Geld verdienen met bloggen? Wat zijn de opties en hoe begin je eraan?

Geld verdienen met bloggenHoe kan je geld verdienen met bloggen? Veel mensen begrijpen niet hoe dit werkt.

Heel veel beginnende bloggers zijn op zoek naar informatie over geld verdienen met bloggen.

Bloggen is begonnen als een soort van “online dagboek” waar mensen hun gedachten over verschillende onderwerpen konden delen.

Tegenwoordig zijn er ook veel mensen die geld verdienen met bloggen.

Met een tool zoals WordPress kan je heel snel een eigen blog op poten zetten, maar het is een stuk minder voor de hand liggend om er dan ook geld mee te verdienen.

Het is moeilijk te voorspellen hoe lang het zal duren vooraleer je je eerste geld verdient en hoe veel je kan verdienen per maand.

Het hangt er natuurlijk ook van af hoe veel tijd en energie je wil steken in jouw blog.

Je zal dus een inspanning moeten leveren vooraleer je kan geld verdienen met bloggen. Het is best om dit van in het begin te beseffen.

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met een eigen blog. In dit artikel zal ik jou laten kennis maken met de populairste manieren en ook de voor – en nadelen van elke methode opsommen.

Succesvolle bloggers gebruiken verschillende van deze methodes.

Ik raad je aan om er één te kiezen en pas uit te breiden naar een volgende methode als je er in geslaagd bent om geld te verdienen met de eerste methode.

Maar eerst moet ik je iets verklappen. Ben je er klaar voor?

De waarheid over geld verdienen met bloggen

Ik ga iets zeggen dat de meeste bloggers niet graag horen, maar het is de waarheid over geld verdienen met bloggen.

Ok, ben je er klaar voor?

Een blog is op zich GEEN online business.

Voila, ik heb het gezegd. De meeste bloggers zullen nooit 1 euro verdienen met bloggen omwille van het simpele feit dat een blog op zich geen online business is.

Er bestaan mensen die betaald worden om te bloggen, maar dan run je geen online business. Dan word je betaald om een job uit te voeren.

Laat me dit verder verduidelijken.

Een blog is op zichzelf geen online business. Een blog is een platform waarop je een online business kan bouwen.

Je blog moet deel uitmaken van je bredere business strategie. Een blog op zichzelf zal geen geld binnenbrengen.

Essentiële elementen om geld te verdienen met bloggen

Je wil geld verdienen met bloggen, maar vooraleer ik je de verschillende verdienmodellen uit de doeken doe, zal ik eerst de drie essentiële componenten overlopen die je nodig hebt om geld te kunnen verdienen met een eigen blog.

1) Toehoorders

Om geld te kunnen verdienen met je blog, heb je bezoekers nodig op jouw blog.

Als niemand op jouw blog komt, maakt het niet uit hoe waardevol jouw blogartikelen zijn, want niemand zal ze lezen.

Om geld te kunnen verdienen met bloggen heb je eerst een groep toehoorders nodig die het interessant vinden wat jij te zeggen hebt.

2) Vertrouwen

Er is tijd nodig om het vertrouwen van je toehoorders te winnen.

Misschien komen er elke maand duizenden bezoekers op jouw blog, maar als ze jou niet vertrouwen, zullen ze niets van jou kopen en zal je geen geld verdienen met bloggen.

Als je jouw toehoorders daarentegen voortdurend helpt om hun doelen te bereiken door hen waardevolle tips en informatie te geven, zullen ze jou vertrouwen en zullen ze producten van jou willen kopen.

3) Aanbiedingen

Als je een groep toehoorders hebt die jou vertrouwen omdat je altijd waardevolle informatie verschaft, zal je nog altijd niet zomaar geld verdienen met bloggen, tenzij je daadwerkelijk een product aanbiedt dat jouw toehoorders kunnen kopen.

Veel bloggers voelen zich oncomfortabel wanneer ze iets proberen te verkopen.

Als je het echter in de juiste context bekijkt, zal je zien dat je eigenlijk nog meer waarde verschaft als je producten verkoopt op de juiste manier.

Velen onder ons zijn bezorgd dat ze overkomen als de opdringere auto verkoper die enkel wil dat je wegrijdt in een nieuwe auto of die nu bij je past of niet.

