Hoe kan je geld verdienen met TikTok: de 7 beste manieren [2023]

geld verdienen met TikTokHeb je er ooit over gefantaseerd dat je geld krijgt om de hele dag met filmpjes op je telefoon bezig te zijn?

Dat is precies wat er gebeurt als je erachter komt hoe je geld kan verdienen met TikTok.

Er zijn tegenwoordig massa’s influencers die tienduizenden euro’s per maand verdienen via hun TikTok-accounts.

Je komt ze elke dag tegen op de verschillende social media platformen.

TikTok is in korte tijd uitgegroeid tot een super populair platform, zeker bij jongeren.

TikTok is ongelooflijk snel gegroeid sinds zijn debuut in 2016. In 2022 heeft het de kaap van 3 miljoen gebruikers gehaald.

En waar veel mensen zijn, kan je online geld verdienen.

Hoewel het niet zo vanzelfsprekend is om inkomsten te genereren met je TikTok-account, is het absoluut haalbaar als je de toewijding, strategie en bereidheid hebt om te leren hoe het moet.

In dit artikel gaan we kijken naar 7 manieren om geld te verdienen op TikTok.

Laten we erin vliegen!

7 manieren om te beginnen met geld verdienen met TikTok

Er zijn tal van mogelijkheden om geld te verdienen met TikTok. Laten we eens kijken naar enkele van de beste TikTok-strategieën voor het genereren van inkomsten met je favoriete app.

1) Word een TikTok-influencer

Je kent het gezegde: “Bouw het en ze zullen komen.” Dit concept geldt ook voor TikTok.

Als je een account opbouwt met een loyale en betrokken aanhang, kun je influencer-partnerschappen scoren met merken over de hele wereld die contact willen maken met jouw publiek.

Bij zo’n samenwerking zal een merk je vragen om hun producten of diensten te promoten in je TikTok-video’s.

De meest voorkomende vorm van betaling is geld of gratis spullen van het bedrijf.

De top 10 populairste TikTokers ter wereld hebben miljoenen volgers.

Charli D’Amelio, de populairste TikTokker, is bijvoorbeeld een influencer voor P&G, een van de grootste merken.

Hoewel sommige mensen denken dat je miljoenen volgers zoals Charli nodig hebt om een influencer te worden, is dat niet het geval.

Veel merken werken het liefst met micro-influencers of influencers met een kleiner aantal volgers.

De definitie van een micro-influencer kan verschillen, afhankelijk van met wie je praat en de grootte van de markt waarop je je richt, maar het is over het algemeen tussen de 5.000 en 50.000 volgers.

Sophia Meijer Viral AcademyZo is Sophia Meijer bijvoorbeeld een succesvolle Nederlandse TikTokker.

Ze heeft geen miljoenen volgers, maar is toch in die mate succesvol met TikTok dat ze er een cursus over heeft gemaakt om beginnende TikTokkers te leren hoe ze geld kunnen verdienen met TikTok.

De cursus heet de Viral Academy en is echt de moeite als je stap voor stap wil leren hoe je geld verdient met TikTok en je wil omringen met andere beginnende TikTokkers die hetzelfde nastreven.

Ontdek mijn ervaringen met de Viral Academy in mijn uitgebreide Viral Academy review.

Om een succesvolle influencer te worden, is het een goed idee om een niche of een specifiek thema of onderwerp voor je account en berichten te hebben.

Op deze manier kunnen bedrijen duidelijk identificeren of jouw TikTok-account een goede match is voor de producten en services die ze willen dat jij helpt promoten.

2) TikTok-accounts laten groeien en verkopen

Veel bedrijven willen graag aanwezig zijn op TikTok, maar hebben niet de tijd of middelen om een ​​account aan te maken en te laten groeien.

Waarom bied je die bedrijven geen oplossing als je goed bent in het uitbouwen van nieuwe TikTok kanalen?

Je kan veel geld verdienen door TikTok-accounts op te starten, te laten groeien en dan te verkopen.

Je komt tegenwoordig meer en meer mensen tegen die social media accounts opbouwen om ze te verkopen tegen een mooie prijs.

