Hoe werken NFT’s en hoe brengen ze een revolutie teweeg?

NFT’s waren in 2021 het meest besproken onderwerp binnen de cryptowereld. Recordbedrag na recordbedrag werd neergeteld voor NFT’s.

Het absolute record op het moment van schrijven staat op naam van de artiest Beeple met zijn werk Everydays – The First 5000 days dat verkocht is voor $69.000.000. Hieronder zie je het kunstwerk:

Everyday The First 5000 days beeple artwork

Mensen zijn door deze nieuwe tochnologie binnen no-time miljonair geworden.

Het perfecte voorbeeld hiervan zijn degenen die vroeg investeerden in de Bored Ape Yacht Club. Die hebben een Bored Ape kunnen kopen voor 0.08 ETH, zo’n $190.

Tegenwoordig ligt de prijs minstens op 85 ETH, zo’n $255.000. Hun inleg is dus meer dan 1300 over de kop gegaan!

De idiote bedragen die mensen verdienen aan het kopen en verkopen van NFT’s trekt wereldwijde aandacht. Niet zo gek als je bedenkt dat het investeren in de juiste NFT je leven drastisch kan veranderen!

Wat veel mensen echter niet weten, is dat NFT’s veel meer kunnen zijn dan enkel simpele afbeeldingen.

Enthousiastelingen noemen NFT’s één van de meest vooruitstrevende technologieën van deze eeuw en dat is niet zonder reden.

Maar waarom dan? Hoe werken NFT’s precies en wat maakt deze technologie zo bijzonder dat mensen er duizenden dollars voor over hebben? Hoe ziet de toekomst eruit met NFT’s?

In dit artikel neem ik je mee in de wondere wereld van NFT’s en krijg je een antwoord op al deze vragen.

Laten we beginnen met uit te leggen wat een NFT is en hoe NFT’s juist werken.

Wat is een NFT?

NFT staat voor Non-Fungible Token en verwijst naar niet-vervangbare tokens. Dit zijn digitale objecten die zijn geverifieerd op de blockchain. Ze zijn uniek en niet uitwisselbaar.

Ze kunnen in vrijwel elke categorie vallen, maar verschijnen vooral in de vorm van kunst, muziek en als items in op blockchain gebaseerde videogames en video.

Een specifiek gebied dat NFT’s stormenderhand hebben veroverd, is de kunstwereld, waar digitale tokens voor tientallen miljoenen dollars worden verkocht bij grote veilinghuizen en daarbuiten.

Beginnende kunstenaars die ooit hun werk gratis zouden posten of het goedkoop zouden verkopen, realiseren zich dat ze hun talent kunnen verzilveren door het gebruik van blockchain-technologie en NFT’s.

Het zijn nog de begindagen voor NFT’s, die in 2017 in de schijnwerpers werden gezet met een gedecentraliseerde applicatie genaamd CryptoKitties, waar gebruikers virtuele katten kunnen kopen, verhandelen en verzamelen.

CryptoKittiesNadat de NFT-markt in 2020 met bijna 300% was gestegen tot meer dan $250 miljoen jaar-op-jaar, begonnen NFT’s meer en meer tot de verbeelding te spreken van zowel traders als creatievelingen.

Een ander teken van groeiende acceptatie is het aantal NFT-wallets waarop NFT-transacties hebben plaatsgevonden: bijna een verdubbeling in 2020 tot meer dan 222.000 jaar-op-jaar.

Je hoeft niet te lang in de cryptowereld te zijn voordat je over NFT’s hoort.

Het zal dan waarschijnlijk niet lang duren voordat je besluit om net als de rest meer en meer te weten te komen over NFT’s, hetzij in een poging een grote verkoop te scoren of om wat digitale kunst op de kop te tikken om je portfolio te diversifiëren.

Maar voordat je dat doet, is het heel belangrijk om inzicht te krijgen in het NFT-ecosysteem en waar het allemaal om draait.

NFT’s hebben de volgende unieke eigenschappen:

  • Elke token heeft een afzonderlijke identificatie die is gekoppeld aan een uniek Ethereum adres.

