wereld kan werken en leven als een digitale nomade).

Klinkt dit voor jou als muziek in de oren?

Zo ja, dan moet je bepalen met welk online business idee je gaat starten.

In dit artikel ga je de 5 beste online business ideeën voor beginners ontdekken. Ik zal de voor- en nadelen van elke optie overlopen zodat je kan bepalen welk online business idee het beste past bij jou.

Welk online business idee past het beste bij jou?

1. Freelancen

Als je een freelance business hebt, ben je een zelfstandige en lever je diensten aan meerdere klanten tegelijk.

Freelance werk is meestal van korte duur.

Je kan als freelancer ingeschakeld worden door bedrijven zonder dat je officieel in dienst bent bij dat bedrijf.

Dit heeft als voordeel dat je als freelancer kan blijven genieten van voordelen zoals een flexibel werkschema, thuiswerk, …

Voor- en nadelen van een freelance business

Als freelancer kan je voor zoveel klanten werken als je aankan en kan je zelf kiezen voor wie je werkt en waaraan je werkt.

Als je bijvoorbeeld een grafisch ontwerper bent, kan je ervoor kiezen om het ontwerpen van logo’s en huisstijlen aan te bieden aan zoveel klanten als je zelf wil.

Je kan zelf bepalen hoeveel je verdient aangezien je zelf je prijs bepaalt (zolang je je maar niet uit de markt prijst) en je zelf kan beslissen hoeveel werk je aanneemt.

Als freelancer heb je, zelfs als je gecontracteerd bent door een bedrijf, de vrijheid om te werken waar je maar wilt.

Je kan vanuit huis werken, je favoriete koffieshop of zelfs een heel ander land dan waar je woont!

Aan de andere kant is het niet allemaal rooskleurig. Een freelance business heeft een aantal nadelen.

Je inkomen komt onregelmatig binnen, zeker in het begin.

Anders dan bij een traditionele baan waar je werkdruk en salaris gegarandeerd is, moet je als freelancer continu op zoek gaan naar klanten om het geld te blijven verdienen.

Als freelancer kan je ook niet genieten van een ziekteverzekering, pensioensparen of betaald verlof van een werkgever. Daar moet je allemaal zelf voor zorgen.

Is een freelance business iets voor jou?

Wat is er nodig om een succesvolle freelance business op te bouwen?

De juiste vaardigheden: freelancen is zeer competitief. Je moet bekwaam zijn in het vakgebied waarin je wilt freelancen.

Als je een freelance schrijver wilt worden, moet je eersteklas schrijfvaardigheden hebben om klanten te blijven aantrekken.

Initiatief: ben je van nature een ondernemend iemand? Dan is freelancen iets voor jou.

Niemand zal contact met je opnemen om te zien of je je werk hebt gedaan of niet. Niemand zal je facturen voor jou behandelen. Niemand zal je werk komen aanbieden.

Je zal dit allemaal zelf moeten doen.

Doorzettingsvermogen: je kan over de juiste vaardigheden beschikken, maar als je niet bereid bent om vol te houden als het moeilijk wordt, zul je blijven worstelen om geld te verdienen als freelancer.

Time management: ja, je hebt misschien controle over jouw tijd en de vrijheid om te doen wat je maar wil, wanneer je maar wil, maar vergeet niet dat je een freelance business runt.

Deze vrijheid vereist dat je heel goed bent in time management en dat je veel discipline hebt.

Je moet een soort schema maken dat voor jou werkt, zodat je deadlines haalt en toch ook vrije tijd hebt voor andere dingen.

2. Bloggen

Een blog (afkorting van “weblog”) is een online platform of een informatieve website waar de eigenaar (blogger) op regelmatige basis artikelen schrijft gerelateerd aan een bepaald onderwerp.

Voor- en nadelen van bloggen

Het kost heel weinig geld om een blog op te zetten. De grote meerderheid van blogs zijn gemaakt met WordPress, wat gratis is.

Als je WordPress gebruikt, moet je enkel geld betalen om een domeinnaam te registreren en webhosting te regelen.

