Bitcoin kopen: ontdek waar en hoe je veilig je eerste bitcoins kan kopen

Bitcoin kopenDe opkomst van cryptocurrencies, waarbij de Bitcoin veruit het bekendste voorbeeld is, kan je niet zijn ontgaan.

Steeds lees je weer over een nieuwe piek die is bereikt.

Het moge duidelijk zijn dat de Bitcoin de afgelopen jaren enorm in de lift heeft gezeten en het einde lijkt ook nog lang niet in zicht.

Daarom zijn er steeds meer mensen die zich gaan verdiepen in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Zij hopen dan veel geld te verdienen door middel van handelen en/of beleggen.

Velen van hen storten zich er meteen op zonder zich eerst even een beetje in te lezen. Zo zullen er veel mensen zijn die geen idee hebben hoe ze Bitcoin kunnen kopen.

In dit artikel ga ik jou uitgebreid vertellen wat Bitcoin is en hoe je op een veilige manier je eerste bitcoins kan kopen!

In het begin heb ik zelf lang getwijfeld vooraleer ik mijn eerste Bitcoin en andere cryptomunten kocht.

Het was me niet meteen duidelijk wat cryptomunten juist zijn en hoe ze werken. De koers van cryptomunten kan ook sterk op en neer gaan waardoor je het risico loopt om een aardige som geld te verliezen als de koers ineens naar beneden duikt.

Aan de andere kant betekent deze volatiliteit van de koersen van cryptomunten natuurlijk ook dat je veel geld kan verdienen op korte tijd door een enorme koersstijging, soms van wel 10 à 20 procent in één dag.

Ze zeggen dat niets zo veranderlijk is als het weer, maar Bitcoin en andere cryptocurrencies komen toch wel in de buurt.

Toch heb ik uiteindelijk besloten om te beginnen met het handelen in cryptocurrencies. Dit mede omdat ik al enige ervaring had met het handelen in aandelen.

Daarnaast las ik ook steeds meer verhalen van mensen die succesvol waren en veel geld verdienden met onder andere Bitcoin. Daarom begon het steeds sterker te kriebelen om er ook mee te beginnen.

Ik heb er wel eerst een goede crypto cursus gevolgd om er zeker van te zijn dat ik met kennis van zaken in cryptomunten ging investeren.

De Crypto Masterclass van Derek Westra en Patrick Suiker is in mijn ogen de beste crypto cursus van Nederland en België.

Crypto Masterclass review

Het zijn echte crypto experts die al heel lang actief zijn in de crypto wereld en hun crypto cursus is heel goed opgebouwd. Alles wordt heel duidelijk uitgelegd en je leert enorm veel. Bekijk ook mijn uitgebreide review van de Crypto Masterclass.

Bekijk zeker eens hun gratis webinar. Zo leer je Derek en Patrick kennen en ze geven je heel veel leerrijke informatie over de cryptowereld. Ook doen ze in het gratis webinar voor hoe je op een veilige manier je eerste bitcoins kan kopen.

>> Meld je nu meteen aan voor de gratis online Bitcoin training <<

Inmiddels ben ik al jaren actief in het handelen van cryptomunten en heb ik nog geen moment spijt gehad van mijn keuze. Ik verdien er in ieder geval een stuk meer mee dan met het handelen in aandelen.

Aan de andere kant komt het ook wel eens voor dat ik verliezen moet pakken, maar dan is het belangrijk om rustig te blijven omdat je een andere keer dit verlies weer makkelijk terugverdient.

Je kan inmiddels gerust zeggen dat ik een passie heb ontwikkeld voor Bitcoins en andere cryptomunten.

Als je er zelf ook aan denkt om te beginnen met Bitcoin, wil ik die twijfel wegnemen door je in dit artikel alle informatie te geven om met een gerust gemoed je eerste bitcoins te kopen.

Wat zijn cryptocurrencies?

De kans is groot dat je wel een beetje een idee hebt als het gaat om cryptocurrencies. Toch is het zo dat een aanzienlijk aantal mensen alsnog redelijk onwetend zijn over het onderwerp.

Dat is niet erg, omdat lang niet iedereen zich zomaar even verdiept in zo’n onderwerp.

Cryptocurrencies kun je zien als een digitaal, gedecentraliseerd betaalmiddel. Het is bedoeld als een alternatief voor de valuta zoals we die nu kennen, zoals de euro.

Hoe is Bitcoin ontstaan?

Over het ontstaan van Bitcoin is soms nog wel wat discussie. Niemand weet bijvoorbeeld wie nou precies de ontwikkelaar is.

Er werd geloofd dat de Japanner Satoshi Nakamoto degene was die Bitcoin had ontwikkeld. Echter bleek deze persoon helemaal niet te bestaan, waardoor tot op de dag van vandaag nog steeds niet bekend is wie de eerste cryptomunt heeft ontwikkeld.