  • Ze zijn niet 1-op-1 verwisselbaar met andere tokens. Eén ETH kan je bijvoorbeeld wisselen tegen een andere ETH. Voor NFT’s is dit niet het geval.

  • Elke token heeft een unieke eigenaar wiens identiteit gemakkelijk kan geverifieerd worden.

  • Ze zijn gebaseerd op Ethereum en kunnen verhandeld worden op elke exchange die gebaseerd is op Ethereum.

Ik volg de website AllesOverCrypto van heel nabij om alles te weten te komen over de nieuwste digitale technologieën. Je vindt er een hele hoop interessante artikelen over NFT’s.

Zo bijvoorbeeld het artikel Wat is een NFT? Non-Fungible Tokens uitgelegd! van Matt Timmermans met ook een Youtube video waarin hij alles uitlegt:

Na het bekijken van deze video weet je precies wat NFT’s zijn, hoe ze werken en wat je ermee kan doen!

Hoe werken NFT’s?

Misschien vraag je je nu af hoe het komt dat NFT’s wel uniek zijn, maar cryptomunten niet.

Dat heeft te maken met de techniek die wordt gebruikt.

Het verschil tussen non-fungible tokens en fungible tokens wordt op het technische level goed zichtbaar wanneer je kijkt naar het verschil in tokenprotocol.

Dit zijn bepaalde codeer regels waar een token aan moet voldoen om binnen dit protocol te vallen.

De code van een token moet op een bepaalde manier opgebouwd zijn om binnen een bepaald protocol te vallen.

Laten we eens kijken naar een aantal van de protocollen.

Normale cryptomunten maken gebruik van het protocol ERC-20. NFT’s maken echter gebruik van het ERC-721 of soms het ERC-1155 protocol.

ERC-20 is het bekendste protocol voor niet-unieke crypto tokens.

ERC-721 is het bekendste protocol voor NFT’s. De voorwaarden in dit protocol zorgen ervoor dat alle tokens uniek zijn.

ERC-1155 is een ander protocol dat gebruikt kan worden voor het creëren van NFT’s. Dit protocol wordt vaak gebruikt voor complexere situaties.

NFT’s maken het mogelijk om het eigendom van een digitaal item toe te wijzen. Dit kan worden gevolgd met behulp van de Ethereum blockchain dat alle informatie bevat als in een logboek.

Een NFT kan bijvoorbeeld objecten uit de echte wereld vertegenwoordigen, zoals juridische documenten, handtekeningen of digitale kunst zoals video’s of muziek.

Dus, wat is NFT digitale kunst?

NFT digitale kunst is een eigendomscertificaat dat gebaseerd is op de Ethereum blockchain en de authenticiteit van het kunstwerk weerspiegelt.

Op elk willekeurig moment kan een NFT slechts één eigenaar hebben.

De uniqueID en metagegevens die geen ander token kan repliceren, worden gebruikt om het eigendom te beheren.

Slimme contracten, die eigendom toewijzen en de overdraagbaarheid van NFT’s regelen, worden gebruikt om de uniqueID en metadata te creëren.

Wanneer iemand een NFT genereert of mint, voeren ze code uit van slimme contracten die verschillende standaarden volgen, zoals ERC-721.

Deze gegevens worden opgeslagen op de blockchain, waar de NFT wordt verwerkt.

Waarin verschilt een NFT van crypto- en gewone munten?

NFT’s en cryptocurrencies zijn niet dezelfde dingen. De waarde van NFT’s draait om de niet-vervangbare aard van deze digitale activa, wat hen onderscheidt van cryptocurrencies.

Elke NFT heeft zijn eigen unieke set attributen – zoals grootte, schaarste, maker, enz. – en kan daarom niet worden uitgewisseld met een andere NFT.

Bitcoin (BTC) bijvoorbeeld is daarentegen een fungible token.

Als je het geluk hebt om 1 BTC te bezitten en je ruilt deze in voor nog eens 1 BTC, dan is er niets veranderd.