Maar hier is het mooie van het bouwen van een online business: als je veel bezoekers krijgt op jouw blog die jou volledig vertrouwen, dan hoef je niet opdringerig te zijn om geld te verdienen.

Als jouw toehoorders jou echt vertrouwen, moet je amper verkopen. Het vermelden van de aanbieding in een email of een blogartikel is vaak al genoeg om verkopen te realiseren.

Vijf manieren om geld te verdienen met bloggen

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met bloggen.

Ik heb de beste en meest voorkomende manieren hieronder in 5 categorieën onderverdeeld.

Ik vermeld er ook de belangrijkste voor- en nadelen bij zodat jij kan kiezen welk verdienmodel het beste bij jou en je blog past.

1) Advertenties

Iedereen kent ze wel: advertenties op blogs. Meestal duiken ze op aan de zijkant van een website. Deze advertenties worden beheerd door advertentienetwerken die adverteerders koppelen aan de juiste websites.

Het populairste advertentienetwerk is Adsense van Google.

Je moet enkel wat code toevoegen aan je blog. Adsense zal dan gerelateerde advertenties doen verschijnen op jouw blog en jij verdient geld als de bezoekers van je blog klikken op die advertenties.

Misschien heb jij een uitgesproken mening over online advertenties?

Ze kunnen super irritant zijn als er te veel ongepaste advertenties opduiken terwijl je op het internet aan het surfen bent.

Langs de andere kant kunnen ze ook super effectief zijn als ze relevant zijn en op de juiste moment verschijnen.

Zowiezo is het een super populaire methode waarmee je kan geld verdienen met bloggen.

Voor veel beginnende bloggers is het het eerste verdienmodel dat ze toepassen waarmee ze hun eerste geld verdienen.

Toch zijn er ook meer gevestigde bloggers die advertenties op hun blog houden ondanks dat ze het zich zouden kunnen veroorloven om ze achterwege te laten.

Laten we de voor- en nadelen van geld verdienen met advertenties eens onder de loep nemen om dit beter te begrijpen.

Voordelen

Extreem lage barrière om ermee te beginnen

Met Google AdSense kan je al advertenties plaatsen op jouw nieuwe blog ook al heb je nog bijna geen bezoekers.

De kans is wel groter dat je Google Adsense account wordt goedgekeurd naarmate je blog toch al een maand of zes online staat.

Eens je account is goedgekeurd, kan je de advertenties in een handomdraai op je blog doen verschijnen.

Je zal dan een klein bedrag verdienen telkens als een advertentie gezien wordt door één van jouw bezoekers en ze er eventueel op klikken.

Inkomsten uit advertenties zijn redelijk passief

Het zal je wat tijd kosten in het begin om uit te zoeken waar je de advertenties op je blog wil plaatsen en hoeveel je er wil integreren.

Met Google Analytics kan je analyseren hoe vaak er op een advertentie wordt geklikt.

Met deze informatie kan je de advertenties op je blog dan verder optimaliseren om de CTR (Click Through Rate) zo hoog mogelijk te maken.

Als je eenmaal een setup hebt gevonden die werkt voor jouw blog, kan je die onbeperkt blijven gebruiken om geld te verdienen met bloggen (tenzij er misschien een grote verandering is in het advertentienetwerk of je inkomsten plots sterk afnemen).

Dit is de reden waarom bloggers die het zich eigenlijk kunnen veroorloven om advertenties achterwege te laten, ze vaak toch laten staan op hun blog.

Het is voor hen een manier om zonder verdere moeite op de achtergrond geld te verdienen met hun blog.

Nadelen

Advertenties brengen weinig op

Er zijn bloggers die een aardig bedrag verdienen met advertenties, maar meestal vormt het maar een klein deel van het totale bedrag dat ze verdienen met hun blog.

Dit komt omdat de gemiddelde CTR (Click Through Rate) van de meeste advertenties laag is. Je hebt dus heel veel bezoekers nodig om een mooi bedrag te verdienen met advertenties.

Als er dan toch al veel bezoekers om je blog komen, zijn er verdienmodellen waarmee je meer kan verdienen aan die bezoekers (hierover verder in dit artikel meer).

