Hoe kan je geld verdienen met YouTube in 2023? De 7 beste manieren!

geld verdienen met YouTube videosVoor velen is het een droom om geld te verdienen met YouTube.

Populaire YouTubers lijken een geweldig leven te leiden en ze worden door grote groepen fans bewonderd.

En aangezien het opstarten van een YouTube kanaal gemakkelijker dan ooit is, kan het geen kwaad om groots te denken en hoog te mikken.

Maar hoewel het starten van een YouTube kanaal eenvoudig is, is het niet zo simpel om ook geld te verdienen met YouTube.

Je kan jouw eerste honderd euro verdienen door iets te verkopen of een sponsorovereenkomst binnen te halen, maar om jouw inkomsten te maximaliseren, is het goed om de verschillende manieren om geld te verdienen met YouTube te begrijpen vooraleer je erin duikt.

Ik heb dit artikel gemaakt om je door alle informatie te leiden die je nodig hebt als je wilt weten hoe je geld kan verdienen met YouTube.

In dit artikel ontdek je de verschillende manieren om geld te verdienen met YouTube zodat je zelf ook geld kan verdienen met een van de grootste internetplatforms ter wereld.

Kan je geld verdienen met YouTube?

Het korte antwoord is ja. Duizenden mensen doen het.

En ze hebben niet allemaal miljoenen volgers om op te starten.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is YouTube niet alleen een getallenspel.

Je potentieel om geld te verdienen hangt ook af van de niche waarin je je begeeft, de mate van betrokkenheid die je genereert bij je volgers en de inkomstenstromen die je aanboort.

Dat wil niet zeggen dat het aantal abonnees en views niet belangrijk zijn.

Krijg je betaald voor het uploaden van video’s op YouTube?

YouTube betaalt videomakers niet voor het uploaden van video’s op YouTube. Bovendien worden er standaard geen inkomsten gegenereerd met de video’s.

Om geld te verdienen met YouTube, moet je het genereren van inkomsten inschakelen via je accountinstellingen.

YouTube geeft je de mogelijkheid om deel te nemen aan het partnerprogramma of om je video’s te laten zien op YouTube Premium (hierover later meer).

Hoe je geld kan verdienen met YouTube

Als je op zoek bent naar nieuwe manieren om inkomsten te genereren, vraag je je misschien af hoe je geld kan verdienen met YouTube.

Welnu, er zijn verschillende manieren waarop je geld kan verdienen met YouTube, waarvan de meeste draaien om het maken van boeiende video’s.

geld verdienen met YouTube

Hier is een overzicht de populairste manieren om geld te verdienen met YouTube:

1) Doe mee aan het YouTube-partnerprogramma

Om geld te verdienen met YouTube is het essentieel dat je op de hoogte bent hoe het YouTube partnerprogramma werkt.

Je kan geen geld verdienen met jouw video’s totdat je bent toegelaten tot het YouTube partnerprogramma.

Wanneer jouw YouTube kanaal 1000 abonnees en 4000 views heeft, wordt het beoordeeld om deel te nemen aan het partnerprogramma.

Dit betekent dat je pas inkomsten kunt genereren als je deze aantallen hebt bereikt, dus het is essentieel om door te gaan met het maken van content en het vergroten van het bereik van je kanaal.

Vanaf je een bereik hebt dat voldoet aan de criteria, kan je aanvragen om toegelaten te worden om geld te verdienen met YouTube.

Hoeveel views heb je nodig om geld te verdienen met YouTube?

Het aantal weergaven van je video’s staat niet in verhouding tot je YouTube inkomsten.

Als je duizenden views krijgt, maar niemand op jouw advertenties klikt of de reclame video’s niet uitkijkt, verdien je geen geld.

Een kijker moet op de advertentie klikken of deze volledig bekijken opdat jij geld zou verdienen.

Dat gezegd zijnde, is er goed nieuws voor mensen die willen leren hoe ze geld kunnen verdienen met YouTube: je bent niet langer alleen afhankelijk van adverteerders om inkomsten te genereren.

Programma’s zoals YouTube Premium bestaan nu om jou te helpen geld te verdienen zonder advertenties.

2) Zorg dat je in de kijker wordt gezet op YouTube Premium

Hoe kan je geld verdienen met YouTube zonder advertenties op je kanaal te gebruiken?