Als je een blog wil opzetten, maar niet goed weet hoe je hier aan moet beginnen, lees dan zeker deze artikelen op mijn website: Hoe een blog starten? en Stappenplan om je eigen WordPress website te maken.

Als je al een website hebt, kan je gewoon een extra pagina maken om een blog toe te voegen. Daarvoor moet je geen extra kosten maken.

Bloggen geeft je veel vrijheid omdat je het overal kan doen. Het enige wat je nodig hebt is een laptop en een internetverbinding.

Een blog geeft je de kans om jezelf als expert te profileren. Zelfs als je niet van plan bent geld te verdienen met je blog, maar eerder met freelance opdrachten, helpt het toch om je via je blog als expert in je niche te profileren.

Je gaat veel meer opdrachten binnenkrijgen omdat men jou betrouwbaarder acht.

Er zijn veel verschillende manieren om geld te verdienen met bloggen: affiliate marketing, gesponsorde advertenties, verkoop van digitale producten zoals ebooks en cursussen, AdSense, coaching, verkoop van advertentieruimte, gesponsorde berichten, …

Ontdek er alles over: Geld verdienen met bloggen.

Bloggen vereist wel toewijding en tijd om geld te verdienen. Je moet op regelmatige basis nieuwe content op je website publiceren.

Bloggen is geen plan om snel rijk te worden, dus als je wil starten met bloggen in de hoop binnen de eerste maanden duizenden euro’s te verdienen, kan je beter op zoek gaan naar een ander online business idee.

Is bloggen iets voor jou?

Ben je een vlotte schrijver? Weet je heel veel over een bepaald onderwerp? Ben je ergens heel gepassioneerd over?

Dan is bloggen een online business idee dat je zeker moet overwegen.

Hier zijn enkele andere eigenschappen van een succesvolle blogger:

Consistentie: je moet consequent aan je blog werken en op regelmatige basis nieuwe artikelen publiceren. Af en toe eens een bericht is niet voldoende om je blog onder de aandacht te kunnen brengen.

Uniek: mensen gaan online op zoek naar iets interessants. Maak je blog dus zo uniek mogelijk, zodat je je kan onderscheiden van de miljoenen blogs die vandaag de dag bestaan.

Geniet van delen en helpen: succesvolle bloggers vinden het echt leuk om anderen te helpen. Als je graag anderen in jouw niche helpt, zal je blogartikelen maken die jouw lezers leuk en nuttig zullen vinden.

Bereik: hoe meer bezoekers er naar je blog komen, hoe meer loyale fans je zal hebben en dus hoe meer geld je met je blog zal kunnen verdienen. Lees ook: Hoe kan je je blog laten groeien?

3. Affiliate marketing

Affiliate marketing is een van de populairste manieren om online geld te verdienen.

Als je je affiliate business op de juiste manier opzet, kan je er op termijn passief inkomen mee verdienen.

Jouw affiliate business werkt dan voor jou, ook als je er niet zelf mee bezig bent. Zo kan je met affiliate marketing geld verdienen terwijl je slaapt.

Affiliate marketing omvat het promoten van producten van andere mensen of bedrijven via een affiliate netwerk.

Jij verdient er een commissie mee als mensen daadwerkelijk iets kopen nadat jij ze hebt doorverwezen.

Als je veel producten en diensten gebruikt die anderen misschien ook nuttig vinden, is affiliate marketing een heel goed online business idee voor jou.

Moet je een blogger zijn om geld te verdienen met affiliate marketing?

Nee.

Bloggen is één (en de meest populaire) manier om geld te verdienen met affiliate marketing, maar er zijn ook andere manieren, zoals:

Influencer marketing: een influencer is iemand die de macht heeft om de aankoopbeslissingen van een grote groep volgelingen te beïnvloeden via social media.

Bedrijven gebruiken influencers vaak om hun producten te promoten en in ruil daarvoor verdienen de influencers een commissie van de verkopen.

Email marketing: dit omvat het verzamelen van emailadressen op een mailinglijst die je kan gebruiken om de producten van de verkoper te promoten.

Als je veel mensen op jouw mailinglijst verzamelt, kan je hen emails sturen waarin je relevante producten promoot. Jij verdient dan een commissie als je lezers klikken op jouw link en het product aankopen.