Advertenties trekken de aandacht weg van je blog

Jouw doel als blogger is om je bezoekers op je blog te houden zodat ze je artikelen lezen en eventueel reacties schrijven. Je wil dat ze klikken op de links in je artikelen en reageren op je call-to-actions.

De bedoeling van adverteerders is echter om jouw lezers naar hun websites te brengen.

Je verdient er wel geld mee, maar uiteindelijk stuur je jouw lezers weg van jouw blog naar een andere website.

Minder aangename gebruikerservaring

We hebben allemaal al wel eens een blog bezocht waar het lijkt alsof er meer advertenties zijn dan content.

De blog staat vol advertenties en vanuit alle kanten verschijnen er pop-ups.

Langs de andere kant zijn er ook blogs waar de advertenties nauwelijks opvallen.

Dit zijn blogs die de advertenties op een goeie manier in geïntegreerd hebben zodat ze er geld mee verdienen zonder dat het hun blog devalueert en ze hun lezers wegjagen.

2) Gesponsorde blogartikelen

Je kan ook geld verdienen met bloggen via gesponsorde blogartikelen. Dit is wanneer een bedrijf jou betaalt om hun merk via jouw blog te promoten via blogartikelen, social media updates of emails.

Bedrijven vinden dit interessant aangezien de juiste blogger hun naamsbekendheid kan vergroten bij hun doelgroep.

Het is belangrijk om een goed idee te hebben van jouw doelgroep om te weten in welke zaken ze geïnteresseerd zijn.

Het bedrijf dat je promoot op je blog moet aansluiten bij je content op je blog zodat je lezers het interessant vinden en niet als storend ervaren.

Voordelen

Gesponsorde blogartikelen kunnen naadloos aansluiten bij jouw blog

Ondanks dat je moet bekend maken welke artikelen gesponsord zijn, kan je ze toch naadloos laten aansluiten bij de content van je blog als de samenwerking zorgvuldig zijn uitgekozen.

Zoek hiervoor bedrijven die populair zijn in jouw niche.

Vertrouwen opbouwen en waarde bieden

Jouw lezers spenderen tijd op jouw blog. Als ze via jouw blog bedrijven en producten ontdekken die hen helpen in wat ze zelf willen bereiken, dan bied je waarde en bouw je vertrouwen op.

Je kan dat vertrouwen volledig verliezen als je een waardeloos product promoot of een product dat niet past bij de content van je blog.

Het is belangrijk om de ervaring van je lezers op jouw blog als prioriteit te beschouwen. Je kan betaald worden door bedrijven om hun producten te promoten, maar zorg ervoor dat het relevante producten zijn voor jouw lezers.

Bouw een goede samenwerking op

Wanneer je gesponsorde blogartikelen goed presteren en dit leidt tot veel verkopen, dan zal het bedrijf nog meer met jou willen samenwerken.

Je kan een langdurige samenwerking opbouwen en geleidelijkaan het bedrag dat je krijgt betaald voor een gesponsord blogartikel, verhogen.

Nadelen

Het kan extra werk vergen

Je hebt een mediakit nodig zodat potentiële sponsors jouw blog kunnen leren kennen. Zo’n mediakit moet een overzicht geven van de boodschap van jouw blog, jouw achtergrond en verhaal, de paginaweergaven, demografie van je bezoekers, statistieken van je social media updates, …

Het hebben van een mediakit zal zeer waardevol zijn, maar het is nog een item extra op je to do lijst als je geld wil verdienen met gesponsorde blogartikelen.

Je verdient er niet echt veel mee

Ik gebruik dit zelf niet op mijn blog, maar ik hoor van bevriende bloggers dat je er niet zo heel veel mee kan verdienen.

Je moet ten eerste al voldoende bezoekers krijgen op je blog, anders is het niet interessant voor een bedrijf om jouw te sponsoren. Dit verdienmodel is dus niet geschikt voor echt beginnende bloggers.

Bevriende bloggers vertellen mij dat je in het begin 150 à 250 euro kan vragen voor een gesponsord blogartikel. Hiervoor moet je een blogartikel schrijven waarvoor je waarschijnlijk wel wat onderzoek moet doen, een email uitsturen naar je mailinglijst, updates posten op je social media kanalen, …

Je bent hier wel eventjes mee bezig. Het is dus zeker niet zomaar schaalbaar.