Toch zijn er ook dingen die we wel weten over het ontstaan van Bitcoin. De cryptomunt werd namelijk officieel in 2009 gelanceerd.

Destijds was de waarde ervan nog lang niet om over naar huis te schrijven. Er is zelfs een verhaal bekend van iemand die een paar pizza’s kocht voor een paar bitcoins. Het is goed denkbaar dat de persoon die toen de pizza’s kocht nu met enige spijt terugkijkt op die beslissing.

Het initiële doel van Bitcoin was om een heel nieuw monetair systeem in te voeren, naast de valuta zoals de euro, dollar enzovoort.

Dit systeem moest gedecentraliseerd zijn, waardoor er geen derde partij bij een transactie betrokken hoefde te zijn, zoals een bank.

Het moge duidelijk zijn dat het doel van de Bitcoin in ieder geval voor een deel is bereikt. Het heeft een heel nieuwe wereld geopend op monetair gebied.

De introductie van de Bitcoin was het startschot voor de ontwikkeling van nog eens honderden, misschien wel duizenden, andere cryptomunten.

Wat zijn de voordelen van Bitcoins?

Het is inmiddels wel duidelijk dat Bitcoin en andere cryptomunten enorm veel potentie hebben. Deze potentie komt door de vele voordelen dat Bitcoin heeft.

Hieronder zullen enkele belangrijke voordelen worden uitgelegd.

Het eerste grote voordeel is dat het doen van betalingen door middel van Bitcoin erg snel gaat. Het maakt geen verschil of je nou een transactie aan gaat met iemand aan de andere kant van de wereld, of bij wijze van spreken jouw buurman.

Een snelle afhandeling van de transactie is gegarandeerd.

Dit geldt overigens voor bijna alle cryptovaluta. Dit is zo omdat er geen derde partij betrokken hoeft te worden bij de transactie, zoals een bank.

Dit is dan ook gelijk het tweede voordeel. Een bank of andere derde partij hoeft jouw saldo dus niet te checken of te controleren.

Het feit dat Bitcoin gedecentraliseerd is, is een ander groot voordeel. Dit wil zeggen dat niet slechts één partij de controle heeft over het monetaire systeem.

Ook is Bitcoin enorm veilig en transparant. Dit kan mede worden gegarandeerd door het gebruik maken van het blockchain netwerk.

Wat dit precies is zal later in dit artikel nog worden toegelicht. Een crypto rekening hoeft tenslotte ook niet gekoppeld te worden aan een naam. Daarom kan jij anoniem blijven.

Wat zijn de nadelen van Bitcoins?

Naast alle voordelen die bitcoins bieden, zijn er toch ook enkele nadelen. Het is van belang dat ook deze benoemd worden.

Het grootste nadeel van Bitcoin is misschien wel de wisselvalligheid. Met een beetje geluk kan je er veel geld mee verdienen, maar aan de andere kant kan het ook zo zijn dat je er dus veel geld mee kan verliezen.

Echter is dat ook het risico waarvan je weet dat jij het neemt. Je weet nooit welke kant de koers op zal gaan.

Ook is het zo dat je nog lang niet overal kunt betalen met bitcoins. Hoewel het in de toekomst goed mogelijk is dat dit verandert, zijn de mogelijkheden op dit moment nog relatief beperkt.

Tenslotte is er geen waarde garantie. Een centrale partij als de overheid kan geen garantie bieden voor de onderliggende waarde.

De waarde van Bitcoin wordt bepaald door vraag en aanbod. Dit kan ervoor zorgen dat wanneer heel grote handelaren besluiten om Bitcoin te dumpen, de koers sterk daalt.

Waarom is Bitcoin interessant?

Hoe interessant bitcoins en andere cryptomunten zijn, blijkt steeds maar weer. Echter zijn bitcoins misschien nog wel het meest interessant.

Steeds weer overtreft Bitcoin haar vorige piek. Inmiddels is de prijs van één bitcoin voor veel mensen al te veel. Het einde lijkt ook nog lang niet in zicht te zijn.

Niemand kan met zekerheid voorspellen hoe hoog de koers van Bitcoin kan stijgen en dit geldt voor alle cryptomunten.

Daarnaast is het ook zo dat steeds meer bedrijven de mogelijkheid bieden om te betalen door middel van bitcoins.

Er zijn mensen die denken dat Bitcoin op de lange termijn het meest gebruikte betaalmiddel wordt. Dat wil zeggen dat je straks misschien jouw eten thuis laat bezorgen en betaald door middel van Bitcoin in plaats van met de euro.

Hoe veilig zijn Bitcoins?

Over het algemeen zijn bitcoins erg veilig. Ze worden dan ook beschouwd als een monetair systeem dat een stuk veiliger is dan het monetair systeeem dat we nu kennen.