Wil je hier meer over weten, lees dan zeker: Hoe werkt email marketing en hoe kan je er geld mee verdienen?

Reviews: een andere manier om geld te verdienen met affiliate marketing, is door producten te testen en te beoordelen.

Je krijgt producten van bedrijven, gebruikt ze, geeft een eerlijke beoordeling en plaatst vervolgens een link naar waar het kan worden gekocht.

Voor- en nadelen van affiliate marketing

Affiliate marketing heeft heel veel voordelen:

Passief inkomen: affiliate marketing is zo’n populair online business idee omdat het je de mogelijkheid geeft om geld te verdienen terwijl je slaapt.

Eens je affiliate website goed is opgezet en je voldoende bezoekers krijgt uit Google, kan je op automatische piloot geld verdienen op momenten dat je niet actief bezig bent met je website.

Als je bijvoorbeeld een review schrijft van een product en jouw affiliate link toevoegt om het product te kopen, kan je hier nog maanden of jaren nadat je de review geschreven hebt, geld mee verdienen.

Geen expertise nodig: je hoeft geen marketing expert te zijn om een affiliate website te starten.

Affiliate marketing is een online business idee waarbij je de kneepjes van het vak al doende kan leren.

Lage opstartkosten: je moet enkel een domeinnaam en hosting regelen voor jouw website. Het kost dus bijna niks om een affiliate business te starten, zeker als je het vergelijkt met andere bedrijven.

Een tweede bron van inkomsten: je hoeft jouw job niet op te zeggen om een succesvolle affiliate business te runnen.

Je kan na je uren aan je affiliate business werken zonder je baan in gevaar te brengen.

Geen klantenservice nodig: ook al maak je reclame voor producten, het is niet jouw verantwoordelijkheid om problemen met de klantenservice op te lossen.

Jij hoeft alleen maar producten aan te prijzen zodat mensen ze kopen.

Daarna kan je achterover leunen en genieten van jouw commissies.

De nadelen van affiliate marketing zijn:

Geen controle over affiliate programma’s: je hebt geen zeggenschap over hoeveel procent je krijgt uitbetaald in commissies.

Je bent volledig afhankelijk van de regels van de product eigenaar en moet zijn voorwaarden respecteren.

In het slechste geval kan die eigenaar plots beslissen om zijn product van de markt te halen. Dan kan jij het niet meer promoten en dus ook geen commissies verdienen.

Daarom is het van belang om goed te kiezen welke producten je gaat promoten om dit soort situaties te vermijden.

Geen garantie op inkomsten: je kan veel geld verdienen, maar als je er niet in slaagt om verkopen te realiseren, verdien je ook niks.

Het is moeilijk te voorspellen hoe lang het zal duren vooraleer je affiliate website begint te lopen. In het begin moet je dus een aanzienlijke inspanning leveren zonder dat je al geld verdient.

Eens je affiliate website loopt, wordt je dik beloond voor de oorspronkelijke inspanning.

Persoonlijk vind ik dat de voordelen van affiliate marketing veel zwaarder doorwegen dan de nadelen. Ik vind het echt een fantastisch verdienmodel!

Lees hier nog meer over de voordelen: Voordelen van affiliate marketing ten opzichte van andere online verdienmodellen.

Is affiliate marketing iets voor jou?

Ben je creatief? Affiliate marketing vereist creativiteit om mensen de producten te laten kopen die jij promoot.

Kun jij de technische dingen aan? Om een affiliate marketeer te zijn, heb je enige technische basiskennis nodig, zoals het opzetten van jouw website, het integreren van je optin formulieren voor je mailinglijst, het plaatsen van je affiliate links, het creëren van advertenties, enzovoort.

Ben je veerkrachtig? Elk online business idee heeft zijn ups en downs, en affiliate marketing is niet anders, dus je moet veerkrachtig zijn, volhouden en blijven doorgaan.

Ontdek meer over hoe je geld kan verdienen met affiliate marketing: De beste tips om veel geld te verdienen met affiliate marketing.

4. Online fysieke producten verkopen

Een ander online business idee dat gemakkelijk te starten is, is het verkopen van fysieke producten.