Het kan aanvoelen alsof je je ziel verkoopt

Zoals eerder gezegd, moet je de ervaring van je lezers met je blog als belangrijkste prioriteit stellen.

Als je te veel focust op gesponsorde blogartikelen kan het aanvoelen alsof je je boodschap verwatert en je je lezerspubliek gebruikt om geld te verdienen.

Om dit te vermijden is het essentieel om sponsors te weigeren die niet langer bij jouw blog passen.

3) Affiliate marketing

Affiliate marketing is een verdienmodel dat veel bloggers gebruiken. Het is ook mijn favoriete manier om geld te verdienen met bloggen.

Affiliate marketing bestaat erin om een product of dienst van iemand anders te promoten in ruil voor een commissie.

Je linkt dan naar dit product via een speciale affiliate link. Als de lezer van jouw blog op deze affiliate link klikt en het product koopt, verdien jij een commissie omdat jij de koper hebt doorverwezen naar de verkoopspagina.

Voordelen

Het mooie aan dit verdienmodel is dat je geen eigen product of dienst moet creëren en je het verkoopsproces kan automatiseren zodat je zelfs geld kan verdienen terwijl je slaapt of op reis bent.

Het enige dat je moet doen is goede producten aanraden die je zelf ook gebruikt. Als mensen die producten dan kopen, zal jij een commissie verdienen.

Hierdoor kan geld verdienen met affiliate marketing aanvoelen als passief inkomen.

Volledig passief is het natuurlijk niet. Ondanks dat je geld kan verdienen terwijl je niet actief bezig bent met je blog, moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat je genoeg waardevolle content op je blog publiceert om hoog in Google te ranken en gratis bezoekers te krijgen.

Het heeft een hoge return on investment

Het is eenvoudig om een blog te starten, maar het vraagt een volgehouden inspanning om genoeg bezoekers op je blog te krijgen zodat je geld kan verdienen met affiliate marketing.

Maar eens je je blog voldoende hebt uitgebouwd, vraagt het relatief weinig werk om een nieuw blogartikel te schrijven met een affiliate link naar een goed converterend product.

Eens je dit punt hebt bereikt, kan je door een relatief kleine inspanning geld verdienen op internet.

Het is waardevol voor jouw lezers

Het allerbelangrijkste is dat je enkel producten aanprijst waar je zelf in gelooft. Producten die je zelf hebt gebruikt en waar je goede resultaten mee hebt bereikt.

Zo bewijs je je lezers een dienst om dit product aan te prijzen zodat zij ook de resultaten kunnen behalen die jij bereikt hebt.

Prijs nooit een product aan dat je zelf nooit hebt gebruikt enkel en alleen om er geld mee te kunnen verdienen.

Op die manier schaad je het vertrouwen van je lezer onherroepelijk en zal dit een negatieve impact hebben op het succes van je blog.

Nadelen

Het kan als spam aanvoelen als je het niet goed doet

Dit heeft met vertrouwen te maken zoals ik in het vorige punt ook hebt aangehaald.

Als je producten of bedrijven aanprijst waar je niks van af weet gewoon om er geld mee te kunnen verdienen, zullen je lezers dit aanvoelen en zich van je afkeren.

Overlaad je blogartikelen niet met affiliate links. Voeg enkel een affiliate link toe als het past bij de inhoud van je artikel.

In eerste instantie moeten je blogartikelen waardevolle content leveren. Anders zal je ook nooit hoog in Google verschijnen.

In tweede instantie kan je dan linken naar een affiliate product dat in het verlengde ligt van je blogartikel en dat een meerwaarde biedt voor je lezer.

Je hebt redelijk wat bezoekers nodig om geld te kunnen verdienen

Net zoals bij adverteren heb je redelijk wat bezoekers nodig om genoeg geld te kunnen verdienen.

Dit komt omdat er maar een bepaald percentage van je bezoekers op je affiliate link klikt en daarvan is er maar een bepaald percentage dat het product ook aankoopt.