Exchanges – waar je cryptomunten kan kopen en verkopen – doen hun uiterste best om de veiligheid zo goed mogelijk te garanderen.

Het gebruik van blockchain technologie draagt wezenlijk bij aan de veiligheid. Daarom zullen we hieronder verder ingaan op dat onderwerp.

Wat is blockchain technologie?

Door middel van blockchain technologie is het mogelijk om de veiligheid te garanderen. Dit is een term die vrij ingewikkeld klinkt, echter is het vrij eenvoudig uit te leggen.

Daarom gaan we nu kijken naar wat blockchain technologie precies inhoudt.

Binnen een blockchain netwerk bevinden zich vele computers, waaronder de jouwe. Een blockchain netwerk zou je kunnen zien als een soort openbare database die iedere transactie die ooit is gedaan, bevat. Bij een nieuwe transactie wordt deze als het ware aan de ketting geregen van de al bestaande data, de blockchain.

Doordat iedere computer die verbonden is met het netwerk een kopie van de database bijhoudt, is het niet mogelijk om ongezien iets te veranderen.

Daarom is het erg makkelijk om frauduleuze transacties op te sporen. De data van alle computers komt dan immers niet meer overeen. Hierdoor is blockchain technologie erg veilig.

Het is zelfs denkbaar dat de blockchain technologie op de lange termijn groter zal worden dan het internet. Ook zal een blockchain netwerk een stuk sneller zijn.

Als een computer op het netwerk een filmpje heeft geladen, hoeft een andere computer dit niet meer te doen. Daardoor heeft iedereen die verbonden is met het netwerk, meteen toegang tot het filmpje zonder laadtijd.

Waar kan ik Bitcoins kopen?

Waarschijnlijk heb je dit artikel gevonden omdat je wil weten hoe je bitcoins kan kopen. Wel, nu je wat meer achtergrond hebt over Bitcoin, zal ik je laten zien hoe en waar je bitcoins kan kopen.

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel simpel te beantwoorden. Je kan bitcoins namelijk kopen op zogeheten exchanges.

Echter is dit ook weer een term waarvan de betekenis misschien niet helemaal duidelijk is. Daarom zal ik deze term ook even uitgeleggen en voorbeelden van betrouwbare exchanges geven.

Exchanges kan je zien als een soort online handelsplatform. Hierop kan je cryptocurrencies kopen en ook weer verkopen, waaronder vaak Bitcoin.

Er zijn inmiddels veel verschillende exchanges. Ieder platform heeft bepaalde voor- of nadelen en bij sommige exchanges heb je wat meer mogelijkheden dan bij de andere.

Het is lastig te zeggen welke exchange nou precies het beste is, omdat dit vaak afhankelijk is van persoonlijke voorkeuren.

Ik wil je wel twee betrouwbare exchanges vermelden waar ik zelf handel en waarvan ik zeer tevreden ben: Binance en Bitvavo. Laatstgenoemde is een exchange die gebaseerd is in Nederland.

Bitvavo logoBinance logo

Waar moet ik op letten bij het kopen van Bitcoins?

Bitcoins kopen is niet voor iedereen weggelegd. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je goed op moet letten voordat jij besluit om de cryptomunt aan te schaffen. Deze dingen zullen hieronder worden uitgelegd.

Ten eerste is het van groot belang dat je om kunt gaan met tegenslagen.

De koers van Bitcoin is enorm veranderlijk. Daarom is het ook goed mogelijk dat wanneer je relatief grote bedragen inlegt, jij ook grote verliezen kunt lijden.

Het is dan belangrijk om te zorgen dat je niet impulsief gaat handelen, waardoor jij nog meer geld verliest.

Daarnaast is het ook een erg verstandig idee om jezelf eerst te gaan verdiepen in de materie van de cryptowereld.

Veel mensen maken de fout om meteen te beginnen zonder enige voorkennis. Vervolgens worden er dan onnodige fouten gemaakt die makkelijk voorkomen hadden kunnen worden.

Daarom is het ten zeerste aan te raden om bijvoorbeeld eerst een cursus over crypto te volgen. Op die manier begin jij met de juiste kennis en is de kans veel groter dat jij succesvol wordt.

Zoals al vermeld vind ik de Crypto Masterclass van Derek Westra en Patrick Suiker de beste crypto cursus van Nederland en België.

Ik heb hun cursus met heel veel plezier gevolgd en ben nog actief lid van hun community. Hun cursus heeft mij de kennis en het vertrouwen gegeven om mijn eerste stappen te zetten in de wondere wereld van cryptomunten.

Voor meer informatie lees mijn uitgebreide review van de Crypto Masterclass of volg hun gratis webinar.