Het antwoord is YouTube Premium.

YouTube Premium is een betalend lidmaatschap  waarmee mensen video’s zonder advertenties kunnen bekijken.

Videomakers hoeven niets te doen, want ze krijgen automatisch een tweede inkomstenstroom wanneer YouTube Premium-leden hun video’s afspelen.

Het grootste deel van de inkomsten die worden gegenereerd via Premium-lidmaatschapskosten gaat naar de video makers.

Premium-leden krijgen ook de mogelijkheid om je video’s offline te downloaden en te bekijken, wat bijdraagt aan de views van jouw video’s.

3) Bied de mogelijkheid aan om lid te worden van jouw kanaal

Wanneer je YouTube-kanaal meer dan 30.000 abonnees heeft, kun je nog een inkomstenstroom toevoegen door gebruik te maken van lidmaatschap voor jouw kanaal.

Hier betalen fans €4,99 per maand voor een lidmaatschapspakket met voordelen zoals vroege toegang tot video’s, live chat alleen voor leden, exclusieve emoji’s en meer.

Leden worden gemarkeerd in reacties, live chat en het tabblad Community door middel van speciale badges die alleen voor leden zijn.

Voila, zo heb je nog een manier ontdekt om geld te verdienen met YouTube.

Pro-tip: gebruik jouw video’s om mensen eraan te herinneren dat ze exclusieve leden kunnen worden door op de knop “Deelnemen” op jouw pagina te klikken.

4) Promoot affiliate producten in jouw video’s

Bedrijven zijn zich terdege bewust van het potentieel dat YouTube-kanalen met een groot aantal volgers hebben, en ze proberen dit altijd te benutten om hun eigen bedrijf te laten groeien.

Als je eenmaal een aanzienlijk aantal volgers op het platform hebt verzameld, zul je waarschijnlijk merken dat bedrijven contact met je opnemen en je vragen om hun producten te promoten in ruil voor een commissie.

Het kan een goede bron van inkomsten zijn om een affiliate partner te worden van deze merken door hun produten te promoten in jouw video’s.

Je kan je ook aanmelden bij enkele van de vele affiliate programma’s waar je bedrijven kan vinden waarmee je kan samenwerken door hun producten aan te raden.

Dit kan een geweldige manier zijn om wat extra inkomsten te genereren, maar overdrijf er niet mee.

De kijkers van jouw video’s zullen afhaken wanneer ze vinden dat je te veel producten promoot puur voor het geld.

Pro-tip: promoot alleen producten waarvan je denkt dat ze waardevol zijn voor jouw publiek, en maak de samenwerking bekend aan jouw kijkers, zodat voldoet aan het YouTube-beleid.

5) Verdien geld met live streams via Super Chat

Super Chat is een populaire nieuwe manier om geld te verdienen met YouTube.

Met deze functie kan jouw publiek opvallende chatberichten kopen en deze in bepaalde gevallen bovenaan het commentaargedeelte van een livestream vastzetten.

Dus als je live gaat op YouTube, kun je Super Chat gebruiken om geld te verdienen met je stream.

Voor iedereen die zich afvraagt hoe je geld kunt verdienen met YouTube Super Chat, is het belangrijk om livestreams te organiseren en te promoten.

Promoot ze in video’s, op andere sociale-mediaplatforms en overal waar jouw publiek graag rondhangt.

6) Word een YouTube influencer

Online influencers worden steeds invloedrijker. Dit biedt grote kansen voor jou om er ook geld mee te verdienen.

Maar hoeveel kan je verwachten te verdienen per gemaakte video?

YouTube marketing experten geven als richtlijn dat je het aantal weergaven van jouw video’s moet vermenigvuldigen met 15 cent per weergave om een ruwe schatting te krijgen van hoeveel geld je kan verdienen met jouw video’s.

De sleutel tot meer inkomsten is samenwerken met merken waarvan de producten waardevol zijn voor jouw doelgroep.

Google eens naar influencer marktplaatsen die je kunnen helpen om ontdekt te worden door potentiële partners.

Sommige influencer marketing platforms brengen jou in contact met grote merken die bereid zijn veel te betalen, terwijl andere jou gratis producten bezorgen.

Ga voor de kansen die het beste aansluiten bij jouw behoeften.