Je hebt geen controle over de affiliate netwerken

Affiliate marketing heeft veel voordelen, maar het grootste nadeel is misschien wel dat je afhankelijk blijft van het affiliate netwerk dat je gebruikt en het bedrijf dat je promoot.

Als zij iets veranderen in hun strategie door bijvoorbeeld een product offline te halen of wat dan ook, dan kan dit grote impact hebben op jouw affiliate business.

Als je ook geld wil verdienen met affiliate marketing, raad ik absoluut de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard aan.

Hij is de referentie op het gebied van affiliate marketing in België en Nederland. Zijn video cursus is ideaal voor de beginner om stap voor stap je affiliate business op de juiste manier op te bouwen.

Je krijgt ook toegang tot het forum waar je al je vragen kan stellen en succesverhalen kan lezen van anderen die ook de Affiliate Marketing Revolutie aan het volgen zijn om hun eigen affiliate marketing business op te zetten.

*Omwille van 100% transparantie vind ik het belangrijk om te vermelden dat dit een affiliate link is. Als je er op klikt en de cursus aanschaft, verdien ik een commissie. Meer info vind je hier*.

4) Eigen digitale producten

Het is een trend dat meer en meer bloggers een eigen digitaal product maken om geld te verdienen met bloggen.

Een digitaal product kan gaan van een eenvoudig eboek tot een uitgebreide lidmaatschapswebsite met een trainingsprogramma via video’s.

Ik zou graag in de toekomst ook een eigen digitaal product creëren. Voorlopig heb ik er nog niet de tijd voor gevonden om een eigen product ineen te steken.

Ik hoor wel van andere bloggers dat het een geweldig gevoel geeft als een product dat je volledig zelf hebt gecreëerd succesvol verkoopt en je klanten ook echt helpt.

Dit geeft zeer veel voldoening. Het is een teken dat de bezoekers van jouw blog je vertrouwen en bereid zijn om geld te betalen voor de kennis die jij in een product hebt gestoken.

Wat zijn de voor- en nadelen van het verkopen van je eigen digitale product?

Voordelen

Je hebt de controle over elk aspect van het product dat je verkoopt

Jij bepaalt waarover je cursus gaat, voor hoeveel je het digitale product wil verkopen, wanneer je het wil verkopen … jij hebt controle over alles.

Je kan je kennis en expertise benutten

Als je een succesvolle blog hebt, dan weet je veel over een bepaalde niche.

Door een digitaal product te maken (zoals bijvoorbeeld een eboek) kan je nog dieper in gaan op deze kennis en je klanten nog meer bijbrengen dan gewoon op je blog.

Als je geld verdient door te freelancen (hierover verder in dit artikel meer), kan je anderen ook leren hoe ze geld kunnen verdienen op dezelfde manier.

Je kan een hoge prijs vragen voor je digitale product

Als je weet waarover je spreekt en de lezers van je blog vertrouwen jou, dan kan je een mooie prijs vragen voor jouw kennis.

De prijs van digitale producten varieert sterk. De prijs van een eboek kan variëren van iets van 7 euro tot 47 euro. Een video cursus kost gemakkelijk meer en kan gaan tot enkele honderden euro’s. De beste internet marketeers verkopen zelfs digitale producten voor enkele duizenden euro’s.

Om zo veel mogelijk te verkopen, moet je een prijs vinden die de juiste balans vormt tussen de waarde van de kennis die verpakt zit in het product en een prijs die nog competitief genoeg is zodat veel mensen het product kunnen aanschaffen.

Nadelen

Het kost tijd om het vertrouwen van je lezer te verdienen

Het kost tijd om genoeg vertrouwen op te bouwen bij jouw lezers vooraleer ze bereid zullen zijn om 50 euro of meer te betalen voor jouw digitaal product.

Ik raad je ook aan om het eerste product dat je maakt (of de eerste versie ervan) gratis aan je lezers te geven om ze een idee te geven wat ze van je kunnen verwachten voordat je geld aan hen vraagt.

Op die manier kan je ook zeer waardevolle feedback verzamelen om je product nog te verbeteren vooraleer je het te koop aanbiedt.

Je reputatie staat op het spel

Als je kopers je digitaal product niet goed vinden en negatieve beoordelingen geven, kan dit je merk echt beschadigen.

