Voordelen van een online business en waarom ook jij er een zou moeten starten

Voordelen van een online businessVóór de komst van het internet, kwam er heel wat kijken bij het starten van een bedrijf.

Dankzij het internet kan je tegenwoordig gemakkelijk op één dag tijd een eigen bedrijf opstarten.

Je moet geen winkelpand kopen, personeel aannemen, grondstoffen inkopen of productielijn installeren.

Het starten van een online business vereist bijna geen opstartkosten.

Je hoeft dus zeker niet je bankrekening leeg te halen om toch maar een eigen bedrijf te kunnen starten.

Het gemak waarmee je het voor elkaar kan krijgen en de minimale investering die het vereist, zijn onmiskenbaar grote voordelen van een online business.

Als je het beu bent om elke maand op je salaris te wachten op het einde van de maand, of je wil gewoon meer vrijheid om je eigen tijdsbesteding en leven te bepalen, dan zou je moeten overwegen om een eigen online business te starten.

Ben je nog niet helemaal overtuigd?

Hieronder vind je de belangrijkste voordelen van een online business en waarom je een eigen online business zou moeten starten:

10 voordelen van een online business

1. Vrijheid

Een van de grootste voordelen van het starten van een online business is dat je de vrijheid krijgt om te kiezen hoe en waar je werkt.

Vergeet de typische kantooromgeving.

Jij bepaalt hoe jouw ‘kantoor’ eruit zal zien. Wil je thuis in je zetel werken? Waarom niet. Misschien vindt je het leuker om in een koffiebar in de buurt te werken? Dat kan ook. Je hebt de vrijheid om zelf te kiezen.

Als je een eigen online business hebt, ben je ook vrij om te kiezen waaraan je werkt en waar je je op focust.

Je hebt geen verantwoording af te leggen aan een baas die bepaalt wat jij moet doen.

Ben je bijvoorbeeld een software ontwikkelaar die meer geïnteresseerd is in het ontwikkelen van apps voor smartphones dan in het maken van websites? Geen probleem! Dan kan je zelf beslissen om je volledig te focussen op het ontwikkelen van apps.

Door de vrijheid die gepaard gaat met een eigen online business, kan je alles op jouw manier doen en je eigen keuzes maken.

Lees ook: 5 redenen waarom een online business de korste weg financiële vrijheid is.

2. Lage opstartkosten

Om een offline bedrijf te starten, heb je vaak een groot startkapitaal nodig. Dit weerhoudt veel mensen ervan om een eigen bedrijf op te starten.

Om een online business te starten heb je echter maar een heel kleine investering nodig. Er is dus veel minder risico verbonden aan het starten van een online business.

Er zijn bijvoorbeeld affiliate marketeers die geld verdienen via social media en zoals je weet zijn social media platformen gratis.

Er zijn ook bedrijven die een heel imperium hebben uitgebouwd gebaseerd op niets meer dan een domeinnaam en een website, een investering van niet meer dan een hondertal euro.

Je hoeft niet per se fysieke producten te verkopen om een succesvolle online business te hebben. Het is ook niet per se nodig om je geld te verdienen via affiliate marketing.

Als je een grafisch ontwerper, een ontwikkelaar, een schrijver, een fotograaf of een consultant bent, kan je een online business starten en jouw diensten promoten via een website en social media.

Dit kost, zoals gezegd, minder dan 100 euro.

Als je veel weet over een specifiek onderwerp, kan je digitale producten maken, zoals e-boeken, audioboeken, instructievideo’s of een lidmaatschapssite starten.

Het mooie aan digitale producten is dat er geen overheadkosten zijn: geen verzendkosten, geen huur, geen personeel, …

De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt met heel weinig geld beginnen.

Wil je ook starten? Lees dan ook mijn artikel over geld verdienen op internet om de verschillende manieren te ontdekken waarop je geld kan verdienen op internet.

3. The sky is the limit

In een traditionele job verdien je op het einde van de maand je salaris.

Met een online business kan je je inkomen onbeperkt laten toenemen.

Als werknemer kan je niet zelf bepalen hoeveel je elke maand verdient. De mate waarin je loon omhoog gaat, hangt van je werkgever af. Als je het geluk hebt om een loonsverhoging te krijgen, is dit meestal niet heel veel.

Als eigenaar van een online business kan je echter zelf bepalen hoeveel geld je verdient.

Hoe meer klanten je hebt, hoe meer geld je verdient. Via het internet heb je toegang tot de hele wereld en je kan het verkoopsproces voor een groot stuk automatiseren.

Je kan zoveel geld verdienen als je zelf wil. Je moet gewoon consistent blijven volhouden en je richten op de juiste dingen om online business te laten groeien en uit te bouwen.