Om TikTok-accounts succesvol te verkopen, heb je meer nodig dan alleen een aantrekkelijk aanbod aan video’s op je account.

Je hebt ook een specifieke focus en toegewijde volgers nodig.

Thema- of ‘niche’-accounts zijn gemakkelijker te verkopen omdat de koper na de aankoop dezelfde soort inhoud kan blijven maken om volgers te behouden.

Als je bijvoorbeeld een account verkoopt met korte video’s over make-up, kan het merk waaraan je verkoopt in de toekomst hetzelfde type video’s blijven plaatsen.

Persoonlijke accounts zijn veel moeilijker te verkopen omdat volgers zich aangetrokken kunnen voelen tot de persoon in plaats van tot de stijl van de inhoud.

Wanneer je TikTok-accounts koopt en verkoopt, moet je een sterke strategie ontwikkelen voor de inhoud van je video’s, regelmatig met volgers in contact komen en kopers advies geven over hoe ze meer betrokkenheid kunnen krijgen bij hun nieuw gekochte account.

3) Publiceer gesponsorde berichten

Een andere manier om geld te verdienen met je TikTok-account is door middel van gesponsorde inhoud.

Dit is wanneer merken jou benaderen (of jij hen benadert) om hun aanbod in je video te laten zien. In ruil daarvoor betalen ze jou een vergoeding om jouw service te compenseren.

Je kan beginnen door met kleinere merken te werken om jouw portfolio op te bouwen.

Neem contact op met lokale bedrijven in jouw regio om te zien of ze geïnteresseerd zijn om op TikTok te worden vermeld.

Het is misschien een goed idee om in het begin een minimumbedrag in rekening te brengen en vervolgens op te werken zodra je erkenning begint te krijgen als TikTok influencer.

Maar als je liever een hoog tarief vraagt en merken naar je toe laat komen, overweeg dan om lid te worden van de TikTok Creator Marketplace.

Voor degenen die de TikTok Creator Marketplace niet kennen, het is een samenwerkingsplatform waar merken TikTokers kunnen vinden om mee samen te werken en marketingcampagnes uit te voeren.

Je moet echter meer dan 100.000 volgers hebben, minimaal 18 jaar oud zijn en meer dan 100.000 video-likes hebben ontvangen in de afgelopen 28 dagen om je aan te melden.

Als je een nieuwe maker bent, kan je je het beste concentreren op het maken van creatieve TikTok-video’s die je kan delen met merken om wat sponsoring te krijgen.

4) Verkoop je eigen producten

Als bekende TikTokers bepaalde producten aanraden in hun video’s, gaan hun volgers deze producten ook kopen op e-commercesites of in lokale winkels.

TikTokers krijgen hier dan een vergoeding voor van de merken die ze promoten.

In Augustus 2021 kondigden TikTok en Shopify echter de lancering aan van TikTok Shopping.

TikTok Shopping is een nieuwe functie die voortvloeit uit de samenwerking van TikTok met Shopify. Het is ontworpen om TikTokers met een Shopify winkel te helpen hun producten via de app te promoten.

Deze samenwerking zorgt er voor dat TikTokers hun eigen producten binnen het TikTok platform kunnen promoten en verkopen.

Met TikTok Shopping kunnen makers een winkeltabblad toevoegen aan hun TikTok-profielen.

Het tabblad haalt producten uit hun Shopify e-commerce winkel, zodat volgers door producten kunnen bladeren zonder de app te verlaten en gemakkelijk naar de online winkels van de makers kunnen navigeren om af te rekenen.

Volgers die op een productlink klikken, worden omgeleid naar de Shopify winkel van de handelaar om de producten aan te kopen.

Hoewel het geen directe manier is om geld te verdienen op TikTok, verdienn je er nog steeds geld mee door via jouw e-commerce winkel producten te verkopen aan jouw volgers.

Pro-tip: als je niet veel volgers op TikTok hebt, kan je jouw producten onder de aandacht brengen door unieke TikTok-video’s te maken.

Als je bijvoorbeeld een bedrijf hebt dat voedingsproducten verkoopt, kan je receptvideo’s van 30 seconden maken en deze op TikTok delen.

Wees creatief!

