Geld verdienen met een blog is gemakkelijk via email marketing

Als je aan willekeurige bloggers vraagt hoe ze begonnen zijn met bloggen, zullen ze je waarschijnlijk vertellen dat het allemaal begonnen is met een passie voor een bepaald onderwerp.

Dit kan een passie zijn om mensen te leren koken of een muziekinstrument bespelen, of een passie voor het delen van praktische tips over fotografie of beleggen op de beurs.

Het unieke aan bloggers is dat de meeste in eerste instantie niet gefocust zijn op geld verdienen met een blog wanneer ze hun blog opstarten.

Hun blog is vooral een uiting van hun passie over het onderwerp en hun verlangen om hun kennis te delen of problemen van anderen op te lossen.

Maar voor de meeste bloggers komt er een moment waarop ze beginnen denken: “Ik heb een flink aantal mensen die mijn blog lezen. Ik geniet ervan om op mijn blog kennis te delen over mijn passie. Zou ik kunnen geld verdienen met een blog?

Email marketing is de meest effectieve manier om geld te verdienen met bloggen.

Email marketing is zeer persoonlijk aangezien mensen hun naam en emailadres moeten opgeven en ze dus eigenlijk zeggen: “Ja, ik ben geïnteresseerd om jouw emails in mijn inbox te ontvangen.”

Daarnaast is email marketing ook effectiever in het omzetten van bezoekers naar klanten dan andere marketing kanalen zoals social media, betalende advertenties of zoekmachine optimalisatie.

Geld verdienen met een blog via email marketing is niet moeilijk en het hoeft ook niet intimiderend te zijn.

Hier zijn 3 stappen die je moet uitvoeren om te beginnen met geld verdienen met bloggen.

Stap 1: Bepaal Welk Product Je Wil Verkopen

Als je al iets verkoopt op je blog, heb je deze eerste stap al onder de knie en mag je ineens doorgaan naar de volgende stap.

Als je nog niks verkoopt op je blog, lees je best verder.

Om geld te kunnen verdienen met bloggen met behulp van email marketing, heb je natuurlijk iets nodig dat je kan verkopen.

Je denkt nu misschien bij jezelf: “Duh! Is dat niet vanzelfsprekend?”

En je hebt eigenlijk gelijk, maar voor veel bloggers is dit toch een zeer moeilijke stap.

Iets vinden om te verkopen, hoeft echter niet intimiderend te zijn. Je kan bijvoorbeeld de informatie van jouw blog verpakken in een andere vorm. Dit is een eenvoudige manier om een product te creëren dat je kan verkopen.

Hier volgen enkele voorbeelden van producten die je als blogger kan verkopen:

Diensten

Het verstrekken van diensten, kan jouw online business op het volgende niveau tillen.

Als je bijvoorbeeld een fitness blog hebt waar je schrijft over de nieuwste en beste manieren om fit te blijven en op je gewicht te letten, kan je overwegen om je coaching diensten via de telefoon of online aan te bieden.

Dit voegt een extra dimensie toe aan wat jij met jouw blog te bieden hebt.

Je kan ook geld verdienen via affiliate marketing door andermans diensten aan te bieden op jouw blog als onderdeel van een affiliate programma.

Zorg er wel voor dat de dienst die je promoot, relevant is voor de lezers van jouw blog.

Eboek

Je hebt al uren moeite gedaan om al die boeiende blogartikelen te schrijven, dus is het niet per se nodig om het wiel opnieuw uit te vinden.

Maak gewoon een eboek van je meest populaire blogartikelen en je hebt een eerste product dat je kan verkopen op je blog.

Cursussen

Cursussen kunnen verschillende vormen aannemen: online cursussen, video trainingen, email cursussen of nog een andere vorm.

Zoals met eboeks kunnen jouw populairste blogartikelen je inspiratie geven waarover je een cursus kan maken. De reacties van jouw lezers op jouw artikelen en de vragen die ze stellen, geven ook aan waar ze mee worstelen en waar jij hen mee kan helpen.

Herken je terugkerende thema’s in de vragen die jouw lezers stellen?

Welke kennis of vaardigheden heb jij die je kan verpakken in een cursus waar je lezers voor zouden willen betalen?

Het kan een online cursus zijn waarvoor ze moeten inloggen of het kan een reeks DVD’s zijn. Jij beslist welk formaat het meest geschikt is.

In ieder geval zijn curssusen een effectieve manier om geld te verdienen met bloggen.

Lidmaatschappen

Het creëren van een lidmaatschap programma is een leuke manier om wederkerende inkomsten te genereren.

Deze programma’s bieden leden exclusieve kennis en training op regelmatige basis.

Live workshops

De lezers van je blog zijn fan van jou en jouw blog.

Een geweldige volgende stap zou zijn om hen in staat te stellen om persoonlijk contact te hebben met jou via een live workshop.

Dit is vooral effectief als je een locaal lezerspubliek hebt dat in de buurt woont en niet te ver moet reizen om naar jouw workshop te komen.

Je kan natuurlijk je workshop ook online doen, bijvoorbeeld in de vorm van een webinar.

Stap 2: Bouw Een Mailinglijst Met Waardevolle Informatie

Eens je iets hebt gevonden om te verkopen, heb je mensen nodig om het aan te verkopen.