4. Zelf iets uit de grond stampen

De mogelijkheid om iets voor jezelf te creëren is een van de meest bevredigende voordelen van het starten van een online business.

Je bent waarschijnlijk een hardwerkende werknemer die heel toegewijd zijn uren werkt en misschien zelfs overuren presteert, maar al die inspanningen komen alleen maar ten goede aan de onderneming van iemand anders.

Waarom stop je niet al dat bloed en zweet in iets dat van jou is?

Stel je het gevoel voor dat je iets voor jezelf creëert, het ziet groeien en dat anderen bewondering hebben voor wat je gerealiseerd hebt.

Het is een geweldig gevoel om iets uit de grond te stampen dat een succes wordt in jouw niche omwille van je expertise.

5. Werk eender waar in de wereld

online business werk van waar je wilHaat je het om elke dag naar je werk te moeten gaan en voel je je gevangen achter je bureau?

Kon je die bureau maar weggooien en ergens anders werken!

Wel, als je een online business hebt, is dit geen wishful thinking.

Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een laptop om je online business van eender waar in de wereld te runnen.

Een online business geeft je de vrijheid om zoveel te reizen als je zelf wil en te kiezen van waar je wil werken.

6. Verdien 24/7 geld

Geld is waarschijnlijk de voornaamste reden waarom je een online business wil starten.

Wat je misschien niet weet, is dat je met een online business ook geld kan verdienen terwijl je er niet actief mee bezig bent.

Je kan passief inkomen verdienen met een blog. Als je je blog op de juiste manier opzet, kan je op automatische piloot bezoekers uit Google aantrekken en verkopen realiseren.

Zo kan je zelfs geld verdienen terwijl je slaapt. Het internet is altijd actief. Je kan op eender welk moment van de dag of nacht geld verdienen met je blog. Je hoeft er op die moment niet per se actief mee bezig te zijn.

Dit is duidelijk anders dan bij een gewone job: daar verdien je enkel geld voor de uren die je daadwerkelijk aanwezig bent op je werk.

Lees ook: Wil je geld verdienen terwijl je slaapt? Ontdek hoe deze droom te realiseren.

7. Je kan er naast je job mee beginnen

Niet iedereen haat zijn job. Sterker nog, veel mensen houden van hun job, maar willen gewoon een manier vinden om naast hun job nog iets extra bij te verdienen.

Een online business is verreweg de beste manier om geld bij te verdienen naast je fulltime job.

Dit komt omdat een online business gemakkelijk op te starten is en heel flexibel is. Daardoor valt het goed te combineren met een fulltime job.

Lees ook: 13 manieren om online extra geld bij te verdienen naast je job.

8. Iedereen kan het

Je hebt geen speciale talenten nodig om een online business te starten. Iedereen kan er mee beginnen.

Zoals eerder al aangegeven, heb je niet veel geld nodig om een online business op te zetten.

De grootste investering die je nodig hebt is je tijd en dit is iets dat we allemaal hebben.

9. Zekerheid voor de toekomst

De toekomst van werk verandert voortdurend. Met de populariteit van het internet en geavanceerde technologieën worden veel jobs overbodig of worden ze offshore uitbesteed.

Het is een trieste realiteit dat het kan gebeuren dat je morgen wakker wordt en je job niet meer nodig is.

Het voordeel van het starten van een online business is dat je altijd een backup plan hebt voor moest je job geschrapt worden.

Wanneer je een online business hebt, moet je je geen zorgen maken dat je mogelijks ontslagen zal worden in de toekomst.

Je bent dan geen werknemer van een bedrijf dat over jouw toekomst kan beslissen, maar je hebt de touwtjes zelf in handen.

10. Leid je ideale leven

Het is belangrijk om een goed evenwicht tussen werk en privéleven te hebben.

Hoewel werk belangrijk is, wil je ook je ideale leven kunnen leiden.

Omdat je niet gebonden bent aan een planning bij het runnen van een online business, krijg je de flexibiliteit om andere dingen te doen die belangrijk voor jou zijn.

Je hoeft niet tot het weekend te wachten om je kind te leren fietsen. Je hoeft niet te wachten tot je volgende jaarlijkse vakantie om die roadtrip te maken.

Online business starten

Voila, nu ken je de belangrijkste voordelen van het starten van een online business. Zoals je kon lezen, is het enorm leuk en geeft het veel vrijheid en voldoening.

Waar wacht je dus nog op? Vlieg er ook in en start met het opzetten van een online business.

Laat hieronder je naam en emailadres achter om mijn gratis eboek te downloaden waarin ik je stap voor stap uitleg hoe je een eigen blog opzet en er geld mee verdient.

Je ontvangt dan ook van tijd tot tijd emails met nog verdere tips en strategiën om geld te verdienen op internet.

 


Laat een reactie achter