Wat is email marketing en hoe helpt het om online geld te verdienen?

Toen ik begon te leren over online marketing en geld verdienen op internet, werd ik overspoeld door de hoeveelheid informatie die er te vinden is over email marketing en hoe belangrijk het is om een mailinglijst op te bouwen.

Je bent vast ook al wel een verhaal tegengekomen van een internet marketing “goeroe” die duizenden euro’s verdiende door het zenden van een paar emails naar zijn mailinglijst.

Ik garandeer niet dat je er ook meteen duizenden euro’s mee zal verdienen, maar toch is het opbouwen van je mailinglijst een van de belangrijkste dingen die je kan doen om geld te verdienen op internet.

In dit artikel zal je ontdekken wat email marketing is en hoe het jou kan helpen om geld te verdienen op internet.

Laten we beginnen bij het begin:

Wat Is Email Marketing?

Email marketing is gewoon het opbouwen van een mailinglijst, het in contact blijven met je lezers, het sturen van waardevolle informatie en het aanraden van fantastische aanbiedingen die de problemen van je lezers oplossen.

Je moet email marketing niet moeilijker maken dan dat.

Email marketing is geen spam, want je lezers kunnen zich aan- of afmelden op je mailinglijst wanneer ze maar willen.

Het is volledig op vrijwillige basis.

Wil je het proces weten hoe email marketing werkt, hoe je het opzet en hoe je er geld mee kan verdienen?

Dan raad ik je aan om het volgende artikel op mijn blog te lezen: Hoe werkt email marketing en hoe kan je er geld mee verdienen?

7 Voordelen Van Het Gebruik Van Email Marketing

Hoe kan email marketing jou helpen om geld te verdienen op internet? Wel op een heel aantal manieren.

Veel mensen stellen het opbouwen van een mailinglijst uit omdat ze niet echt weten hoe ze eraan moeten beginnen, maar ik raad je aan om deze fout niet te maken.

Begin direct met het opbouwen van een mailinglijst.

1. Controle

Het eerste voordeel is de controle die je hebt.

Als je gewoon een RSS feed hebt waar lezers zich op kunnen inschrijven, dan worden je lezers geïnformeerd telkens als jij een nieuw artikel op je website plaatst, maar ook niet meer dan dat.

Met een mailinglijst kan jij een email uitsturen wanneer je maar wilt en heb je volledige controle.

Je mailinglijst is van jou en geeft jou een direct communicatiekanaal met je lezers. Zelfs Google kan hier niet tussen komen.

2. Snelheid

Als je een productlancering in aantocht hebt, of je wilt snel een aanbieding doen, kan je binnen enkele minuten een email zenden naar de inbox van je lezers.

Uiteraard is het beter om dingen van te voren te plannen, maar als je plots een ingeving hebt en je wil die waardevolle informatie delen met je lezers, of je wil ze gewoon een cadeau’tje geven, dan is email marketing de snelste weg.

3. Automatisering

Een van mijn favoriete voordelen van email marketing is de autoresponder.

Dit is een hulpmiddel dat je in staat stelt om het versturen van emails naar jouw lezers te automatiseren.

Wanneer je je bijvoorbeeld inschrijft op een mailinglijst en je de inschrijving bevestigt, krijg je meteen een gratis rapport over een interessant onderwerp.

In de week erna krijg je om de 2 dagen een email met nog meer tips en technieken toegestuurd en na een week krijg je dan toegang tot de opnames van een opgenomen webinar.

Hoe langer je op de mailinglijst blijft, hoe meer waardevolle informatie je krijgt.

Het mooie is dat een autoresponder ervoor zorgt dat dit allemaal automatisch gebeurt.

Je kan een autoresponder vol laden met verschillende emails die dan volgens een door jou ingestelde sequentie automatisch naar jouw lezers worden gestuurd.

4. Testen

Email marketing stelt je in staat om heel veel te testen en te weten te komen over je potentiële klanten.

Als je een mailinglijst hebt en je gebruikt een goede email marketing tool zoals Aweber, dan kan je zien wie je emails opent, op welke links ze klikken, hoe vaak ze er op klikken, enzovoort.

Het geeft je informatie over wat je lezers interessant vinden en wat niet, welke titels hen aanzetten om een email te openen en welke aanbiedingen ze relevant vinden.

5. Kost

Als je email marketing vergelijkt met traditionale direct mail reclame, is het verbazingwekkend goedkoop.

Toch stellen veel online ondernemers het uit om email marketing te integreren in hun website omdat ze er niet in willen investeren.

Dit is een van de grootste fouten die je kan maken als je geld wil verdienen op internet.

Een goede email marketing tool zoals Aweber kost $19 per maand. Je krijgt hiervoor alles dat je kan nodig hebben: ondersteuning om alles op te zetten, een autoresponder waarin je je email campagne kan uitwerken, tools om een overzicht te krijgen van je marketing resultaten, een WordPress plugin om je email marketing gemakkelijk op je website te integreren, en nog veel meer.

6. Lange termijn relaties

Als de bezoekers van je website zich inschrijven op jouw mailinglijst en je hen goed behandelt door hen waardevolle informatie te geven, zal je vertrouwen winnen en kan je een langdurige relatie met je lezers opbouwen.

Email marketing biedt je de mogelijkheid om je lezers als VIP’s te behandelen.

Lezers zullen lange tijd op je mailinglijst blijven als ze nuttige en inspirerende informatie krijgen toegestuurd.

Email is een intiemere vorm van communicatie dan iemand die op de hoogte blijft van je nieuwe blogartikelen door een RSS feed.

Als iemand een vraag heeft over de inhoud van een van je emails, kan die gewoon reply duwen en zijn vraag stellen. Als je dan een goed antwoord stuurt, zal je je lezer vooruit helpen en zijn vertrouwen winnen.

7. Onderzoek

Als je niet weet wat je lezers willen, kan je ze ook niet helpen en zal het moeilijk worden om geld te verdienen op internet.

Het is geen goed idee om producten en diensten te creëren zonder dat je een idee hebt wat de mensen in jouw markt bezig houdt. Je moet luisteren naar jouw publiek en email marketing verschaft jou het perfecte platform om dat te doen.

Email marketing kan gebruikt worden om vragen te stellen, enquêtes te sturen of andere dingen te doen om te achterhalen waar de lezers van je mailinglijst mee bezig zijn.

Jij kan hen dan helpen door producten of diensten aan te raden of te creëren die hun problemen oplossen of hun obstakels overwinnen.


Reacties

Laat een reactie achter