Veel bloggers maken de fout dat ze hun producten, diensten, cursussen of workshops uitsluitend op hun blog proberen te verkopen.

De meeste bezoekers van jouw blog zullen echter niet bereid zijn meteen iets van jou te kopen de eerste keer dat ze op jouw blog terecht komen.

Email marketing is een manier om jouw lezers uit te nodigen om het gesprek voort te zetten totdat ze uiteindelijk klaar zijn om een product van jou te kopen.

De eerste stap met email marketing is het opbouwen van een mailinglijst met lezers die geïnteresseerd zijn in jouw informatie.

De succesfactor om een mailinglijst op te bouwen, is dezelfde als voor bloggen: je moet waardevolle informatie verschaffen aan jouw lezers.

Als blogger zal dit niet echt een probleem zijn voor jou. Je hebt al een schat aan waardevolle informatie op jouw blog die je kan verpakken in emails voor je mailinglijst.

Start een mailinglijst waar de lezers van jouw blog zich op kunnen inschrijven om nog meer interessante informatie van jou te krijgen.

De lezers van jouw blog zijn de beste potentiële kopers omdat ze jouw informatie al waarderen.

Start dus met het verzamelen van de lezers van jouw blog in een mailinglijst als je wil geld verdienen met een blog.

Nodig de bezoekers van jouw blog uit om zich in te schrijven op jouw mailinglijst om de laatste updates van je blog te ontvangen of biedt hen een lokmiddel aan om zich in te schrijven.

Je kan bijvoorbeeld een eboek met jouw beste tips om een specifiek probleem op te lossen, creëren dat jouw lezers meteen kunnen downloaden.

Stap 3: Gebruik Email Autoresponders Om Jouw Lezers Te Verwennen En Producten Te Verkopen

Nu je weet wat je wil verkopen en je potentiële kopers hebt op je mailinglijst, kan je beginnen geld verdienen met een blog met behulp van email marketing.

Je doet dit via email autoresponders (aka email automatisering).

Autoresponders zijn een reeks van emails die automatisch worden verzonden naar de mensen die zich inschrijven op jouw mailinglijst.

Het bespaart jou tijd en moeite zodat je je meer kan focussen op jouw passie – de reden waarom je oorspronkelijk je blog bent gestart.

De eerste email in jouw autoresponder is een welkom email. Als je iets hebt beloofd om mensen te laten inschrijven op jouw mailinglijst, moet je in jouw welkom email een link toevoegen waar ze dit kadootje kunnen downloaden.

Jouw welkom email is ook de eerste email die jouw lezers van jou ontvangen, dus het moet de toon zetten voor de volgende emails die jouw lezers van jou kunnen verwachten.

Jouw welkom email kan ook de beste kans zijn om jouw product te verkopen, aangezien de welkom email typisch het meest geopend wordt van alle emails die je zal zenden.

Laat jouw lezers kennis maken met jouw product en moedig hen aan om het te kopen.

De email reeks die volgt op jouw welkom email, moet waardevolle informatie blijven verschaffen aan jouw lezers.

Hulpmiddelen Om Geld Verdienen Met Een Blog Gemakkelijk Te Maken

Even iets over de meer technische kant van geld verdienen met een blog, namelijk hoe zorg je ervoor dat je klanten online kunnen betalen op je blog?

Er zijn een hele hoop mogelijke oplossingen om betalingen te integreren in jouw blog.

Een van de grote voordelen van deze diensten is dat velen van hen gemakkelijk te integreren zijn met een email marketing service provider zoals Aweber.

PayPal

Shopify

Door het integreren van een betalingsoplossing met jouw email marketing service provider, kan je automatisch klanten toevoegen aan een specifieke lijst en een verdere relatie met hen opbouwen om nog meer producten aan hen te verkopen.

Conclusie

Geld verdienen met een blog is dus gemakkelijker dan je misschien gedacht had met behulp van email marketing.

Door te beslissen wat je gaat verkopen, een emaillijst op te bouwen en relevante autoresponder emails uit te sturen zal je vanzelf geld verdienen met een blog en kan jij je focussen op je blog en je passie.

Zal Ik Jou Op Weg Helpen?

Misschien voel je je nog steeds een beetje overweldigd en zie je nog niet volledig voor jou hoe al de puzzelstukken in elkaar passen en hoe je dit allemaal zelf kan doen?

Geen nood, ik voelde mij ook zo in het begin.

Trachten geld verdienen met een blog kan aanvoelen als het beklimmen van een gigantische berg.

De twijfel en frustraties die er mee gepaard gaan, kunnen er voor zorgen dat zelfs de besten onder ons de handdoek vroegtijdig in de ring gooien.

Maar dit hoeft niet zo te zijn.

Het overweldigende en verlammende gevoel kan geminimaliseerd worden door het bouwen van een succesvolle blog op te delen in kleine, bevattelijke stappen.

Precies daarom heb ik mijn gratis eboek geschreven dat in detail de 5 stappen uitlegt om geld te verdienen met je eigen blog.

Het is een duidelijk stappenplan dat jou toont hoe jij de essentiële bouwstenen van een succesvolle online business kan implementeren.

Vul hieronder je naam en emailadres in en je kan dit eboek meteen gratis downloaden.

Ik ben er klaar voor om jouw de weg te wijzen! It’s going to be fun!


Laat een reactie achter