Je hebt nog steeds dezelfde hoeveelheid Bitcoin om te gebruiken of bij te houden.

Hetzelfde geldt voor gewone munten, zoals de Amerikaanse dollar of de euro. Een dollar- of eurobiljet is uitwisselbaar met elk ander dollar- of eurobiljet, ongeacht de kenmerken, zoals het serienummer of of je het biljet op zak of op een bankrekening hebt.

Waar je in een grijs gebied terechtkomt, is als je een munt hebt die wordt beschouwd als een verzamelobject, in welk geval dit item als een niet-vervangbaar item beschouwd kan worden.

Een ander voorbeeld uit de praktijk zijn honkbalkaarten, die nauwer verwant zijn aan niet-vervangbare tokens, aangezien de ene kaart niet gelijk is aan de andere.

Hoeveel zijn NFT’s waard?

In theorie kan iedereen een token maken van zijn werk en verkopen als een NFT, maar recente krantenkoppen over aankopen van miljoenen dollars hebben de aandacht getrokken.

Zo verkocht Grimes enkele van haar digitale schilderijen voor meer dan $6 miljoen.

Kunst is niet het enige waarvan tokens worden gemaakt en verkocht wordt. Met biedingen van $2,5 miljoen sponsorde Twitter-CEO Jack Dorsey een NFT van de allereerste tweet ooit.

Sorare, een Frans bedrijf dat voetbalkaarten aanbiedt in de vorm van NFT’s, heeft $680 miljoen opgehaald.

Waarom krijgen NFT’s zoveel aandacht?

NFT’s verschenen voor het eerst in de crypto industrie eind 2012, hoewel ze pas in 2017 hun weg vonden naar de Ethereum-blockchain.

Sindsdien leven de meeste tokens op de Ethereum-blockchain. Ethereum is wel niet de enige blockchain waarop de tokens kunnen worden gebouwd en verhandeld, maar het is wel de meest populaire.

De belangrijkste standaard voor NFT’s op de Ethereum-blockchain is ERC-721.

Wanneer een transactie plaatsvindt op Ethereum, moet de portemonnee die dat proces start, een vergoeding betalen aan de miners voor hun werk.

Het probleem met niet-vervangbare tokens op de Ethereum-blockchain is dat het een duur netwerk is, en deze kosten kunnen onredelijk hoog oplopen wanneer de vraag om transacties te doen hoog is.

De hoge prijzen zijn een functie van de populariteit van NFT’s, gekoppeld aan het gebrek aan schaalbaarheid van de huidige versie van de Ethereum-blockchain.

Dit schaalbaarheidsprobleem staat op het punt te veranderen naarmate het project overgaat van het proof-of-work (PoW) consensusalgoritme naar proof-of-stake (PoS), in wat bekend staat als de verschuiving naar Ethereum 2.0 (Eth2).

Tot die tijd moeten token-makers beslissen of de hoge kosten het waard zijn, of dat ze een andere blockchain moeten proberen, of NFT’s helemaal moeten verlaten.

Hoewel ze al sinds 2012 bestaan, zijn NFT’s recentelijk populair geworden vanwege hun exclusiviteit en de interesse van beroemdheden.

Voor zijn gevecht met Floyd Mayweather bood Logan Paul zijn supporters bijvoorbeeld de kans om pakketten met Pokémon-kaarten van de eerste editie te winnen als ze zijn NFT-verzamelkaart kochten.

In wat wel een “goudkoorts” wordt genoemd, ervaren NFT-handelssites zoals OpenSea een enorme toename in populariteit.

Is dit echter louter speculatieve hysterie, met een zeepbel die onvermijdelijk op een gegeven moment zal barsten als investeerders hun winsten proberen te verzilveren?

Hoewel overinflatie van waarde al lang deel uitmaakt van het bedrijfsmodel van de kunstwereld, kunnen NFT’s nieuwe opties bieden voor kleine kunstenaars.

Een van de voordelen van NFT’s is dat er altijd royalty’s worden betaald aan de maker, zelfs als de waarde van het kunstwerk of de muziek toeneemt wanneer het wordt doorverkocht.

