De beste manieren om geld te verdienen met crypto in 2021

geld verdienen met cryptoWil jij geld verdienen met crypto? Heb je verhalen gehoord van mensen die heel veel geld hebben verdiend met Bitcoin?

Eind 2016 las ik dat sommige cryptocurrencies in slechts 12 maanden met 5000% waren gestegen.

Ik besloot snel wat onderzoek te doen.

Dit is wat ik vond:

100€ Bitcoins gekocht in 2010 zou vandaag ongeveer 100 miljoen € waard zijn!

Bitcoin was de eerste en is nog steeds de populairste, maar het is zeker niet de enige cryptomunt waarmee geld wordt verdiend.

In de afgelopen jaren zijn de koersen van de cryptocurrencies heel hard gestegen.

Op de website CoinTimeMachine kan je berekenen hoeveel je zou verdiend hebben als je in het verleden een bepaald bedrag zou hebben geïnvesteerd in een bepaalde cryptomunt.

Dergelijke stijgingen op relatief korte termijn vind je op de aandelenmarkt niet terug, waardoor veel investeerders hun pijlen (ook) op de cryptocurrencies gericht hebben.

Hoe had ik dit kunnen missen?! Het was tijd om er meer over te weten te komen!

Na een paar weken onderzoek had ik verschillende cryptocurrencies gekocht. De koers van de meeste cryptomunten ging snel omhoog, sommige zelfs aanzienlijk.

Ik besloot dat ik dit serieuzer moest nemen en mij echt moest inlezen hoe je geld kan verdienen met crypto.

Ik heb verschillende crypto cursussen en abonnementen gekocht en geïnvesteerd in cryptomunten op basis van hun aanbevelingen.

Al snel raakte ik er door geobsedeerd en wilde steeds meer te weten komen over de cryptowereld.

Is het óók voor jou mogelijk om geld te verdienen met crypto?

Op welke manieren kan je geld verdienen met crypto? Welke handelingen moet je daarvoor verrichten? En met welke risico’s moet je zoal rekening houden?

In dit artikel ga ik je een passend antwoord geven op deze vragen op basis van mijn eigen ervaringen!

Na het lezen van dit artikel kun je voor jezelf direct de juiste keuze maken: ga je wel of niet in crypto investeren?

Ongeacht waar je voor kiest, bestaat er geen ‘goed’ of ‘fout’. Uiteindelijk draait de keuze namelijk volledig om jouw persoonlijke voorkeuren.

Met dit artikel geef ik jou in ieder geval alle informatie om tot de juiste keuze te kunnen komen.

Als je nog niet zo bekend bent met Bitcoin en cryptocurrency, lees dan eerst: Wat is Bitcoin, hoe werkt het, hoe is het ontstaan en hoe kan je erin investeren?

Manieren om geld te verdienen met crypto

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met crypto. Ze zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

  1. Investeren in cryptomunten
  2. Handelen in cryptomunten
  3. Staking van cryptomunten
  4. Minen van cryptomunten

1) Investeren in crypto

Heb je op dit moment oren naar het investeren in crypto? Dan is het allereerst van belang dat je een keuze gaat maken tussen twee verschillende strategieën.

De eerste strategie is de zogeheten short-strategie, waarbij je je richt op explosieve stijgingen van bepaalde cryptocurrencies.

Uiteraard wil je deze stijgingen vóór zijn, zodat je de crypto nog tegen een lage koers kunt kopen.

Nadat de crypto een (flinke) stijging doorgemaakt heeft, kun je de crypto vervolgens voor een hogere koers verkopen.

Het verschil tussen de inkoop- en verkoopkoers is uiteindelijk jouw winst.

Met deze strategie kun je veel geld verdienen, maar je loopt ondertussen ook veel risico. Dat risico komt puur doordat de markt volatiel is. Al de kleinste berichtgeving kan voor een flinke stijging of daling van de koers van een crypto zorgen.

Daarnaast kun je ook voor de HODL strategie gaan. De afkorting HODL staat in dit geval voor ‘Hold On for Dear Life’.

Tegelijkertijd is het echter ook uitgegroeid tot een soort van verspreking in de crypto wereld, aangezien het woord erg lijkt op het woord ‘Hold’. Dat woord geeft aan dat je iets blijft houden. De afkorting HODL is dus eigenlijk tweeledig.