Ook is het goed om eerst wat onderzoek te doen naar verschillende exchanges. Zo kom jij erachter welke exchange het beste bij jou past. Vergelijk bijvoorbeeld de voor- en nadelen met elkaar. Dit wordt ook allemaal behandeld in de Crypto Masterclass.

Tenslotte is het belangrijk om te kijken naar welke wallet jij het beste kunt gebruiken.

Exchanges zoals Bitvavo bieden de optie om op het platform zelf jouw cryptomunten te bewaren in een wallet, maar vaak is het toch net iets veiliger om een externe wallet aan te schaffen.

Op die manier ben jij de enige eigenaar van de wallet en ben je dus zelf verantwoordelijk voor de veiligheid ervan.

Hoe kan ik Bitcoins kopen?

Je bent nu op de hoogte van waar je bitcoins kan kopen. Nu gaan we de vraag beantwoorden hoe je bitcoins kan kopen.

Bitcoins kopen via een exchange is erg makkelijk. Vaak is het wel zo dat het bij de ene exchange wat makkelijker is dan bij de ander, bijvoorbeeld door het aanbieden van meer betaalmogelijkheden.

Zo kun je bij lang niet alle exchanges betalen door middel van iDeal of Bancontact. Dit is in Nederland en België de meest gebruikte methode voor het doen van online betalingen.

Daarom is het voor Nederlanders en Belgen aan te raden om een exchange te zoeken die dit als betalingsmethode aanbiedt. Bitvavo biedt deze mogelijkheid.

In hun gratis webinar laten Derek en Patrick je zien hoe je een account aan maakt bij Bitvavo en je eerste bitcoins koopt. Als je wil, kan je dus na het volgen van hun webinar je eerste bitcoins in je bezit hebben.

Het is een heel gebruiksvriendelijk platform. Ik heb het ook gebruikt om mijn eerste bitcoins te kopen.

Verder is het proces van het kopen van bitcoins relatief makkelijk. Het is net alsof je een aankoop doet van ieder ander product op het internet.

Je vult namelijk gewoon het aantal bitcoins in dat je wilt kopen. Vervolgens dien je het bedrag te betalen wat dat desbetreffende aantal op dat moment waard is en kies je een methode om te betalen.

Daarna worden de bitcoins aan jouw wallet toegevoegd en kan je hier te allen tijde bij, mocht je ze willen gebruiken of weer verkopen.

Waar kan ik mijn Bitcoins bewaren?

Bitcoin walletDan vraag jij jezelf misschien nog af waar je bitcoins terecht komen wanneer jij ze koopt.

Het zijn namelijk geen fysieke munten die je aan kunt raken.

Om die reden stop je jouw cryptomunten in een soort digitale portemonnee; jouw wallet.

Veel exchanges hebben de optie om op het platform zelf je munten te bewaren, maar een externe wallet is wel verstandig.

Hoe kan ik leren traden met Bitcoins?

Zoals ik eerder in dit artikel heb aangegeven, is het verstandig om met enige voorkennis te beginnen aan traden met Bitcoin en andere cryptomunten.

Het is namelijk wel erg verleidelijk omdat er veel geld te verdienen valt, maar deze verleiding kan ook averechts werken en zorgen voor grote verliezen.

Ook hier is het volgen van een goede crypto cursus zoals de Crypto Masterclass dan ook aan te raden. Volg dus een cursus wanneer jij goed voorbereid wilt beginnen met het traden in bitcoins en andere cryptomunten.

Ben ik te laat met het kopen van Bitcoins?

Veel mensen vragen zich af of het niet te laat is om te beginnen met bitcoins. Dat is begrijpelijk, maar toch totaal onterecht.

De verwachting is namelijk dat de piek nog lang niet in zicht is. Steeds weer overtreft Bitcoin namelijk haar vorige piek.

Daarnaast zullen cryptomunten een steeds grotere rol gaan spelen in ons leven. Er zit namelijk nog steeds enorme potentie in.

Mocht de rek er bij Bitcoin er toch een beetje uit gaan, zijn er altijd nog andere cryptomunten om in te investeren!

Conclusie

De crypto wereld is een heel interessante wereld. Het is heel leuk om cryptomunten te kopen en te verhandelen om er geld mee te verdienen.

Ik hoop dat ik met dit artikel wat van mijn enthousiasme heb kunnen overbrengen en dat ik je twijfels heb kunnen wegnemen zodat je zelf ook je eerste stappen in de crypto wereld gaat zetten.

Bitcoin is inmiddels al een bekend fenomeen. In de toekomst zal het dan ook een steeds grotere rol gaan spelen in ons dagelijks leven.

Daarom zijn er steeds meer mensen die bitcoins kopen. Je zou het kunnen zien als een investering in de toekomst. Aan de hand van dit artikel weet je hoe ook jij bitcoins kan kopen!

Laat een reactie achter