We kunnen ons een wereld gaan voorstellen zonder de tussenpersonen van bedrijfslabels in de muziekindustrie, waar artiesten het grootste deel van de omzet halen.

Het kan ook een levensveranderende tool zijn voor makers digitale memes. Zo kunnen ze geld verdienen met hun artistieke exploten. Hun ouders doen dit waarschijnlijk af als ’tijdverspilling’.

NFT’s creëren veranderingen, of je ze nu leuk vindt of verafschuwt, of je er nu één wilt kopen of je muziek en artwork wilt toevoegen.

Zoveel mensen kijken uit naar kansen om snel rijk te worden. Het is natuurlijk nog een concept dat in zijn kinderschoenen staat.

Zowiezo is het de moeite waar om er mee te experimenteren om te kijken hoe jij er geld mee kan verdienen.

Zullen NFT’s de kunstwereld transformeren?

NFT’s zullen de kunstwereld zeker transformeren. Prehistorische grotkunst dateert bijvoorbeeld uit de oude steentijd.

Kunst heeft echter een lange weg afgelegd van grotschilderingen en rotstekeningen, en NFT’s geven creatieve types nieuwe manieren om inkomsten uit hun werk te genereren en nieuwe volgers te vergaren.

Als je je afvraagt hoe NFT’s de kunstwereld al hebben veranderd, zoek dan niet verder dan Christie’s, een veilinghuis met een geschiedenis van meer dan 250 jaar.

De digitale kunstenaar Mike Winkelmann, ook bekend als Beeple, verkocht er op beroemde wijze een van zijn stukken – “Everydays: The First 5000 Days” – in een JPG-formaat voor $ 69 miljoen.

Het was een teken des tijds dat bewees hoeveel de blockchain de moderne kunst al heeft beïnvloed.

Dit prijskaartje plaatst Beeple in de top drie van duurste levende artiesten in termen van het bedrag dat via een veiling wordt gegenereerd.

En hoewel je misschien NFT’s in een museum ziet hangen, zoals sommige van Christie’s andere beroemde verkopen, kun je er zeker van zijn dat de eigenaar kan opscheppen terwijl de kunst kan worden geverifieerd op de blockchain.

Het verhaal van Beeple is ook belangrijk omdat hij pas begon met beeldende kunst toen hij NFT’s ontdekte, wat laat zien hoe snel een nieuwe kunstenaar een fenomeen kan worden in dit tijdperk van digitale kunst.

Toen Christie’s aankondigde dat het een Beeple NFT ging veilen, stonden Aziatische investeerders als eerste in de rij, met bijna een vijfde van de 33 bieders voor de digitale kunst uit de regio.

De Singaporese cryptocurrency-investeerder “MetaKovan” won uiteindelijk op de veiling.

Beeple is niet de enige die veel geld heeft verdiend met NFT’s.

Neem CryptoPunks, een verzameling van 10.000 excentrieke personages van 24×24 pixels – inclusief zombies en aliens – gebouwd op de Ethereum-blockchain.

CryptoPunks, dat beweert de eerste NFT op Ethereum te hebben gemaakt en als inspiratie voor de markt heeft gediend, is als een lopend vuurtje aangeslagen.

Net als Beeple hebben deze digitale kunstenaars heel veel geld verdiend met hun NFT-illustraties, waaronder de verkoop van negen portretten die bijna $17 miljoen opbrachten – ook bij het veilinghuis van Christie’s.

Het exclusieve karakter van CryptoPunks maakt ze zo waardevol.

CryptoPunk 635, dat deel uitmaakte van de groep van negen, draagt bijvoorbeeld een zonnebril en heeft een blauw gezicht. Het is een van de slechts negen buitenaardse portretten in de groep.

Om niet achter te blijven, sprong muzikant Grimes op de NFT-trein en verdiende ongeveer $6 miljoen aan de verkoop van een verzameling digitale kunstwerken en video’s.