Hoe dan ook: de afkorting HODL geeft aan dat je de crypto voor de lange termijn gaat behouden.

Dit doe je niet omdat je wilt profiteren van een explosieve koersstijging op de korte termijn, maar juist omdat je in de crypto gelooft op de lange termijn.

Als je de crypto voor bijvoorbeeld 10 of 20 jaar vast weet te houden, weet je mogelijk over 10 of 20 jaar een flinke financiële klapper te maken.

Dit is een langetermijnstrategie waarbij je cryptomunten koopt en dan lange tijd bijhoudt.

Cryptomunten zijn over het algemeen goed geschikt voor een buy-and-hold-strategie. Ze zijn extreem volatiel op korte termijn, maar hebben een enorm groeipotentieel op lange termijn.

Deze strategie om geld te verdienen met crypto vereist dat je cryptomunten vindt waarvan je overtuigd bent dat ze op lange termijn in waarde gaan stijgen.

Van cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum wordt in het algemeen verwacht dat ze op lange termijn nog gaan stijgen in prijs en kunnen in dit opzicht als een veilige investering worden beschouwd.

Wat nu de beste strategie is?

Dat hangt volledig van jouw eigen voorkeuren af.

Zoals hierboven al gesteld: op het gebied van cryptostrategieën bestaat geen ‘goed’ of ‘fout’. Je moet vooral doen waar jij je goed bij voelt én je moet goed alle risico’s in de gaten blijven houden.

Uiteraard vind je daarover ook meer informatie in dit artikel!

2) Handelen in crypto

handelen in cryptoGaat jouw voorkeur uit naar de short-strategie? Of heb jij toch liever de HODL strategie?

Ongeacht waar je voor kiest, krijg je te maken met het in- en verkopen van crypto.

Door de jaren heen is dit gehele proces gelukkig een stuk makkelijker geworden, waardoor je nu binnen een handomdraai al digitale munten aan kan schaffen.

Wat je hiervoor nodig hebt? Nou, je hebt hier in eerste instantie een broker voor nodig.

Een broker is een bedrijf/instantie/platform waarbij je jouw euro’s om kan zetten in digitale munteenheden. Dit doe je door de euro’s naar de broker over te maken, waarna deze euro’s direct in jouw persoonlijke account tot je beschikking komen.

Vervolgens kun je met deze euro’s bepaalde crypto kopen, waarbij uiteraard de huidige koers van doorslaggevend belang is.

Je hebt dan ook goede informatie nodig. Zonder de juiste informatie kun je simpelweg niet de juiste keuzes maken.

Maar, hoe kom je nou aan deze informatie?

Daar zijn verschillende mogelijkheden voor: je kan zogeheten goeroes volgen of je kan een training volgen.

Op het internet zijn meerdere goeroes te vinden die graag tips met jou delen. Als je deze tips op een succesvolle wijze op weet te volgen, kan je mogelijks succesvol traden met de crypto.

Ik raad je aan om je niet op glad ijs te begeven en ervoor te zorgen dat je de basis van crypto en crypto trading goed onder knie hebt vooraleer je gaat investeren in crypto.

Het is best om eerst te leren en dan pas je centen te investeren.

De beste crypto cursus die ik ken, is de Crypto Masterclass van de mannen van AllesOverCrypto. Ik heb een uitgebreide review geschreven over hun cursus.

Crypto Masterclass review

Ze geven ook een zeer interessante gratis online Bitcoin training die jou in ongeveer 2u al de nodige kennis geeft om je op de crypto markt te begeven:

[button-red url=”https://www.geldverdienenopinternet.be/cryptomasterclass” target=”_blank” position=”center”]Meld je nu meteen aan voor de gratis online Bitcoin training[/button-red]

Eens je een account hebt bij een crypto broker, kan je gaan handelen in cryptomunten. Je hebt enkel nog een crypto trading strategie nodig.

Een succesvolle crypto trading strategie zorgt ervoor dat je niet afhankelijk bent van geluk of pech, maar dat je een meer doordachte aanpak toepast om geld te verdienen met crypto.