Er zijn twee manieren om fysieke producten online te verkopen:

Dropshipping

Dropshipping is een online business idee waarbij je fysieke producten verkoopt zonder dat je een voorraad moet beheren, zonder dat je een magazijn voor je producten moet hebben en zelfs zonder dat je de verzending moet afhandelen.

Als dropshipper werk je samen met een leverancier die de producten vervaardigt en / of opslaat, verpakt en namens jou rechtstreeks naar jouw klanten verzendt.

Dus alles wat jij moet doen, is de producten promoten en een de bestelling doorsturen naar jouw dropship leverancier als iemand een aankoop doet.

Voor- en nadelen van dropshipping

Makkelijk om te beginnen: dropshipping is een goed online business idee voor beginners die online geld willen verdienen.

Het is gemakkelijk om te starten, heeft een laag risico en vereist zeer weinig investeringen.

Kies om te beginnen de producten die je wil verkopen, begin ze te promoten en overtuig klanten om een bestelling te plaatsen.

Nadat de bestelling is geplaatst, doet de fabrikant de rest.

Geen inventaris: het beheren van je inventaris is een heel gedoe. Maar met dropshipping moet je je geen zorgen maken over magazijnen en het beheren van jouw voorraad. Dat wordt allemaal voor jou geregeld.

Een ruime keuze aan producten: er zijn duizenden en duizenden fysieke producten die je aan jouw dropshipping winkel kan toevoegen.

Dit betekent dat je je op verschillende soorten klanten kan richten om jouw omzet te verhogen.

Dropshipping heeft ook nadelen:

Lagere winstmarges: leveranciers en verkopers hebben de neiging om hogere prijzen aan te rekenen voor producten die via een dropshipping aan de man worden gebracht. Dit heeft natuurlijk een negatieve impact op jouw winstmarges.

Je draagt nog steeds enige aansprakelijkheid: omdat de klant het product in jouw online winkel koopt, is het nog steeds jouw schuld als de leverancier iets verprutst.

Zorg er dus voor dat je de juiste leverancier kiest.

Je bent niet de eigenaar van het product: het is niet jouw product, dus je hebt weinig controle over de klanttevredenheid. Je hebt geen controle over hoe jouw merk wordt gepresenteerd tijdens het leverings- en afhandelingsproces.

Ecommerce

Als je zelf fysiek producten bezit of maakt, hoef je niet via dropshipping te werken, maar kan je deze producten online verkopen via jouw eigen e-commerce winkel.

Waarom zou je een e-commerce business starten?

E-commerce winkels hebben lagere opstartkosten in vergelijking met fysieke winkels waar je duizenden euro’s moet betalen om een winkel locatie te huren.

Je hoeft ook geen kosten te maken zoals bij een fysieke winkel om je winkel in te richten, zoals winkelborden, winkelontwerp, inkoopvoorraad, verkoopapparatuur en meer.

Online winkels zijn altijd open voor zaken. Je kan op elk moment van de dag en overal ter wereld een koper krijgen.

Via e-commerce kan je dus meer klanten bereiken.

Als je personeel nodig hebt, zoals medewerkers van de klantenservice, kan je goedkoop virtuele assistenten inhuren in landen waar de kosten van levensonderhoud veel lager zijn.

De groei van jouw online winkel wordt niet beperkt door de beschikbaarheid van fysieke ruimte, aangezien je online webshop onbeperkt kan uitgebreid worden.

Je kan je e-commerce business daarom gemakkelijk uitbreiden.

Nadelen van een e-commerce business:

Online winkels missen een persoonlijk tintje dat hoort bij het bezoeken van een fysieke winkel en het omgaan met verkoopmedewerkers.

Een persoonlijk tintje is vooral belangrijk voor dure producten, omdat klanten een geweldige ervaring willen hebben tijdens het koopproces.

Online winkelen maakt het gemakkelijk om veel producten te vergelijken en klanten kunnen gemakkelijk de laagste prijs vinden.

Dit dwingt veel e-commerce bedrijven om op prijs te concurreren en hun winstmarge te verkleinen.