5) Zamel donaties in

TikTok heeft eigen munten. Als je in aanmerking komt om een livestream te houden, kan je deze munten verzamelen van je meest toegewijde en aanbiddende volgers.

Deze munten kan je dan eventueel inwisselen voor geld.

Het werkt zo: jouw fans kopen munten. Tijdens jouw live stream, kunnen die fans jou munten sturen of die munten gebruiken om cadeaus voor je te kopen.

Je kan vervolgens munten en geschenken omzetten in diamanten en vervolgens diamanten omzetten in contant geld met PayPal.

Best cool, toch?

Het enige addertje onder het gras is dat livestreaming niet voor iedereen toegankelijk is.

TikTok selecteert handmatig gebruikers voor livestreaming, dus je moet een solide account hebben voordat je met deze optie geld kan verdienen met TikTok.

De Chinese versie van TikTok, Douyin, heeft een vergelijkbare functie: tijdens een livestream kunnen TikTokers een ‘winkelwagentje’ aanbieden, zodat ze tijdens de stream direct hun producten en diensten kunnen verkopen.

Sommige mensen voorspellen dat deze functie uiteindelijk naar TikTok zal komen – wat weer een geweldige manier zou zijn om geld te verdienen op TikTok.

6) Word een TikTok consultant

TikTok is een van de moeilijkere platforms voor veel bedrijven om onder de knie te krijgen. Door het unieke karakter van het kanaal veranderen trends meestal heel snel.

Iedereen kan van de ene op de andere dag een virale sensatie worden, maar het kan ook gemakkelijk gebeuren dat je een deel van je volgers ineens verliest.

Daarom is er veel vraag naar TikTok consultants.

TikTok consultants zijn specialisten die merken inhuren om hen te helpen hun aanwezigheid op te bouwen en meer verkeer naar hun TikTok-accounts te krijgen.

Als je weet hoe je populaire TikTok video’s maakt, kan je tegen betaling anderen leren hetzelfde te doen.

Het is een geweldige manier om geld te verdienen met je vaardigheden en ook om zakelijke relaties op te bouwen.

Om als TikTok consultant te slagen, moet je aantonen dat je duizenden of zelfs miljoenen views op video’s kan krijgen.

Je moet ook weten hoe je verschillende functies van de app voor het delen van video’s kan gebruiken.

Als je veel succes hebt op TikTok, zou dit geen probleem voor je mogen zijn.

7) Start een TikTok Talent Management agentschap

Heb jij ervaring met talentmanagement, social media marketing of video productie?

Dan zou je een bedrijf kunnen creëren dat accounts voor beroemde TikTokkers beheert.

Als je erover nadenkt, is het vergelijkbaar met acteurs die hun eigen talentmanagers hebben.

Dit is een bijzonder nuttige service voor mensen die van de ene op de andere dag viraal zijn gegaan.

Ze maken een geweldige video, worden ’s ochtends wakker en BAM! Ze hebben meer volgers dan ooit, maar ze hebben geen idee hoe ze de vaart erin kunnen houden.

Daar kom je als talentmanager binnen. Je kan influencers helpen om:

 • Partnerschappen te vinden met merken die passen bij hun imago en interesses van hun volgers.
 • Namens hen deals en overeenkomsten te onderhandelen.
 • Hen te adviseren over een contentstrategie om hun exposure en de betrokkenheid van hun volgers te maximaliseren.
 • Nieuwe en interessante manieren te bedenken om geld te verdienen (voor jullie allebei!).

Hoeveel geld kan je verdienen met TikTok?

Hoewel je geen miljoenen volgers hoeft te hebben om geld te verdienen met TikTok, moet je wel een  voldoende grote en geïnteresseerde aanhang hebben.

Bij influencer marketing hangt de hoeveelheid geld die je kan verdienen over het algemeen af van het aantal volgers dat je hebt op jouw social media kanaal.

Het is geen geheim dat hele bekende accounts duizenden tot tienduizenden euro’s door één enkele post kunnen opleveren.

Er bestaan tools die kunnen schatten hoeveel geld je zou kunnen verdienen op basis van je accountstatistieken.

TikTok Money Calculator van Influencer Marketing Hub is een goede.