De meeste mensen hebben geen crypto trading strategie die ze van tevoren hebben bedacht, opgeschreven en vervolgens tot op de letter volgen.

Dat is de grootste fout van allemaal.

Voordat ik je mijn crypto trading strategie uit de doeken doe, wil ik je eerst wijzen op een paar andere veelvoorkomende fouten die je koste wat kost moet proberen te vermijden:

Fout 1: Investeren in iets dat je niet echt begrijpt of in gelooft

Een eerste veel gemaakte fout is investeren in iets dat je niet echt begrijpt of waar je op lange termijn niet in gelooft.

Daardoor kom je te gemakkelijk in de verleiding om te verkopen als de prijs op korte termijn begint te dalen.

Om deze fout tegen te gaan, raad ik beginners aan om eerst te handelen in de bekendste munten die de grootste marktkapitalisatie hebben.

De website CoinMarketCap geeft je hier een rangschikking van:

Coin Market Cap overzicht

Focus je in het begin op de 10 grootste cryptomunten terwijl je jouw crypto strategie ontwikkelt.

Bitcoin, Ethereum, Cardano, Binance Coin, Tether, XRP, Solana, Polkadot, Dogecoin en USD Coin zijn allemaal cryptomunten die al een lange tijd bestaan, waar veel informatie over te vinden is en waar veel geld mee valt te verdienen met crypto trading.

Fout 2: Denken dat je te laat bent

Je denkt dat je de boot hebt gemist voor de succesvolste cryptocurrencies waarvan de prijs al veel is gestegen – denk aan Bitcoin en Ethereum – en dus investeer je in minder gevestigde, kleinere en meer speculatieve cryptomunten, alleen omdat de prijs veel goedkoper is dan die van Bitcoin en je er dus meer geld mee hoopt te verdienen.

Maar ik kan je gerust stellen: het is zeker nog niet te laat om in te stappen en geld te verdienen met de bekende cryptomunten.

Ik ben er van overtuigd dat ze nog verder zullen stijgen.

Daarnaast kan je veel geld verdienen door in te stappen net nadat een cryptomunt een grote neerwaartse correctie heeft gemaakt en terug begint te stijgen.

Als je kijkt naar de koers van Bitcoin bijvoorbeeld, zijn er meerdere momenten waar de koers op korte termijn aanzienlijk zakt (10% of meer) en daarna terug sterk stijgt.

Als je van deze bewegingen gebruik kan maken, kan je veel geld verdienen met crypto.

Fout 3: Proberen daytraden zonder de juiste kennis

Je probeert te daytraden en te profiteren van kortetermijnbewegingen op de markt, zowel omhoog als omlaag, zonder de juiste crypto trading strategie.

Hoewel crypto daytraden ongetwijfeld winstgevend kan zijn voor iemand die weet wat hij doet, is dit absoluut dodelijk voor beginners die geen goed risicobeheer toepassen en een strategie hebben zonder de juiste risico versus opbrengst verhouding.

Iedereen die dit niet heeft, verliest geld door de volatiliteit van de cryptomunten.

Crypto Trading strategie

Er zijn veel verschillende crypto trading strategieën die je kan gebruiken.

Fundamentele analyse focust op de lange termijn trend van een cryptomunt. Hierbij onderzoek je het potentieel van een cryptomunt op de langere termijn door te kijken naar het team achter de cryptomunt, het probleem dat het oplost en meer van dat soort zaken.

Als je op basis van je fundamentele analyse echt gelooft in een bepaalde cryptomunt kan je erin investeren in de hoop dat de koers op de lange termijn veel zal stijgen en je dus veel geld zal verdienen met die cryptomunt.

Fundamentele analyse is vooral als je op lange termijn wil investeren in een cryptomunt.

Als je eerder op kortere termijn wil handelen in cryptomunten, gebruik je beter technische analyse.

Technische analyse probeert de koerswijzigingen op korte termijn te voorspellen door allerlei patronen en indicatoren.

Voor mensen die beginnen met crypto trading, kan technische analyse overweldigend zijn.

Dus wat te doen? Het antwoord is: houd het simpel.

Wat doe je in een stijgende markt?

Mijn advies is om zo min mogelijk te doen en de markt het werk te laten doen, zeker in een bullmarkt waar de koersen omhoog gaan.