Haar topstuk was een video genaamd “Death of the Old”, waarvan er maar één in zijn soort is. Deze NFT alleen al kostte bijna $389.000.

Waar worden NFT’s voor gebruikt?

Real-world items zoals kunstwerken en onroerend goed kunnen worden weergegeven met NFT’s.

Deze tastbare goederen uit de echte wereld kunnen worden “tokenized” om ze efficiënter te maken om te kopen, verkopen en verhandelen, terwijl ook het risico op fraude wordt verminderd.

Kunst

De meest voorkomende NFT-cryptotoepassing is programmeerbare kunst, waarbij creativiteit en technologie op unieke wijze worden gecombineerd.

Er zijn nu verschillende kunstwerken in beperkte oplage in omloop.

Heel speciaal is dat het mogelijk is om wijzigingen aan te brengen in verschillende situaties. Met slimme contracten kunnen artiesten bijvoorbeeld visuals maken die kunnen reageren op prijsschommelingen in op blockchain gebaseerde digitale activa.

Mode

Met de belofte van voordelen voor alle supply chain-partners, is blockchain moeiteloos opgegaan in de modewereld.

Consumenten kunnen eenvoudig de eigendomsinformatie van hun aankopen en accessoires online controleren, waardoor het gevaar van vervalsing wordt geëlimineerd.

Gebruikers kunnen bijvoorbeeld eenvoudig een QR-code scannen die te vinden is op prijskaartjes voor kleding en accessoires in de vorm van een NFT.

Licenties en certificaten

NFT-gebruiksscenario’s kunnen ook aanzienlijke voordelen bieden voor het bevestigen van licenties en certificaten.

Succesvolle studenten krijgen doorgaans certificaten voor het voltooien van cursussen in digitale of fysieke vorm.

Voordat een bedrijf of een instituut iemand een plaats aanbiedt, willen universiteiten en werkgevers echter replica’s van het voltooiingsdocument van de cursus als referentie.

Beheerders kunnen veel tijd besparen door NFT’s te gebruiken om toegang te krijgen tot dergelijke licenties.

Op NFT gebaseerde certificaten en licenties ontlasten de controle en verificatie van records.

Als gevolg hiervan maakt de techniek het gemakkelijk om het bewijs van voltooiing van de cursus of licentie bij te houden.

Sport

Enkele van de grootste zorgen voor de sportindustrie zijn valse tickets en goederen.

Blockchain is de ideale oplossing om dergelijke problemen met weinig obstakels op te lossen. De onveranderlijkheid van Blockchain-technologie helpt bij het voorkomen van nagemaakte verzamelobjecten en tickets.

Games

NFT’s hebben ook hun stempel gedrukt op de crypto-gamingindustrie en hebben nu al een impact op de algehele gamingscene.

CryptoKitties was de eerste die de functies van gaming combineerde met NFT’s in 2017, door digitale katten op de blockchain uit te geven en gebruikers de mogelijkheid te geven om met hen te communiceren en ermee te handelen.

Het model was zo succesvol dat het ervoor zorgde dat het Ethereum-netwerk korte tijd verstopt raakte door een groot aantal transacties.

Sindsdien is gaming een belangrijk gebruiksscenario geworden voor NFT’s, wat niet al te moeilijk is gezien de aard van de in-game-verkoop voor producten zoals skins en zo die de traditionele markt al in zijn greep heeft.

Als het gaat om NFT’s, is er een cross-over geweest tussen traditionele gamingbedrijven en gedecentraliseerde startups, aangezien beide partijen willen profiteren van digitale kaarten, kunstwerken en zelfs mode op de blockchain.

NFT’s passen bij gaming als een hand in een handschoen, en de combinatie zal de industrie zeker blijven ontwrichten, aangezien gamers niet alleen proberen te scoren als concurrenten, maar ook als investeerders.

Hoe vinden NFT’s de digitale wereld opnieuw uit?

NFT’s spreken zowel verzamelaars, investeerders als handelaren aan. Ze zijn een digitale versie van een product, zoals een kunstwerk, dat de eigenaar de gecertificeerde versie van dat item geeft.