Houd er rekening mee dat jouw inkomsten zullen verschillen, afhankelijk van de marketing strategie die je gebruikt om geld te verdienen met TikTok en hoe jij die strategie tot leven brengt.

Hoeveel volgers heb je nodig?

Technisch gezien zou je met slechts 1.000 volgers geld kunnen gaan verdienen op TikTok.

Je moet echter bedrijven vinden die jouw video’s willen sponsoren.

Een andere manier is om in live video’s met je publiek te communiceren, zodat je geliefd wordt bij fans en cadeaus verdient.

TikTok stelt gebruikers in staat hun favoriete makers te ondersteunen door geschenken in verschillende vormen en hoeveelheden te sturen.

Zodra je een cadeau ontvangt, wordt deze omgezet in een diamant op je TikTok-profiel.

Nadat je genoeg diamanten hebt verdiend, kan je ze inwisselen voor contant geld en het geld opnemen via PayPal of een andere ondersteunde betalingsdienst.

Naast deze twee opties kan je een aanvraag indienen om lid te worden van het TikTok Creator Fund.

Dit is een programma dat TikTok gebruikt om influencers te belonen die regelmatig kwaliteitsinhoud publiceren en waarde creëren voor hun publiek.

Dit zijn de vereisten om toe te mogen treden tot de TikTok Creator Fund:

 • Jouw TikTok-account heeft minimaal 10.000 volgers.
 • Je hebt de afgelopen 30 dagen ten minste 100.000 videoweergaven gegenereerd.
 • Je bent minimaal 18 jaar.

Deze optie is het meest geschikt voor videomakers die de afgelopen maanden een behoorlijke aanhang hebben weten op te bouwen.

Samenvatting: hoe kan je geld verdienen met TikTok?

Het is niet moeilijk of complex om te leren hoe je geld kan verdienen op TikTok.

Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat je geweldige video’s moet maken waar mensen van houden, en dat je hard moet werken om je groep volgers voortdurend te laten groeien.

Als je het met de juiste mentaliteit benadert en bereid bent om gaandeweg te leren en goed op te letten wat werkt en wat niet, verdien je geld voordat je het weet.

Om samen te vatten, hier zijn 7 manieren om geld te verdienen met TikTok:

 1. Word een TikTok-influencer
 2. TikTok-accounts laten groeien en verkopen
 3. Gesponsorde berichten publiceren
 4. Je eigen producten verkopen
 5. Donaties inzamelen
 6. Word een TikTok-consultant
 7. Start een TikTok Talent Management agentschap

Stappenplan om geld te verdienen met TikTok

De beste manier om zelf ook geld te gaan verdienen met TikTok is om elke stap duidelijk uitgelegd te krijgen van iemand die zelf al succesvol is met TikTok.

Viral Academy Sophia MeijerZoals eerder in dit artikel vermeld, is Sophia Meijer zo iemand.

Zij heeft de Viral Academy cursus gemaakt om beginnende TikTokkers ook succesvol te maken.

Het is de meest complete online cursus over het effectief groeien en het winstgevend maken van een TikTok account in Nederland en België.

In deze cursus leer je hoe je een TikTok-kanaal maakt, laat groeien, merkbekendheid opbouwt en inkomsten genereert.

Voor dit unieke verdienmodel heb je geen technische vaardigheden of ervaring nodig. In de Viral Academy ontdek je alles wat je nodig hebt om succesvol te worden.

Ontdek mijn ervaringen met de Viral Academy in mijn uitgebreide Viral Academy review.

Andere manieren om online geld te verdienen

Ben je toch niet zeker of geld verdienen met TikTok iets voor jou is?

Geen probleem! Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende manieren om online geld te verdienen.

Het komt erop aan om de manier te vinden die het beste bij jou past.

Ik heb hier op mijn website een uitgebreid artikel over geschreven: verschillende manieren om online geld te verdienen.

Daarnaast kan ik je ook de Money Mastermind van Jelline Brands aanraden. In dit online programma worden al de populairste online verdienmodellen door experts uit de doeken gedaan zodat jij kan ontdekken wat het beste bij jou past en er meteen invliegen met hun blueprint.

Zie ook mijn Money Mastermind review.

Laat een reactie achter