Ik pleit niet voor een buy and hold strategie waar je voor de lange termijn investeert en er verder niet echt naar omkijkt.

Ik raad aan om te kopen tijdens de dips en verkoop 20-50% van jouw winst als de koers weer omhoog gaat, maar houd de rest vast voor als de grote stap omhoog komt.

Als je de grafiek van Bitcoin van de laatste jaren bekijkt, waren er lange periodes dat de koers duidelijk in een bullmarkt zat en het toch vaak voorkwam dat de koers voor een deel terugviel. Dat zijn de momenten om te kopen.

Je kan dit toepassen op Bitcoin, maar ook op andere cryptomunten. Zo kan je veel geld verdienen met crypto.

Het enige voorbehoud, en het is een heel belangrijk voorbehoud, is dat je in een bullmarkt moet zitten. Als de koers stopt met stijgen, moet je de volgende crypto trading strategie gebruiken.

Wat doe je bij een zijwaartse of licht dalende trend?

Tbd.

Is crypto Trading moeilijk?

Als je sommige goeroes mag geloven, kun je met crypto slapend rijk worden. In een heel zeldzaam geval is daar inderdaad sprake van, maar je loopt tegelijkertijd ook de nodige risico’s.

Mede daardoor wil ik meegeven dat het niet evident is om op de juiste manier in de crypto te traden.

Je moet echt het nodige onderzoek verrichten, je moet op het juiste moment inkopen en je moet op het juiste moment verkopen.

Doordat de markt nog zeer volatiel is, kan het lastig zijn om te bepalen wat het juiste moment is om in te kopen of te verkopen.

Wat ik in dit geval met het woord ‘volatiel’ bedoel?

Wel, dat de markt eigenlijk nog niet volwassen is. De meest kleine berichtgeving kan al voor een explosieve koerswijziging zorgen, terwijl daar in de basis niet al te veel reden voor is.

Dit brengt veel risico’s met zich mee, maar levert ook veel kansen op.

Moraal van het verhaal: je kunt veel geld verdienen met het handelen in crypto, maar het is geen zekerheid. Je moet overweg kunnen met het risico dat je loopt. Als je weet waar je mee bezig bent, kan de crypto markt heel lucratief zijn.

Via onderstaande gratis online training kan je al de nodige kennis bekomen. Meld je vandaag nog aan en begin morgen te handelen in crypto:

[button-red url=”https://www.geldverdienenopinternet.be/cryptomasterclass” target=”_blank” position=”center”]Meld je nu meteen aan voor de gratis online Bitcoin training[/button-red]

3) Staking van crypto

Wil je graag op een andere manier geld gaan verdienen met crypto? Wil je dit graag op een zo veilig mogelijke manier doen? Hoef je hierbij ook niet per se duizenden euro’s per maand te verdienen?

Dan is het interessant om je bezig te houden met het staken van crypto.

Bij het staken van crypto zorg je ervoor dat je een bepaalde crypto voor langere tijd in jouw wallet houdt.

Doordat je deze crypto langere tijd in jouw wallet houdt, kan het volume van de crypto beter gereguleerd worden. Daarnaast wordt ook hierdoor het blockchainnetwerk ondersteund; dit is eigenlijk het netwerk waar onder meer de Bitcoin en altcoins op gebaseerd zijn.

Met het oog op de continuïteit van de digitale munteenheden is het absoluut wenselijk dat veel mensen zich bezig houden met staking van crypto.

Maar, wat levert dit jou op?

Wel, je krijgt hier een bepaalde beloning voor. Wat deze beloning is, is afhankelijk van meerdere factoren.

Zo kan je een keuze maken tussen meerdere partijen die hierbij faciliteren en speelt ook de hoeveelheid cryptomunten een belangrijke rol.

Des te meer cryptomunten je in jouw wallet houdt, des te meer geld je hiermee weet te verdienen.

Is dit nou dé manier om passief veel inkomen op te bouwen?

Je kunt zeker passief inkomen opbouwen, maar het gaat hierbij niet om duizenden euro’s. Nee, je moet rekening houden met een relatief lage opbrengst.

