Wat zijn de dropshipping voordelen die het zo’n leuk verdienmodel maken?

Dropshipping voordelenDropshipping is een online verdienmodel met veel voordelen. Het is een laagdrempelige manier om online geld te verdienen die geen grote investeringen of voorkennis vereist.

In dit artikel ga ik de 6 belangrijkste voordelen van dropshipping oplijsten. Het gaat over dingen zoals:

 • Het is gemakkelijk om er mee te beginnen
 • Je moet geen voorraad aankopen en opslaan
 • Het is een zeer schaalbaar verdienmodel

Maar laten we eerst eens kijken wat dropshipping precies is vooraleer ik de voordelen ervan in detail ga behandelen.

Wat is dropshipping?

Kort samengevat werkt een dropshipping business alsvolgt:

 1. Dropshipping is een online verdienmodel waarbij je een webshop hebt waar je producten verkoopt, maar je hebt die producten niet zelf in voorraad.

 2. Wanneer iemand een bestelling plaatst in je dropshipping webshop, gaat die bestelling rechtstreeks naar je dropshipping leverancier. Maak je geen zorgen. Er zijn tools waarmee je dit gemakkelijk kan automatiseren.

 3. Dan regelt jouw dropshipping leverancier de rest. Denk aan het klaarmaken van het pakket en het direct naar je klant sturen van de bestelling.

 4. Je klant ontvangt het pakket rechtstreeks van je dropshipping leverancier. Jij hebt het product tussendoor nooit aangeraakt.

Dropshipping

Check ook zeker het volgende artikel om mijn website voor een uitgebreidere uitleg over wat dropshipping is en hoe het werkt: Wat is dropshipping en hoe kan je ermee beginnen?

Wat zijn de voordelen van dropshipping?

Hieronder vind je de belangrijkste voordelen van dropshipping. Ik hoop dat dit overzicht van de voordelen je enthousiast maakt om met dropshipping te beginnen!

[alert-note] [button-red url=”https://www.geldverdienenopinternet.be/dropship-academy-webinar” target=”_blank” rel=”noopener” position=”center”]Leer NU alles over dropshipping (Gratis webinar!)[/button-red] [/alert-note]

1. Je kan snel producten testen zonder grote hoeveelheden te kopen

Laten we beginnen met het eerste voordeel van dropshipping: je kan snel nieuwe producten testen en verkopen zonder ze eerst in grote aantallen te moeten inkopen.

Met dropshipping moet je niet eerst een grote voorraad van een product aankopen vooraleer je kan beginnen verkopen.

Je kan de producten stuk voor stuk kopen als je een verkoop realiseert op je webshop.

Als je wel een grote voorraad van een nieuw product zou inkopen, heb je genoeg plaats nodig om deze producten op te slaan. Dat heeft ook bepaalde voordelen, begrijp me niet verkeerd!

Maar waar ik op doel, is dat als je niet zeker weet of je het product kan verkopen of als je niet zeker weet of je doelgroep het product leuk zal vinden, zou je kunnen blijven zitten met een grote voorraad producten die je niet kan verkopen.

Dit kost je dan vanzelfsprekend veel geld.

Het grote voordeel van dropshipping is dat je niet honderden of duizenden exemplaren van een product moet inkopen voordat je het product in je webshop kan beginnen verkopen.

Je kan ze letterlijk één voor één kopen. Dit betekent dat je alleen voor producten betaalt wanneer iemand een bestelling plaatst in jouw webshop! Is dat niet geweldig?

Het voordeel is dat je eerst kan nagaan of je een nieuw product succesvol kan verkopen zonder dat je moet investeren in een grote voorraad.

Als het product niet populair is in jouw webshop, kan je gewoon overstappen naar andere producten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een overgebleven voorraad in jouw magazijn of in jouw kelder thuis (waar je de producten ook opslaat).