7) Leid kijkers naar jouw producten

Het maakt niet uit of je al een e-commercebedrijf hebt of gewoon wilt leren hoe je geld kunt verdienen met YouTube, het is een geweldig idee om je producten op je YouTube kanaal te promoten.

Je kan jouw producten zowel in je video’s als in je beschrijvingen promoten.

Het is een geweldige manier om meer bezoekers naar je website te genereren.

Als je jouw webwinkel nog niet hebt opgezet, kun je Shopify gebruiken om eenvoudig je eigen winkel op te zetten.

Zodra je jouw webwinkel hebt opgezet, kan je producten verkopen die zinvol zijn om te promoten bij je publiek, of het nu merchandise is, producten die je in jouw video’s hebt genoemd, of gewoon items waarvan je denkt dat je kijkers erin geïnteresseerd zullen zijn.

Dit is een geweldige kans om geld te verdienen met YouTube.

Hoe geld verdienen met YouTube video’s?

Als je wil weten hoe je geld kan verdienen met de YouTube video’s die je creëert, moet je onderstaande tips zeker eens doornemen en toepassen:

1) Probeer je video’s langer dan 10 minuten te maken

Wanneer je video’s voor YouTube maakt die langer zijn dan 10 minuten, heb je een grotere kans om meer geld te genereren via advertentie inkomsten.

YouTube video’s die langer dan 10 minuten duren, worden langer bekeken, waardoor je meer kans hebt om geld te verdienen met de advertenties.

Ook zullen video’s met een hogere gemiddelde kijktijd hoger in de zoekresultaten van YouTube verschijnen, wat betekent dat er meer mensen jouw video’s zullen bekijken.

2) Werk samen met andere YouTubers

Een effectieve tactiek die je kunt gebruiken om geld te verdienen met YouTube video’s, is door samen te werken met andere YouTubers.

Dit is een geweldige methode waarmee je jouw YouTube aanwezigheid kunt laten groeien, unieke video’s aan je kanaal kunt toevoegen en je video’s aan een ruimer publiek kunt tonen.

Doe wat onderzoek naar YouTubers die actief zijn in jouw niche en neem contact met hen op met een geweldig voorstel.

Grote kans dat ze geïnteresseerd zullen zijn om samen te werken om ook hun bereik te vergroten.

3) Maak boeiende en informatieve content

Dit is essentieel voor het succes van je YouTube kanaal.

YouTube gebruikers zijn altijd op zoek naar video’s die hen vermaken of waar ze iets van leren.

Als je boeiende en informatieve video’s kunt bieden, zullen ze waarschijnlijk de hele video bekijken en in de toekomst terugkomen om nog meer video’s te bekijken.

Extra tip: duik in YouTube analyses om te zien welke demografie meer aandacht besteedt aan jouw video’s.

Als je dit doet, krijg je een beter idee van het type inhoud dat je moet maken.

Als je bijvoorbeeld merkt dat je video’s populairder zijn bij generatie Z, kun je proberen om video’s te maken over onderwerpen die hen specifiek interesseren.

4) Haal het meeste uit de beschrijvingen bij jouw video’s

De beschrijvingen die je onder jouw video’s zet, zijn ook heel belangrijk om te proberen meer geld te verdienen met YouTube.

Ze helpen mensen om in een oogopslag te weten waarover je video’s gaan. Aan de hand van die beschrijvingen beslissen ze of ze jouw video’s willen bekijken of overslaan.

Volg bij het schrijven van de beschrijvingen voor je video’s de volgende journalistieke richtlijn: vermeld eerst de meest voor de hand liggende dingen en werk dan toe naar de minder cruciale.

Probeer ook uit te leggen wat kijkers winnen door de hele video te bekijken en probeer ten minste een paar van hun pijnpunten te noemen (pijnpunten zorgen ervoor dat mensen klikken!).

Gebruik tenslotte taal die jouw publiek zal begrijpen en waarmee ze zich kunnen identificeren.

5) Post regelmatig video’s

Als je een YouTube kanaal hebt, is het een goed idee om regelmatig video’s te publiceren.

Als je regelmatig nieuwe video’s publiceert, zal je publiek blijven terugkeren naar jouw YouTube kanaal.

Zo zullen jouw kijkers vaker met jou in contact komen en zo ook meer geneigd zijn om bijvoorbeeld producten uit jouw webshop te kopen.

Hoe krijg je betaald op YouTube?