Dit is heel waardevol in de kunstwereld, waar het bezit van de echte deal – de officiële, unieke versie van een item – veel waardevoller is dan het bezitten van een kopie ervan.

Neem bijvoorbeeld het standbeeld van David. Liever het originele beeld of een perfecte kopie? Het antwoord op die vraag is subjectief en hangt af van hoe je kunstwerken waardeert.

Hetzelfde concept geldt voor NFT’s, waarbij de eigenaren van deze digitale activa waarvan het eigendomsbewijs is geverifieerd op de blockchain, de overtuiging hebben dat het actief zal toenemen of een onmetelijke waarde aan hun verzameling zal toevoegen.

Het uniek zijn, of het gebrek daaraan, vormt de kern van de waarde van een NFT die de digitale wereld opnieuw uitvindt.

Net als de kunstwereld zelf, spelen NFT’s in op het idee van een auteur of creatief genie die monumentale waarde aan een object geeft.

Er zijn talloze marktplaatsen waarop gebruikers NFT’s kunnen uitgeven of kopen.

Om dit te doen, moet je over het algemeen beschikken over een digitale portemonnee en digitale valuta om de token te kopen die je wilt.

Er zijn ook verschillende manieren om dergelijke tokens te kopen, hetzij via een directe verkoop of een veiling.

Het kopen van NFT’s gebeurt niet alleen op digitale platforms, maar ook in verschillende gerenommeerde veilinghuizen zoals Sotheby’s, die NFT’s kunnen verkopen, gekocht met crypto.

Hoe kan je NFT’s kopen en verkopen?

De meeste NFT-marktplaatsen werken op dezelfde manier als een veilinghuis. JE plaatst een bod en wacht af of je de winnaar bent van de NFT van uw keuze.

Sommige sites, zoals eBay, bieden “Koop nu”-opties, waar NFT’s voor een vaste prijs kunnen worden gekocht.

OpenSea.io, SuperRare, Foundation.app, Rarible en Mintable zijn voorbeelden van NFT-marktplaatsen.

Het is belangrijk op te merken dat elke marktplaats zijn eigen reeks vereisten voor crypto portefeuilles heeft.

Er is momenteel geen enkele portemonnee die op alle sites kan worden gebruikt. MetaMask is de meest gebruikte crypto-portemonnee, hoewel er ook Formatic, Torus, Coinbase Wallet en Portis zijn.

Het verhandelen van een NFT die je eerder hebt verworven en het verkopen van een NFT die je hebt gemint, zijn de twee manieren om NFT’s te verkopen.

Ten eerste zijn er kosten verbonden aan het verkopen van jouw NFT, net zoals er kosten verbonden zijn aan het minten van een NFT.

Dit dekt de door de markt bepaalde servicekosten voor de uiteindelijke verkoop.

Eerder verworven NFT’s kunnen net als elk ander actief op de secundaire markt worden doorverkocht.

Om dit te doen, moet je ervoor zorgen dat de betreffende NFT zich in jouw crypto-portemonnee bevindt en te koop staat op de door jou gewenste marktplaats.

Afhankelijk van de service kan je ofwel de “Koop nu”-prijs instellen of de veilingregels specificeren, zoals de minimumprijs om te verkopen.

In sommige situaties kunnen er royalty’s worden betaald telkens wanneer jouw NFT in de toekomst wordt verkocht.

Hoewel de waarde van jouw NFT in de loop van de tijd kan stijgen, kan de waarde van NFT’s op lange of zelfs korte termijn niet worden gegarandeerd.

Zijn er problemen met NFT’s?

Het is niet omdat er geen fysieke kluis is om NFT’s uit te te stelen, dat beveiliging geen probleem is.

Net als de crypto-industrie zelf, blijft de NFT-industrie een opkomende markt waarin ontwikkelaars de technologie nog continue verbeteren en gebruikers worden ingelicht over de gevaren.

In de tussentijd zullen er zeker wat hobbels op de weg zijn.

