De 7 belangrijkste redenen om een digital nomad te worden

Redenen om digital nomad te wordenWe leven vandaag in interessante tijden. Het internet heeft het mogelijk gemaakt om werk en leven op nieuwe manieren te combineren.

Dit heeft de beweging van de digital nomads doen ontstaan.

Een digital nomad is iemand die de wereld rondreist terwijl hij geld verdient op internet.

En dan bedoel ik niet dat je al backpackend de wereld rondtrekt en hier en daar een interim job zoekt voor een tijdje om dan weer verder te kunnen reizen.

Nee, een digital nomad verdient geld via het internet en heeft ervoor gekozen om de wereld rond te reizen aangezien hij daar de vrijheid voor heeft, want hij heeft enkel een internetverbinding en laptop nodig om geld te verdienen.

Digital nomads geloven dat meer mensen de maatschappelijke conditionering zouden moeten uitdagen waardoor we geloven dat er maar één manier is om te werken en te leven.

Terwijl de wereld druk bezig is om je anders te overtuigen, willen digital nomads dat je even pauzeert en nadenkt over de vraag hoe het zou zijn om volledige controle te hebben over hoe je jouw leven leidt.

Ontdek hieronder de 7 belangrijkste redenen om een digital nomad te worden:

Redenen om digital nomad te worden

1. Vrijheid

Voor de meesten is vrijheid de belangrijkste reden om digital nomad te worden.

Digital nomads vinden het niet zo belangrijk wat mensen van hun levensstijl vinden. Ze hechten meer belang aan de kwaliteit van het leven dat ze leiden.

Wanneer je je aanpast aan een leven dat je zou moeten leiden, geef je de vrijheid op om jezelf te zijn.

Waarom zou je in plaats daarvan niet het leven creëren dat je echt wil leven en jezelf de vrijheid geven om te zijn wie je werkelijk bent?

Wat is er mooier dan de vrijheid hebben om je leven te leiden zoals jij dat wil?

2. Reizen

Als je een digital nomad wordt, kan je je droom realiseren om onbeperkt de wereld rond te reizen.

Door een levensstijl en een online business te creëren die je overal mee naartoe kan nemen en waar je overal aan kan werken, kun je zoveel reizen als je wil en meer van de wereld zien dan je ooit had durven dromen.

Als je een onverzadigbaar verlangen hebt om de wereld te zien, kan je als digital nomad deze droom werkelijkheid laten worden.

3. Loslaten

Een andere goede reden om digital nomad te worden is dat het je de kans geeft om los te laten wat je tegenhoudt in het leven – fysiek, emotioneel en spiritueel.

Je zal merken dat dit vanzelf gebeurt.

De meeste digital nomads hebben niet veel fysieke bezittingen meer. Deze minimalistische levensstijl helpt om de controle die je bezittingen over jou hebben, los te laten.

Je leert een eenvoudiger leven te leiden zonder te klagen. Als je appartement geen microgolfoven heeft, is dat niet het einde van de wereld 🙂

Het is ook een kans om jezelf los te maken van de negativiteit die velen van ons in zich dragen.

Als je het druk hebt en gefocust bent om dit mooie leven voor jezelf op te bouwen, heb je geen tijd om te klagen over onbelangrijke dingen.

Wanneer je reist en wanneer je jezelf bewust buiten je comfortzone plaatst, zal je kijk op het leven veranderen.

Je wordt niet uit je lood geslagen door kleine, onbeduidende drama’s die ons anders zo kunnen vervelen.

Je hebt niet langer het gevoel dat het bezit van een groot huis / een mooie wagen / trendy kleding of de nieuwste smartphone je plek in de wereld bepaalt.

En het moeilijkste, maar misschien wel het belangrijkste is dat je mensen loslaat die je niet ondersteunen, motiveren of inspireren … en dat dit ok is.

4. Je eigen leven bouwen

Waarom digital nomad worden?Er zijn veel manieren om een digital nomad te zijn.

Elke digital nomad heeft zijn eigen idee van hoe zijn droomleven eruit ziet en volgt een eigen pad om dit te realiseren.