Als je hebt ondervonden dat het nieuwe product goed verkoopt op jouw webshop en je ervan overtuigd bent dat je genoeg kopers voor het product kan vinden, kan je nog overwegen om toch een grote voorraad van het product aan te kopen en op te slaan.Tbd

2. Slechts kleine investering nodig om te starten

Het tweede voordeel van dropshipping is sterk gelinkt aan het eerste voordeel dat je geen grote voorraad moet inkopen vooraleer je kan beginnen met verkopen.

Omdat je geen voorraad hoeft in te kopen, is het starten van een dropshipping webshop dus veel goedkoper dan het starten van een echte winkel waar je wel de producten eerst moet aankopen om ze uit te stallen in de winkel.

Naast de inkoopkosten bespaar je ook magazijnkosten om je voorraad op te slaan.

Om te weten welke kosten je in rekening moet nemen om een dropshipping business te starten, raad ik je aan om dit artikel te lezen op mijn blog: Wat zijn de echte kosten om te beginnen met dropshipping?

Een dropshipping business is een heel eenvoudige manier om online geld te gaan verdienen zonder grote investeringskosten.

Het is veel goedkoper en eenvoudiger om een dropshipping business te starten, dan het openen van een echte winkel.

Om een dropshipping business te starten, hoef je geen huur te betalen voor een pand, geen voorraad in te kopen en geen personeel in dienst te nemen.

Je hebt wel een online webwinkel nodig, maar die kan je eenvoudig opzetten met bijvoorbeeld Shopify.

Zij vragen 29 per maand voor hun goedkoopste abonnement. Dat is toch vele malen goedkoper dan de huur die je zou moeten betalen voor een echt winkelpand!

3. Je hoeft de producten niet te produceren, op te slaan en te verzenden

Nog een groot voordeel van dropshipping is dat je de producten niet zelf hoeft te produceren, op te slaan en te verzenden.

Het mooie van dropshipping is dat jouw dropshipping leverancier alles voor je regelt! Zij zorgen voor de verzending, opslag en productie van de producten.

Dit betekent dat jij alleen maar voor de marketing van het product hoeft te zorgen en je dropshipping leverancier neemt de rest voor zijn rekening.

Dit betekent ook dat je eenvoudig nieuwe producten aan jouw dropshipping webshop kan toevoegen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over waar je ze moet opslaan.

Geweldig, toch?

Maar dat heeft ook wel een keerzijde van de medaille. Je hebt het product niet zelf. Je hebt dus minder controle over de productkwaliteit.

Daarom raad ik aan om zeker eens een exemplaar van het product zelf te bestellen om te kijken hoe het arriveert en wat de kwaliteit van het product is.

4. Je leert nuttige vaardigheden

Wanneer je aan dropshipping doet, heb je ook het voordeel dat je veel nuttige vaardigheden kan leren.

Zoals hierboven uitgelegd, zorgt je dropship leverancier ervoor dat de producten bij de klant geraken.

Andere aspecten van e-commerce veranderen niet en zijn jouw verantwoordelijkheid als dropshipper. Om succesvol te worden als dropshipper, zal je vaardigheden leren zoals digitale marketing, copywriting, conversie optimalisatie, beheer van social media kanalen en nog veel meer.

Deze vaardigheden zullen van pas komen, zelfs als je uiteindelijk besluit om niet aan de slag te gaan met dropshipping.

Het zijn vaardigheden die nuttig zijn voor eender welke manier waarop je online geld wil verdienen.

5. Je kan heel snel een dropshipping webshop openen

Het volgende voordeel van dropshipping is dat je je webshop heel snel kan openen.

Met Shopify bijvoorbeeld kan je je webshop opzetten en alles klaar hebben staan in een paar uurtjes.

Veel mensen beginnen met dropshipping omdat het zo gemakkelijk is om een dropshipping webshop te openen en diezelfde dag nog te beginnen met verkopen.

Wat maakt het zo gemakkelijk?

Als je het bijvoorbeeld vergelijkt met het openen van een normale winkel, dan moet je een veel groteren investering doen om een echte winkel te openen.

