Hoe lang duurt het om je eerste commissie te verdienen met affiliate marketing?

eerste commissie affiliate marketingEen van de meest voorkomende vragen bij beginnende affiliate marketeers is hoe lang het gaat duren om hun eerste commissie te verdienen.

Dit is waar ik je moet vertellen over mijn “geheime systeem” dat je een “bewezen methode” laat zien om deze maand al duizenden euro’s te verdienen door van thuis uit of vanop een strand slechts een paar uur per week te werken.

Om meer te weten te komen over mijn “beproefde methode” moet ik je natuurlijk een heel duur ebook of training verkopen die alles onthult.

… Maar, dat ga ik niet doen.

Ik ga je geen fabeltje proberen te verkopen dat je met affiliate marketing op heel korte tijd heel rijk kan worden zonder er veel voor te moeten doen.

Ik ga er eigenlijk vanuit dat je dit zelf ook wel aanvoelt. Als iets te goed lijkt om waar te zijn, zou dit je moeten waarschuwen dat men je iets probeert aan te smeren.

Maar, je kan wel degelijk geld verdienen met affiliate marketing. Het is een fantastisch verdienmodel met veel voordelen.

Uiteraard vragen beginnende affiliate marketeers zich af hoe lang het zal duren vooraleer ze hun eerste commissie gaan verdienen.

Dit hangt natuurlijk van verschillende factoren af.

In dit artikel ga ik dieper in op de belangrijkste factoren en ga ik je ook tips geven om zo snel mogelijk je eerste commissie te verdienen.

Ik ben er zeker van dat je al wist dat het behalen van je eerste commissie afhankelijk is van verschillende factoren en dat het voor elke beginnende affiliate marketeer anders zal zijn.

Toch wil je een idee hebben hoe lang het ongeveer zal duren.

Dit is belangrijk om te weten omdat je zo realistische verwachtingen zal hebben en niet ontmoedigd geraakt omdat je niet snel genoeg je eerste commissie verdient.

Onrealistische verwachtingen zijn een van de belangrijkste redenen waarom veel beginnende affiliate marketeers de handdoek in de ring gooien nog voor dat ze hun eerste commissie hebben verdiend.

Ok, maar wat is dan een realistische termijn?

Wel, ik zeg altijd tegen mensen die willen beginnen met affiliate marketing dat het ongeveer 3 à 6 maanden zal duren vooraleer ze hun eerste commissie gaan verdienen.

Sommigen slagen er sneller in dan 3 maanden om hun eerste commissie te verdienen. Bij anderen duurt het wat langer dan 6 maanden.

Dit is gebaseerd op mijn eigen jarenlange ervaring dat ik al bezig ben met affiliate marketing, maar ook van vele andere affiliate marketeers die deel uit maken van de grootste affiliate marketing community van België en Nederland, namelijk de community rond de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard.

Deze community bestaat ondertussen uit bijna 15.000 leden.

Continu zijn er nieuwe leden die starten met affiliate marketing. Successen worden ook gedeeld in het ledengedeelte zodat je kan zien hoe lang het geduurd heeft vooraleer ze hun eerste commissie hebben verdiend.

In de volgende topics op het forum zijn er een heel aantal leden die aangeven hoe lang het voor hen geduurd heeft: Wanneer behaalden jullie je eerste commissie? en Wanneer verdiende jij je eerste commissie?

Daarnaast heeft Jacko Meijaard er ook een heel interessante podcast en een video over gemaakt die zeker de moeite waard zijn om te beluisteren en bekijken:

Wil je ook beginnen met affiliate marketing en ben je op zoek naar een goeie affiliate marketing cursus om zo snel mogelijk je eerste commissie te verdienen? Bekijk dan zeker de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard:

Klaar om te starten met de Affiliate Marketing Revolutie?

Klik dan nu meteen op de onderstaande rode knop en maak gebruik van de korting die momenteel loopt:
 

Laat me je nu vertellen waar het van af hangt hoe snel je je eerste commissie verdient en hoe je deze factoren kan beïnvloeden om sneller je eerste commissie te kunnen verdienen.

Hoeveel tijd besteed je aan jouw online business?

Als je twee startende affiliate marketeers neemt die bijna identieke websites maken rond hetzelfde onderwerp, maar de ene persoon werkt er 40 uur per week aan en de andere 7 uur per week, is het duidelijk wie het snelste commissies zal beginnen verdienen.

Het opzetten van een affiliate business is ideaal voor diegenen die iets willen opstarten zonder hun reguliere baan op te zeggen.

Dus veel startende affiliate marketeers zullen maar een paar uur per dag of zelfs minder aan hun affiliate business kunnen werken.

Wel, dat is ok.

Ik heb zelf ook een reguliere baan – die ik graag doe – en ik run mijn online business na mijn uren, terwijl ik ook nog veel tijd met mijn gezin en vrienden wil besteden.

Als je er meer tijd in kan steken, zal je affiliate business uiteraard sneller groeien en zal je ook sneller je eerste commissie verdienen.