Ze creëren een eigen traject op basis van wat voor hen werkt, wat ze leuk vinden en wat hen motiveert.

Als bestaat hier een modewoord voor, namelijk “lifestyle design”, d.w.z. je levensstijl ontwerpen op je eigen voorwaarden.

Een geweldige reden om digital nomad te worden, is dat je je werk rond je leven kan bouwen, en niet andersom.

Je kan zoveel of zo weinig werken als je zelf wil of wat je nodig acht. Je kan zelf bepalen wanneer en waar je werkt.

Versta me niet verkeerd. Je moet nog steeds hard werken, maar je doet iets waar je van houdt en je ontwerpt je eigen manier om het te doen.

Dus als je op een dag 12 uur wilt werken en de volgende dag een yogales wil inplannen in de middagpauze, is dat helemaal aan jou.

Als je één keer per week, één keer per maand of één keer per jaar wilt reizen, is de keuze volledig aan jou en aan niemand anders.

5. Jouw geluk vinden

De vijfde reden om digital nomad te worden is meer filosofisch van aard.

Ik ben er zeker van dat je het ermee eens zult zijn dat we uiteindelijk allemaal op zoek zijn naar geluk in het leven.

De meeste digital nomads vinden dat het loslaten van hun bagage en het omarmen van een leven van vrijheid hen gelukkiger maakt.

Je wordt tevredener met het leven dat je hebt.

Als je tevreden en voldaan bent met het leven dat je volgens je eigen voorwaarden hebt opgebouwd, heb je dat geluk, die innerlijke vrede, waar je altijd naar op zoek was, toch?

6. Je bent niet alleen

Als je voor het eerst begint als een digital nomad, is dat een hele uitdaging.

Als je geen andere digital nomads kent, kan je je ook erg geïsoleerd voelen.

Maar hey, je bent zeker niet de enige!

Er zijn massa’s digital nomads. Sommigen reizen al jaren de wereld rond met het geld dat ze verdienen op internet. Anderen zijn nog maar pas gestart en zijn nog aan het uitzoeken hoe alles werkt.

Wat nog beter is, is dat de meeste digital nomads geweldige mensen zijn die graag tips delen om elkaar te helpen.

Op het internet kan je heel veel blogs vinden van digital nomads die daar hun avonturen delen en vaak ook uitleggen hoe je zelf ook digital nomad kan worden.

Als je een gesprek met ze hebt of hun blogs leest, zul je merken dat je vaak denkt: “OMG … ik ben het er zo helemaal mee eens !!”.

Dit komt omdat er echt veel mensen zijn die denken zoals jij en deel uitmaken van de ongelooflijke, wereldwijde digital nomads communicity.

7. Omdat het kan

We mogen ons gelukkig prijzen omdat we in staat zijn om een leven te leiden waar de generatie van onze ouders niet eens van kon dromen.

Het internet heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we werken en wat toen onmogelijk was, ligt nu binnen handbereik.

Als je bereid bent om te leren en hard te werken om digital nomad te worden, is deze levensstijl 100% haalbaar.

Dus wat houdt je tegen?

Digital nomad worden is geen ontsnappingsplan, het is een plan om je leven in te richten.

Het gaat niet om het nemen van een sabbatical jaar of een pauze in de ‘echte’ wereld. Wel, gaat het over het creëren van je droomleven in je echte leven.

Er zijn heel veel digital nomads. Online kan je hen volgen. Je bent ze vast al wel tegengekomen.

Laat niemand je dus aanpraten dat het onmogelijk zou zijn.

Wordt zelf digital nomad

Ik heb deze levensstijl vooral leren kennen door Mick van Zadelhoff die de website DeModerneNomaden.nl runt.

Hij reist al meer dan 3 jaar als digital nomad de wereld rond en verdient geld via internet op verschillende manieren. Hij heeft hier een eboek over geschreven dat je op weg zet als je zelf ook digital nomad wil worden:

Online geld verdienen startersgids van Mick van Zadelhoff

Droom je ervan om digital nomad te worden?

Klik dan nu op de onderstaande rode knop en leer van een ervaringsdeskundige hoe jij dit ook kan bereiken:
 

Laat een reactie achter