Iedereen die onderzoekt hoe je geld kunt verdienen met YouTube, wil hoogstwaarschijnlijk ook weten hoe je uitbetaald wordt door YouTube.

Je moet een paar dingen instellen om betalingen van YouTube te ontvangen.

Meld je eerst aan voor een Google AdSense-account met jouw Gmail-ID en selecteer vervolgens jouw geprefereerde betalingswijze.

Zodra AdSense is ingesteld, kan je een uitbetaling aanvragen nadat je de minimale betalingsdrempel hebt bereikt.

Aangezien Google nooit betalingen uitvoert voor minder dan de betalingsdrempel, kan je pas een betaalmethode kiezen als je meer hebt verdient dan die drempel.Tbd

Hoe je ondanks de concurrentie geld kan verdienen met YouTube

Wanneer je onderzoekt hoe je geld kunt verdienen met YouTube, onthoud dan dat je niet alleen met andere ondernemers concurreert voor bezoekers en inkomsten.

Er zullen ook fulltime YouTubers zijn die vechten om de aandacht van jouw publiek.

Het is belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer je content voor je kanaal maakt.

Je kan jezelf onderscheiden van de rest door aantrekkelijke videothumbnails en titels te maken.

Onthoud dat YouTube een sterk visueel georiënteerd platform is, dus door hier iets creatiefs mee te doen, kan je meer gebruikers aantrekken om jouw video’s te bekijken.

De audio- en videokwaliteit van jouw video’s kan ook een grote rol spelen in jouw succes.

Je wilt jouw merk in een positief, professioneel daglicht stellen, dus jouw video’s moeten van hoge kwaliteit zijn.

Je kan de concurrentie ook verslaan door gebruik te maken van YouTube SEO.

Het creëren van SEO-inhoud voor jouw videobeschrijvingen is een geweldige manier om organisch verkeer voor jouw YouTube kanaal te genereren.

Veelgestelde vragen over geld verdienen met YouTube

Je kan inkomsten genereren met je YouTube account zodra je bent toegelaten tot het partnerprogramma.

Daarvoor kan je proberen sponsoring binnen te halen van merken die videomakers betalen om goede content te maken.

Als je een e-commerce winkel hebt, kan je geld gaan verdienen op YouTube op dezelfde dag dat je een account aanmaakt door je items via het platform te promoten.

Zorg er wel voor dat je van tevoren laat weten dat je je producten gaat presenteren en links op je kanaal achterlaat.

Wanneer begin je geld te verdienen op YouTube?

Je hebt 1000 abonnees nodig om je aan te melden voor het YouTube-partnerprogramma, waarmee je inkomsten kunt genereren met je kanaal en inkomsten kunt genereren met advertenties.Tbd

Hoeveel abonnees heb je nodig om geld te verdienen op YouTube?

Je hebt 1000 abonnees nodig om je aan te melden voor het YouTube partnerprogramma, waarmee je inkomsten kunt genereren met je kanaal en advertenties.

Hoeveel YouTube weergaven heb ik nodig om 100 euro te verdienen?

Verschillende factoren bepalen hoeveel je kan verdienen met YouTube. Videomakers worden betaald per klik op in-video- en banneradvertenties.

Je kan dus 1.000 of 10.000 weergaven duren om 100 euro te verdienen. Het hangt ervan af hoe relevant de advertenties zijn voor jouw publiek en of ze erop klikken of ze negeren.

Samenvatting: Geld verdienen met YouTube in 2023

YouTube is een super populair platform en zal nog groter worden. Aangezien er heel wat mensen veel tijd spenderen, biedt het platform grote kansen als je online geld wil verdienen.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er verschillende manieren om geld te verdienen met YouTube.

Meer en meer mensen hebben dit ontdekt en verdienen op een hele leuke manier geld als YouTubers.

Jelline Brands is zo iemand. Ze heeft er zich volledig in ondergedompeld en vanalles uitgeprobeerd.

Bekijk maar eens haar onderstaande video waarin ze uitlegt hoe 500 euro per dag kan verdienen met YouTube, zonder jezelf te filmen!

Als je meer wil weten over haar methode, check dan zeker eens de Cash Cow Academy waarin ze haarfijn uitlegt en voordoet hoe jij hier ook geld mee kan verdienen.

Laat een reactie achter