Maar dit is voor iedereen verschillend en hangt van je levensstijl af.

Sommige mensen stoppen hun job en gaan er volledig voor. Anderen werken aan hun affiliate business in hun vrije tijd en beschouwen het eerder als een extra bron van inkomsten.

Het belangrijkste is dat je consistent verder bouwt, dan zal je affiliate business blijven groeien en zal je op een bepaald moment je eerste commissie verdienen, waarna je verder kan opschalen.

Des te meer tijd je er in steekt, des te meer geld je zal kunnen verdienen.

En het mooie is dat je met affiliate marketing passief inkomen kan verdienen.

Met de artikelen die je vandaag schrijft en publiceert op je affiliate website, kan je nog jarenlang geld verdienen. Ik verdien zelf ook geld door artikelen die ik jaren geleden geschreven heb.

Dit komt omdat die artikelen nog altijd hoog in Google verschijnen voor bepaalde zoekwoorden.

Er komen dan automatisch bezoekers uit Google op mijn website en sommigen ervan besluiten om het product dat ik promoot aan te kopen waardoor ik een commissie verdien dankzij een artikel dat ik jaren geleden heb geschreven.

In welke niche ben je actief?

Sommige niches zijn competitiever dan andere.

Als je besluit om een affiliate website te starten in de niche over afvallen en afslanken, zal het waarschijnlijk langer duren vooraleer je je eerste commissie verdient dan als je je richt op een niche met minder concurrentie.

Uiteraard kan je meer geld verdienen in een niche met veel competitie. Daarom is er ook zoveel concurrentie.

Ik raad je echter aan om te starten met een kleinere niche, zodat je sneller resultaat zal zien.

Het werkt namelijk enorm motiverend als er bezoekers naar je website beginnen komen. Je eerste commissie geeft je een enorme boost aan motivatie om door te gaan en nog meer commissies te verdienen.

Als je je richt op een te grote niche met te veel concurrentie, dreigt het gevaar dat het te lang duurt vooraleer je je eerste resultaten ziet in de vorm van bezoekers of commissies en dat je gedemotiveerd raakt en de handdoek in de ring gooit.

Welke producten promoot je?

De producten die je promoot moeten aansluiten bij het onderwerp van je affiliate website. Dat spreekt voor zich.

Ik raad je ook absoluut aan om enkel producten te promoten die je zelf hebt gebruikt en waar je achter staat.

Op deze manier kan je het beste advies geven en raad je producten aan die jou geholpen hebben en je lezers ook kunnen helpen.

Het is geen goede strategie om producten te promoten enkel en alleen omdat ze een hoge commissie uitbetalen. Je lezers gaan dit doorhebben en je niet echt meer vertrouwen.

Op affiliate netwerken kan je hele lijsten met producten vinden die je kan promoten. In dit artikel heb ik een overzicht gemaakt van de beste affiliate netwerken in België en Nederland.

Er is een groot verschil in de commissies die je kan verdienen.

Als je digitale producten promoot via PayPro, is het bijvoorbeeld niet abnormaal dat je een commissie krijgt van 50% tot zelfs 90% in sommige gevallen.

Als je fysieke producten promoot bij Bol.com, zijn de commissies dan weer een heel stuk lager, maar het voordeel is wel dat je commissie krijgt op alles wat de bezoeker aankoopt, niet enkel voor de producten die jij promoot op jouw affiliate website.

Hoeveel fouten maak je?

Als je dit leest, heb je misschien al veel tijd en moeite gestoken in het opbouwen van je affiliate website, maar ben je er nog niet in geslaagd om veel commissies te verdienen.

Of misschien is affiliate marketing nog helemaal nieuw voor jou en ben je nog aan het onderzoeken of het een goed verdienmodel is om mee aan de slag te gaan.

Wat in ieder geval zeker is: fouten zijn onvermijdelijk.

Wat degenen die echt succesvol worden, onderscheidt van degenen die onderweg opgeven, is hoe ze die fouten bestempelen.

Thomas Edison – de uitvinder van de gloeilamp – heeft meer dan 10.000 pogingen ondernomen vooraleer hij erin slaagde.

Hij zag die duizenden pogingen niet als mislukkingen en verwoordde het alsvolgt: “Ik heb niet gefaald, maar ik heb 10.000 manieren gevonden die niet werken.”

Elke “mislukking” was voor hem dus eigenlijk een stap dichter naar succes.

Als je gemakkelijk fouten kunt maken en er gewoon van kunt leren terwijl je vooruitgaat, zul je VEEL sneller je eerste commissie verdienen dan degenen die niet goed met fouten en mislukkingen kunnen omgaan.

Besef dus dat je fouten zal maken, maar dat je zo leert hoe het wel moet.

Je eerste website zal er nog niet perfect uitzien, maar je kan je website verder verbeteren op basis van feedback.