Het komt erop neer om het vertrouwen van de koper niet te schaden door waar voor zijn geld te geven.

Je moet ervoor zorgen dat je digitale product waardevol is zodat je reputatie waarvoor je zo gezwoegd hebt om ze op te bouwen, in tact blijft.

Het betekent ook dat je de beloftes die je maakt in je marketing teksten, moet nakomen.

Je hebt een mailinglijst nodig

Of je nu een eigen digitaal product wil maken en verkopen of niet, een mailinglijst is van uitermate belang voor elke blogger.

Via email marketing kan je op een persoonlijkere manier spreken met jouw doelgroep zodat je het nodige vertrouwen kan opbouwen om geld te kunnen verdienen met bloggen.

Het kost tijd om een digitaal product te maken en up to date te houden

Het kan maanden duren om een eigen digitaal product te maken. Het lanceren van je product is ook een arbeidsintensieve periode.

Je kan veel geld verdienen met een eigen digitaal product, maar er is veel werk voor nodig achter de schermen om het tot een succes te brengen.

Hier tegenover staat wel dat eens je jouw digitale product hebt gecreëerd, je het product aan zo veel mogelijk klanten kan verkopen zonder dat je een extra inspanning moet leveren om meer producten te maken.

Het product is digitaal en je kan het dus meerdere keren verkopen.

5) Freelancen

Er zijn ook veel bloggers die beginnen met freelancen om hun eerste geld te verdienen.

Freelancen lijkt misschien geen inkomen dat bloggers via hun blog verdienen, maar ze gebruiken hun blog wel degelijk als een soort portfolio om klanten te vinden.

Dit is zeker het geval als je een schrijver, grafisch designer, fotograaf of webdesigner bent.

Er zijn nog vele andere freelance activiteiten die je via je blog kan aanbieden, zoals social media manager, virtuele assistent, coaching voor meer zelfvertrouwen, advies over beleggingen, mode tips, hulp om af te vallen, …

Als je al een website hebt voor je freelancing business, kan het toevoegen van een blog een leuke toevoeging zijn die een persoonlijkere en directere band schept tussen jou en je klanten.

En naarmate je klantenbestand groeit, groeit je doelgroep steeds verder, wat je in staat stelt om ook geld te verdienen via de andere manieren die we hiervoor al hebben aangehaald.

Voordelen

Je kan je vrije tijd en je vaardigheden aanwenden

Freelancen kan je doen naast je job. Je kan er zoveel van je vrije tijd aan besteden als je wil om zoveel mogelijk geld te verdienen met freelancen.

Je kan diensten aanbieden die gebruik maken van de vaardigheden die je al hebt of er is altijd de optie om een nieuwe vaardigheid te leren.

Je kan er snel mee opstarten aangezien je niet eerst een product moet maken, maar je meteen je diensten kunt verkopen als freelancer.

Jij beslist hoeveel je aanrekent

Jij kan zelf beslissen hoeveel je vraagt voor je freelancing activiteit. Er zullen natuurlijk wel bepaalde normen zijn in jouw niche, maar jij beslist uiteindelijk hoeveel je wil vragen.

Dit hangt af van hoeveel kennis en ervaring je biedt, het soort dienst dat je aanbiedt, enzovoort.

Als freelancer ben je je eigen baas en kan jij bepalen wanneer je het tijd vindt voor een loonsverhoging. Je klanten moeten natuurlijk wel bereid zijn om een hogere prijs te betalen voor de waarde die je hen biedt als freelancer.

De groei van je bedrijf hangt van jou af

Als je freelancing business groeit, kan je een punt bereiken dat je extra mensen moet aannemen om nog meer klanten te kunnen helpen.

Een groter klantenbestand betekent meer inkomsten en het is ook goed dat je niet afhankelijk bent van maar één of een paar klanten.

Nadelen

Je moet klanten vinden

Je moet beginnen praten over wat je doet zodat mensen dit te weten komen. Dit is de beste manier om via mond-aan-mond reclame nieuwe klanten te vinden.

Je kan ook online platformen gebruiken om klanten te vinden die op zoek zijn naar freelancers, maar in het begin kan het moeilijk zijn om je tussen al de andere freelancers te onderscheiden.