Met dropshipping betaal je alleen voor producten wanneer iemand een bestelling plaatst in je webshop!

Niet alleen de financiële investering om een dropshipping webshop te starten is veel kleiner, het vraagt ook veel minder tijd om een dropshipping te bouwen in vergelijking met het openen van een echte winkel.

Je kunt letterlijk binnen een paar uurtjes een Shopify webshop opzetten en goed instellen!

Maar maak je geen zorgen. Het is geen wedstrijd wie er het snelste een dropshipping webshop kan maken.

Het is beter om je tijd te nemen bij het bouwen van je dropshipping webshop om unieker te zijn dan alle andere dropshippers die hun dropshipping webship in een paar uur hebben gebouwd!

6. Dropshipping is heel schaalbaar

Nog een groot voordeel van dropshipping is dat je aan de hele wereld kan verkopen.

Als je een populair product hebt gevonden, kan je steeds meer klanten vinden door je advertentie budget te vergroten.

Je moet wel een dropshipping leverancier vinden die naar overal in de wereld kan verzenden of je moet met lokale dropshipping leveranciers werken.

Werken met lokale dropshipping leveranciers heeft als voordeel dat de producten sneller geleverd zullen worden bij je klanten.

Want als je bijvoorbeeld vanuit China verzendt, kunnen de levertijden in totaal 2 tot 4 weken zijn.

Bonus: voordelen wanneer je geld begint te verdienen met dropshipping

Als je geld begint te verdienen met dropshipping, zijn er nog een aantal voordelen die ik hieronder zal opsommen:

Veel geld verdienen: als je het goed doet, kan je veel geld verdienen met dropshipping. Kijk maar eens naar deze succesverhalen.

Eigen baas zijn: sommige mensen werken niet graag voor een baas, dus zoeken ze naar andere manieren om een inkomen te verdienen.

Locatie onafhankelijk werken: een dropshipping business is een online bedrijf, wat betekent dat het vanaf vrijwel elke plek met een internetverbinding kan worden gerund.

Zolang je gemakkelijk met leveranciers en klanten kunt communiceren, kun je jouw dropshipping business runnen en beheren.

Dit wordt ook wel de digital nomad lifestyle genoemd.

Geweldige voordelen, toch?!

Houd wel in gedachten dat je er tijd en moeite in moet steken om je dropshipping business succesvol te maken. Het is niet zo dat dropshipping een manier is om super snel rijk te worden zonder er enige moeite in te moeten steken.

Het is wel een zeer toegankelijk verdienmodel waarmee beginners zeer goed hun eerste geld op internet kunnen verdienen en daarna kunnen opschalen.

Starten met Dropshipping

Heb je zin om te starten met dropshipping, maar weet je niet goed waar te beginnen?

Of ben je er al mee begonnen, maar heb je nood aan een duidelijk stappenplan dat je wordt voorgedaan onder begeleiding van een expert en tesamen met een motiverende community?

Wel, dan weet ik de perfecte oplossing voor jou: de Dropship Academy van Joshua Kaats!

De Dropship Academy is dé #1 resultaatgerichte cursus van Nederland en België over dropshipping! Lees er alles over in mijn uitgebreide Dropship Academy review.

[one_half]Dropship Academy[/one_half]

[one_half_last]

 • A-Z Videocursus (voor beginners én gevorderden)
 • Toegang tot de #1 Dropship community van BE + NL
 • 104 Coaching Sessies per jaar
 • Case Studies van Joshua’s winstgevende webshops
 • Toegang tot zijn Nederlandse dropship leverancier
 • GRATIS BONUSSEN (t.w.v. €3.650,00)
 • Geen resultaat = geld terug!

[/one_half_last]

[button-red url=”https://www.geldverdienenopinternet.be/dropship-academy” target=”_blank” position=”center”]Klaar voor actie? Ga nu naar de Dropship Academy actiepagina en start meteen![/button-red]

Laat een reactie achter