5. Online cursussen

Het verkopen van online cursussen is een van de beste online business ideeën vanwege de hoge winstmarges en het vermogen om passief inkomen te verdienen.

De eerste stap is dat je een goede online cursus moet maken.

Daarna kan je je online cursus plaatsen op een e-learning platform zoals Udemy of op je eigen blog hosten met een platform zoals Teachable.

Eens je cursus online staat kan je hem beginnen promoten en er veel geld mee verdienen.

Begrijp me niet verkeerd: het kost veel moeite om een goede online cursus te creëren, maar als je cursus populair wordt, kan je er veel geld mee verdienen zonder veel extra inspanning, dus het is zeker de moeite waard.

Voor- en nadelen van online cursussen verkopen

Het verkopen van online cursussen heeft veel voordelen:

Hoge winstmarges: je kan online cursussen verkopen met hoge winstmarges omdat het niet veel kost om ze te maken. Je moet er vooral tijd in steken om je online cursus te creëren, maar het kost relatief weinig geld.

Alle winst is ook voor jou, in tegenstelling tot affiliate marketing, waar je enkel een deel van de winst als commissie krijgt uitbetaald.

Hoge verkoopprijs: als je online cursus heel waardevol is, kan je er veel geld voor vragen.

Ik ken veel online cursussen die verkocht worden voor honderden- of zelfs meer als duizend euro. Als je zo’n prijs kan vragen, moet je niet veel cursussen verkopen om een heel mooi inkomen te verdienen.

Je bent eigenaar van de cursus: een ander voordeel is dat je de cursus voor 100% bezit, in tegenstelling tot affiliate marketing of dropshipping.

In plaats van andermans producten te promoten, ben jij de eigenaar van een product dat door anderen kan gepromoot worden.

Passief inkomen: als je ervan droomt geld te verdienen terwijl je slaapt, dan zal je het geweldig vinden om online cursussen te maken.

Zodra je een cursus lanceert, kan je er geld mee blijven verdienen als je hem goed kan promoten.

Online cursussen kunnen over vanalles gaan: je kan over vrijwel alles een online cursus maken. Je kan een cursus maken op basis van jouw eigen ervaringen, op basis van jouw hobby’s en interesses, vrijwel alles wat je maar wil.

Er zijn ook nadelen:

Het is veel werk: om een succesvolle online cursus te maken, moet je een plan maken, het script schrijven, de video’s opnemen en deze vervolgens bewerken. Dat kost allemaal tijd en energie en het kan frustrerend zijn.

Je moet in technologie investeren: een nadeel van het maken van een online cursus is dat je de juiste technologie nodig hebt zodat je online cursus er kwalitatief uitziet. Voor beginnelingen kan dit te duur of te technisch zijn.

Is het verkopen van online cursussen iets voor jou?

Ben je een expert over een bepaald onderwerp? Ondervind je dat mensen naar jou toe komen voor hulp?

Dan kan je van je passie een lucratieve online business maken.

Heb je gevoel voor marketing? Om jouw online cursus te verkopen, moet je weten hoe je deze op de markt gaat brengen.

Kan je goed communiceren? Om waardevolle online cursussen te creëren, moet je goed kunnen presenteren zodat je cursisten geboeid luisteren.

Goede project management vaardigheden zijn ook nodig om van begin tot eind succesvolle online cursussen te creëren.

Conclusie over de online business ideeën

Het runnen van een online business is een geweldig idee voor iedereen die op zijn eigen voorwaarden wil leven.

Of het nu gaat om affiliate marketing, een e-commerce bedrijf of een ander online business idee uit de bovenstaande lijst – het type business dat je best start, hangt af van hoeveel tijd je hebt en wat het beste aansluit bij jouw waarden en levensdoelen.

Maar in het algemeen kan niets tippen aan de vrijheid die een online business je kan verschaffen.

Dus waar wacht je nog op? Kies een van deze online business ideeën voor beginners en start jouw online business in 2021 met een vliegende start!

Als je nog meer ideeën wil om online geld te verdienen, lees dan ook: Verschillende manieren om online geld te verdienen (de waarheid over snel geld verdienen).

Laat een reactie achter