NFT’s zijn super populair geworden, zelfs terwijl de technologie nog steeds wordt verbeterd, wat een recept voor een ramp kan zijn als het in verkeerde handen valt.

Nieuwelingen in de cryptocurrency-industrie kunnen nog steeds moeite hebben om Bitcoin (BTC) of Ether (ETH) naar de juiste adressen te sturen.

Met de opkomst van NFT’s moeten ze nu leren over MetaMask-wallets en de verschillende blockchains waarop NFT’s kunnen worden gebouwd.

Het kan allemaal overweldigend zijn voor de nieuwe gebruiker en kan leiden tot fouten die niet ongedaan kunnen worden gemaakt in de gedecentraliseerde wereld waar er geen derde partij is om geld of producten terug te geven aan de rechtmatige eigenaar.

Ondertussen spelen er ook veiligheidsproblemen. Hoewel de onveranderlijke aard van de blockchain bedoeld is om fraude te voorkomen, heeft dat er niet voor gezorgd dat er geen oplichting plaatsvindt in de NFT-ruimte.

Slechte actoren vinden een manier om ontluikende markten te infiltreren, en NFT’s zijn geen uitzondering.

Toekomstblik

De NFT-markt heeft in een jaar tijd veel van zijn indrukwekkende groei gerealiseerd.

In 2020 waren de meeste populaire NFT-platforms er nog niet eens, terwijl het begin van 2021 een ongekende stijging van de activiteit en het handelsvolume kende.

Zelfs als deze trend zich in een langzamer tempo voortzet, zal de algehele populariteit van NFT’s (zoals cryptokunst) de komende jaren waarschijnlijk nog ongelooflijk toenemen.

Hoewel NFT’s moeilijk te waarderen kunnen zijn, spelen kenmerken zoals uniciteit, verhandelbaarheid, talent en of de oorspronkelijke artiest achter de verkoop zit allemaal mee in de prijs.

De volgende golf van de NFT-markt zou kunnen zien dat de tokens hun weg vinden naar weer een nieuwe rage die de cryptocurrency-markt stormenderhand heeft veroverd: gedecentraliseerde financiering (DeFi).

De NFT Blueprint van AllesOverCrypto

Wil je graag geld verdienen met NFT’s? Dan is het gratis e-boek ‘De NFT Blueprint‘ van AllesOverCrypto perfect voor jou!

De NFT Blueprint van AllesOverCryptoIn deze blueprint ontdek je alles over de wondere wereld van NFT’s:

  • Je leert wat NFT’s zijn, hoe ze werken en wat je ermee kan doen

  • Je leert hoe je meer geld kan verdienen met NFT’s

  • Je ontvangt de juiste informatie waarmee je direct een voorsprong hebt op andere mensen

  • Dankzij deze bleuprint leer jij succesvolle NFT projecten ontdekken

  • Je voorkomt de meest gemaakte fouten van mensen die geld willen verdienen met NFT’s

[button-red url=”https://www.geldverdienenopinternet.be/nft-blueprint” target=”_blank” position=”center”]Klaar voor actie? Via deze knop kan je de NFT Blueprint meteen downloaden[/button-red]

De NFT Blueprint is geschreven door de mannen van AllesOverCrypto. Zij houden voortdurend de crypto markt in de gaten en weten alles over de laatste nieuwe trends in digitale technologieën, zo ook NFT’s.

Ze willen graag dat Nederland en België vooroplopen in de revolutie van blockchain en alle toepassingen die hierop worden gebouwd.

Zo zijn al eerder cryptomunten als Bitcoin hierop gebouwd en is de Non-Fungible Token de volgende toepassing die hierop wordt gelanceerd.

Het team van AllesOverCrypto wil zoveel mogelijk Nederlanders en Belgen inspireren om aan de slag te gaan met blockchain, crypto en NFT’s.

Zij zitten sinds 2013 in de cryptomarkt en zien dat mensen vooral de fout ingaan wanneer ze blindelings ergens geld in leggen. Ze benadrukken daarom altijd:

Eerst leren, dan investeren!

Laat een reactie achter