Er zijn limieten aan het bedrag dat je kan vragen voor je diensten

Wat je per uur kan vragen zal een weerspiegeling zijn van je ervaring, maar er zullen ook bepaalde standaarden zijn in jouw niche waar je best niet over gaat om je niet uit de markt te prijzen.

Als je geen opdrachten hebt, verdien je ook niks

Er is niets passief aan freelancen. Je zal dus actief moeten werken om geld te verdienen. Vakantie of ziekte hebben een directe impact op je inkomen.

Je bent afhankelijk van de opdrachten die je binnenkrijgt om geld te verdienen.

6) Fysieke producten

Ik heb zelf niet zo veel ervaring met het verkopen van fysieke producten, maar ik ken wel mensen die het zeer succesvol doen.

Het is niet echt mijn favoriete manier om geld te verdienen met bloggen omdat het meer moeite kost, je de fysieke producten ergens moet opslaan en verzenden, en je nog moet nadenken over een hele boel andere praktische zaken.

Ik ben eerder geïnteresseerd in verdienmodellen die geld verdienen met bloggen gemakkelijker maken.

Voordelen

De waarde van een fysiek product wordt over het algemeen hoger ingeschat

Hoeveel iemand bereid is om te betalen voor een product hangt af van de waarde die men eraan toekent.

Een fysiek product zal vaak automatisch als waardevol worden ingeschat omdat je het kan vastpakken en zien wat het doet.

Je kan demonstraties doen met een fysiek product

Het verkopen van een digitaal product dat je niet kan zien, is niet altijd gemakkelijk.

Je moet vaak vertrouwen op het vertrouwen in jouw blog en sociaal bewijs om een verkoop te realiseren.

Maar een fysiek product kan je zien, aanraken en voelen. Potentiële kopers kunnen zien wat het doet, hoe het werkt en hoe het hun leven kan ten goede zal komen.

Fysieke producten kunnen worden gebruikt als een uitbreiding van je digitale producten

Denk aan de inhoud van je digitale producten die je verkoopt op je blog.

Of je je publiek nu opleidt over koken, financiën, welzijn of leiderschap, er is altijd een mogelijkheid om een fysiek product te maken dat aansluit bij je digitale producten.

Persoonlijke toets

Er is een toegevoegde persoonlijke toets wanneer je iets tastbaars maakt en het aan een andere persoon doorgeeft.

Die persoonlijke benadering kan uw klanten ook helpen het gevoel te hebben dat ze deel uitmaken van jouw groep.

Nadelen

Het is duurder en er komt meer bij kijken

Bloggers die fysieke producten maken en verkopen, werken op een heel andere financiële basis dan bloggers die digitale producten verkopen.

Ze moeten nadenken over de kosten van productie en verzending. Ze moeten ook overhead, inventaris en opslag bekijken.

Ze moeten hun producten ergens opslaan vooraleer ze te verzenden en ze willen vermijden dat hun woonkamer wordt omgetoverd in een magazijn.

Het is niet schaalbaar

Het creëren en opslaan van fysieke producten kost veel tijd, vooral in het begin. Het maken van prototypes, het uittesten, en het produceren van een echt fysiek product is geen gemakkelijke opgave.

Tenzij je het je kan veroorloven om een team in te huren dat de dagelijkse creatie, verpakking, verzending en klantenondersteuning verzorgt, is het moeilijk om je bedrijf op te schalen.

Wil jij geld verdienen met bloggen?

Ben jij ook geïnteresseerd om geld te verdienen met jouw blog? Na dit artikel weet je de verschillende opties. Je weet ook de voor- en nadelen van elke optie, dus kan je kiezen welk verdienmodel het beste bij jouw blog past.

Laat hieronder je naam en emailadres achter als je mijn gratis eboek wil downloaden waarin ik je van a tot z elke stap uit de doeken doe om een blog op de juiste manier op te bouwen en er geld mee te verdienen op een manier die past bij jou.

Lijkt dit jou wat? Laat dan hieronder je naam en emailadres achter en we kunnen meteen van start gaan om geld te verdienen met bloggen!


Laat een reactie achter