Je eerste artikelen zullen waarschijnlijk ook niet meteen heel goed geschreven zijn en niet meteen heel hoog in Google scoren. Maar door de basis van SEO te leren en meer en meer artikelen te schrijven, zal je hier gaandeweg beter in worden en zal je meer bezoekers krijgen.

In het begin zal je misschien een verkeerd product kiezen om te promoten waar je weinig of geen commissies mee verdient, maar hier kan je ook verschillende producten uitproberen en met de beste verder gaan.

En zo zijn er nog een hele hoop dingen die je de eerste keer niet perfect zal doen, maar als je blijft leren van je foutjes, zal je website beter en beter worden en zal je meer en meer commissies verdienen.

Des te meer je de fouten waar beginnende affiliate marketeers tegenaan lopen, kan vermijden, des te sneller zal je succesvol worden.

Dat is waar ik je bij wil helpen.

Ik heb al heel veel artikelen geschreven over affiliate marketing. Je kan ze allemaal terugvinden op mijn website onder de categorie affiliate marketing.

Neem er zeker eens een kijkje, want de artikelen gaan je helpen om zo snel als mogelijk je eerste commissie met affiliate marketing te verdienen.

Focus je op de juiste dingen?

Op dit moment ben je dit artikel aan het lezen en ben je dus onderzoek aan het doen om bij te leren. Wat heel goed is!

Maar soms besteden beginnende affiliate marketeers zoveel tijd aan onderzoek dat ze nooit echt starten met het bouwen van hun affiliate website.

Kennis en actie moeten met elkaar in balans zijn.

Als je geld wil gaan verdienen met affiliate marketing, moet je in eerste instantie uiteraard leren hoe dit verdienmodel werkt en wat de stappen zijn.

Daarna moet je in actie schieten en de verschillende stappen één voor één uitvoeren.

De beste affiliate marketing cursus die ik je kan aanraden, is de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard.

Ik heb het ook geleerd aan de hand van deze cursus en ben nu al jaren actief lid van zijn community (de grootste affiliate marketing community van België en Nederland). Lees hier mijn review van de Affiliate Marketing Revolutie.

Veel beginnende affiliate marketeers trappen in de val om hun gebrek aan actie te rechtvaardigen door het doen van veel onderzoek.

Maar op een gegeven moment ga je de handen uit de mouwen moeten steken en implementeren wat je geleerd hebt.

Op het internet is er ook heel veel afleiding. Zorg ervoor dat je gefocust bent als je aan je affiliate website wil werken. Dus geen Facebook, geen Whatsapp berichtjes naar vrienden, geen emails beantwoorden.

Waar wil je binnen een jaar staan?

Er is dus geen eenduidig antwoord op de vraag hoe lang het zal duren om je eerste commissie met affiliate marketing te verdienen. 

Dat is jammer, want elke startende affiliate marketeer vraagt zich dit af.

Wat je goed in je hoofd moet prenten is dat het een fabeltje is dat je online heel snel rijk kan worden zonder er veel voor te moeten doen.

Mensen die dit beweren, proberen je iets wijs te maken om je iets te verkopen.

Op deze website probeer ik je geen fabeltjes te verkopen, maar je te tonen hoe je daadwerkelijk geld kan verdienen op internet.

Als je hoopt om heel snel geld te verdienen zonder er iets voor te moeten doen, ga ik je niet kunnen helpen.

Maar als je op zoek bent naar een legitieme manier om een online business uit te bouwen, dan ben je hier aan het juiste adres.

Affiliate marketing is absoluut mijn favoriete online verdienmodel. Als je consistent verder bouwt aan je affiliate business, kan je website op automatische piloot op elk uur van de dag geld voor jou verdienen.

Ik blijf het wonderbaarlijk vinden als ik ’s morgens wakker word en op mijn smartphone zie dat ik affiliate commissies heb verdiend terwijl ik aan het slapen was.

Je hoeft ook geen klantenservice te doen, producten op te slaan, een kantoor te huren of zelfs maar je huis te verlaten.

Ik vind dat er is nooit een betere manier is geweest om een extra inkomen te verdienen dan nu met affiliate marketing.

Ik heb zelf een reguliere job – die ik graag doe – dus ik werk aan mijn online business na mijn uren en de affiliate marketing inkomsten zijn extraatjes.

Er zijn genoeg voorbeelden in de Affiliate Marketing Revolutie community die fulltime affiliate marketeer zijn en volledige (financiële) vrijheid hebben.

Je hebt dus nu een keuze.

Ofwel ga je verder op zoek naar een methode waarop je heel snel rijk kan worden zonder veel moeite.

Ofwel begin je vandaag nog met het opbouwen van je affiliate business.

Over een jaar ben je één jaar ouder.

Zal je je dan nog steeds in dezelfde positie bevinden als nu?

Of zal je een succesvolle affiliate website hebben die inkomsten voor je genereert.

Start vandaag nog! Nu meteen! It’s going to be fun!

Laat hieronder je naam en emailadres achter en ontvang direct mijn gratis ebook en email cursus om je affiliate business op de juiste manier op te bouwen:

 


Laat een reactie achter