Voordat je met staking van crypto aan de slag gaat, is het sowieso van belang om je heel goed in te lezen. Als je niet voor 110% weet waar je mee bezig bent, is dit een manier om veel geld kwijt te raken.

4) Master node (mining)

Door de jaren heen zijn meerdere verdienmodellen in de cryptowereld ontstaan. Eén van de eerste verdienmodellen was het minen van de cryptomunten; hierbij voert een computer taken uit, waar jij vervolgens een bepaalde opbrengst voor krijgt.

In eerste instantie waren deze taken noodzakelijk, aangezien dit dé manier was om bijvoorbeeld Bitcoins te creëren.

Als je bijvoorbeeld 10 jaar geleden Bitcoins ging minen, kreeg je daar een leuke beloning voor.

Deze beloning kreeg je niet in de vorm van euro’s, maar in de vorm van Bitcoins.

Als je die Bitcoins tot op de dag van vandaag gehouden zou hebben, zou je mogelijk nu miljonair zijn geweest.

Is het minen van cryptomunten nu nog steeds populair?

Ja, het is nog steeds populair, maar het is niet meer populair voor de kleine jongens. In de afgelopen jaren zijn namelijk meerdere bedrijven opgestaan die zich op grootschalige wijze met minen bezighouden.

Juist door deze grootschaligheid zijn deze bedrijven in staat om op een snelle en voordelige wijze te minen, terwijl deze bedrijven ook de beschikking over de juiste apparatuur hebben.

Wil je vanuit jouw huis gaan minen?

Dan heb je daar twee zaken voor nodig: een super krachtige computer én een flinke portemonnee.

Bij het minen verbruikt jouw computer namelijk onwijs veel stroom, waardoor de stroomrekening vrij hoog uit gaat vallen.

Met dat in het achterhoofd houdende is dit geen ideale manier om geld te verdienen met crypto. Toch kan het nooit kwaad om dit verdienmodel eens voor jezelf nader te bekijken.

Conclusie over geld verdienen met crypto

Zo, je hebt hierboven kennis kunnen maken met enkele verdienmodellen in de wereld van crypto. Bij sommige verdienmodellen loop je meer risico dan bij andere.

De beloning is er dan ook naar.in veel gevallen is daar de beloning dan ook naar. Des te meer risico je durft te nemen, des te meer geld je kunt verdienen.

Uiteraard loop je ondertussen ook het risico dat je het complete bedrag kwijt kunt raken.

Dat is eigenlijk de moraal van dit gehele verhaal. Alleen als je weet waar je mee bezig bent, is het mogelijk om veel geld te verdienen met crypto.

Doe je maar wat en weet je eigenlijk niet precies waar je mee bezig bent? Dan is het goed mogelijk dat je jouw complete inleg kwijt gaat raken.

Als je je op deze manier met crypto bezig gaat houden, kun je eigenlijk beter naar het casino gaan.

Ben je echter bereid om veel nieuwe dingen te leren? Wil je je graag verdiepen in de wereld van crypto? En ben je bereid om in eerste instantie veel input te leveren?

Dan is het wél interessant om geld te verdienen met crypto. In deze digitale wereld ligt het geld voor het oprapen, maar je moet absoluut weten waar je mee bezig bent.

Kan ik jou op dit vlak dan ook nog een algemene tip geven? Ja, dat kan ik zeker.

Deze tip luidt als volgt: lees je eerst héél goed in of volg een online cursus, voordat je geld in crypto gaat investeren.

Alleen als je echt begrijpt waar een cryptomunt voor staat, wat de blockchaintechnologie precies inhoudt én wat alle termen betekenen, kun je geld verdienen met crypto.

De aanloopperiode is daardoor ook relatief lang. Het is niet per definitie mogelijk om binnen één dag veel geld verdienen met crypto, maar je kunt wél op de lange termijn veel geld verdienen.

Wil je graag wel binnen één dag veel geld verdienen met het handelen in crypto? Dat is mogelijk, maar je moet dan ook rekening houden met forse risico’s.

Uiteindelijk is het voor jou zaak om een complete risico-baten analyse te maken. Op basis van deze analyse kun je vervolgens het juiste verdienmodel in de wereld van crypto selecteren. Veel succes!

Laat een reactie achter